הפוך לעמוד הבית

פינוקים למנהלים: בואו של הליים

21/07/2016
פינוקים למנהלים: בואו של הליים

"חוות תקוע", המתמחה בגידול ובשיווק פטריות, ירקות ופירות מיוחדים, מכריזה על תחילתה של עונת הליים. החווה החלה לשווק את פרי הליים , שעונתו הקצרה החלה בימים אלה ותוכלו ליהנות ממנו בחודשים יולי-אוגוסט.

 

מוצאו של הליים הוא בדרום-מזרח אסיה. לליים קליפה ירוקה ודקה, טעמו מעודן וארומטי יותר משל הלימון, הוא עסיסי מאוד ואינו מכיל גלעינים.

 

הליים פופולרי במיוחד במטבח האסייתי והתאילנדי. הוא מוסיף טעם וארומה ומשדרג מגוון סוגי מנות: תבשילי עוף ובשר, ירקות, סלטים, מרקים וקינוחים. במתכונים השונים משתמשים במיץ הליים ובגרידת הקליפה שלו, העשירה בשמנים אתרים. שפים ממליצים להוסיף את מיץ הליים ממש בסוף הבישול כדי למנוע את התפוגגות הטעמים בחום הגבוה.

 

איך בוחרים? מומלץ לבחור ליים מוצק וכבד ללא כתמים או הצטמקויות בקליפה.

מומלץ לאחסן במקרר (אפשר בשקית ניילון).

מומלץ להקפיא את מיץ הליים בתבנית קוביות קרח, כך שיהיה אפשר להשתמש במנה מדודה בכל פעם.

 

מחיר לצרכן: כ-10 ₪ (למארז של מינימום 400 גרם)

 

מתכון: קוקטייל ברזילאי - קפירינייה ליים

כמות ל-4 סועדים

 

רכיבים

2 יחידות ליים גדולות

8 כפות סוכר דקלים

2 יחידות עשב לימון

320 מ"ל קשאסה

1 בלוק קרח שבור

הוראות להכנת לכוס אחת

קוטמים כל יחידת ליים משני צדדיה, חוצים את הליים לשניים ומוציאים את הליבה (ציפת הפרי הלבנה)

פורסים את הליים ל-6 פרוסות ומניחים בכוס ויסקי

מוסיפים 4 פרוסות עשב לימון

מפזרים מעל 2 כפות סוכר דקלים.

מועכים בעזרת עלי עד לשחרור כל המיצים והשמנים האתריים מהליים.

ממלאים כוס בקוביות קרח, מוזגים 80 מ"ל קשאסה.

מעבירים לשייקר ומנערים היטב.

יוצקים בחזרה לכוס. לחיים!

עבור לתוכן העמוד