הפוך לעמוד הבית
יפעת 2

תל אביב: מעצמת הסושי הבאה?

28/01/2008 12:10

העיר תל אביב שידועה כעיר ללא הפסקה ושבחלק גדול מהמסעדות אם לא מזמינים מקום מראש ולא משנה מה מחירי הארוחות ועד כמה הן יקרות קשה למצוא שולחן פנוי , הפכה בשבוע האחרון עם פתיחת מסעדת הסושי- הסושייה ה-100 למעצמת סושי. 

מחקר שנערך ע''י אתר המסעדות הישראלי EAT2 קובע שבאזור ת''א פועלות כ-100 מסעדות סושי, מתוכן כ-62 מסעדות יפניות או מסעדות המתמחות אך ורק בסושי, כ-25 סושיות המתמחות בסושי מהיר וטייק אווי ועוד כ-13 מסעדות שהסושי מהווה חלק גדול מתפריט המסעדה.

חשוב לציין, שזה המקום היחידי בעולם שבו גם יש סושיות כשרות וכ-20% מתוך הסושיות בת''א הינן כשרות למהדרין.

 

נעם שקד מנכ''ל אתר המסעדות הישראלי המוביל EAT2 מציין, שבת''א פועלות בסה''כ כ-1,100 מסעדות והסושיות מהוות כבר כ-12% מכלל המסעדות בעיר וזהו תחום המסעדות המתמחות הנמצא בצמיחה הגדולה ביותר בעיר ת''א.

 

עפ''י בדיקה שנעשתה ע''י אתר EAT2 עולה, שבת''א היחס בין האוכלוסייה למספר מסעדות הסושי הוא גבוה פי 1.2 לעומת לונדון, פי 1.4 לעומת פריז , פי 1.4 לעומת אמסטרדם (במקומות הראשונים בעולם: טוקיו- פי 50 מת''א, ניו יורק- פי 18 מת''א).

מר שקד מציין עוד, שההערכה ש-1 מכל 10 תושבי ת''א אוכל לפחות פעם בחודש במסעדת סושי או בסושייה או מזמין סושי בטייק אווי.

 

הסושי בישראל- נתונים:

 

-היקף השוק בישראל- כ-15 מיליון ש''ח.

-היקף השוק בת''א- כ-8 מיליון ש''ח.

-מחיר מנה ממוצעת במסעדת סושי עממית- 39 ש''ח.

-מחיר מנה ממוצעת במסעדה יפאנית - 90 ש''ח.

-שיעור מסעדות הסושי הכשרות בת''א - 20%.

-מספר עיגולי הסושי שמכינים ביום בת''א- 130,000.

-מספר מנות סושי שמגישים במסעדה ממוצעת ביום- 200

-מספר החתיכות הממוצע במנה - 6.

-מסעדות הסושי הראשונות  שנפתחו בת''א בשנות ה-90  : טקמארו, יקימונו וקיוטו.

-המסעדה ה-100 שנפתחה בת''א- מסעדת ''אלפנט'' ביגאל אלון.

כתבות נוספות

יפעת אוזן
עבור לתוכן העמוד