הפוך לעמוד הבית
יפעת 2

סודות וסירים – כל מה שחשוב לדעת על סיר בישול איטי

16/01/2020
סודות וסירים – כל מה שחשוב לדעת על סיר בישול איטי

במשך שנים רבות סיר בישול איטי היה נחשב לסיר של הסבתות שנמצא עמוק בתוך הארון, יוצא רק בחורף הקר למשימת בישול צ'ולנט וחוזר לארון עד החורף הבא. בשנים האחרונות הוא זוכה לפריחה מחודשת דווקא מבשלנים צעירים שמבקשים לייצר מזונות חמים כגון מרקים, נזיד, צלי, ג'חנון וכד' מבלי לעמוד במטבח במשך שעות ליד התנור או הגז.

הסיר החשמלי, מאפשר בישול איטי מפוקח. זה עובד על עיקרון של הענקת "מכת חום" במשך זמן קצוב בהתאם למתכון ולצורך, משהו כמו שעה וחצי לערך שלאחריו יורדת טמפרטורת הבישול למינימום במצב אוטומט, השומר על חום עד לניתוק הסופי של המכשיר. ניתן להכין מגוון רב של תבשילים ולשמור עליהם חמים וטריים עד לאכילתם ללא צורך בהשגחה רציפה.

סיר בישול איטי מאפשר הכנת האוכל הרבה לפני אכילתו ללא היכבלות ללוח זמנים מוקפד וצורך לעמוד על הסירים ולאכול פני שיתקרר. הסיר שומר על חום התבשיל עד שמחליטים לנתקו מהחשמל או לסגור אותו לחלוטין. מכאן שלסיר בדרך כלל יש שלושה מצבי פעולה, חום גבוה בו מתבצע הבישול המאסיבי של המזון, טמפרטורה נמוכה המיועדת אר ורק לשמירה על חומו של התבשיל לאורך זמן ומצב של אוטומט בו הסיר שומר על חום קבוע ויחסית גבוה בממשיך בפעולת הבישול לאורך זמן. הסיר יכול במקרים רבים לשמש תחליף מצוין לפלטה של שבת, עבור שומרי מסורת שאינן מבשלים בשישי ובשבת. אלה יכולים להכין את מזון טרם כניסת השבת ואינם עוברים על עברת בישול בשבת או איסור הטמנה.

מעבר לקלות ונוחות הבישול, לשימוש של בשלנים בסיר בישול איטי יש גם יתרונות תזונתיים. הבישול חסכוני בשמן ומאפשר שמירה על איכות המזון ללא איבוד הערכים החיוניים.  בישול איטי מעולה לצמצום רטבים והסמכתם לכן הסיר מצוין למאכלים המתבשלים ברוטב של עצמם. סוד הסיר הוא גם בכך שניתן לעשות עמו קסמים קולינרים, החל מבישול בשכבות ועד לבישול מופרד בין אם בשקיות קוקי או שקיקי בד יעודיים לבישול, כל רכיב יוכל להתבשל בנפרד ולשמור על המרקם והטעם הייחודיים לו. Slow Cooker  מתאים להכנה של כל סוגי המזונות, זה כולל בשר, עוף ודגים, ירקות שונים וכמובן מגוון רחב של דגנים.

לסיר מבנה ייחודי וחשוב מאוד לרכוש סיר של חברה מוכרת או של מותג בינ"ל מוביל. סיר העשוי מחומרים איכותיים עמידים בחום ובתנאי הבישול המשתנים. הסירים האיכותיים בנויים מנירוסטה קרמית, עם מכסה זכוכית מחוסמת עמידה בפני חום. תוך הסיר עשוי מקדרת חרס איכותית קלה לשליפה ולניקוי. למעשה ניקוי הסיר פשוט יותר מרוב סירי הבישול, את קערת החרס הפנימית ניתן לשלוף בקלות ולשטוף בכיור באמצעות נוזל כלים וספוג עדין או במדיח הכלים. את החלק החיצוני ניתן לנקות במטלית לחה לאחר ניתוק מהחשמל.

יפעת אוזן
עבור לתוכן העמוד