הפוך לעמוד הבית

נתונים: האירים שותים יותר -גם תה

19/10/2017
נתונים: האירים שותים יותר -גם תה

תה הוא המשקה השני הנפוץ בעולם, אחרי מים. תה הוא משקה המיוצר על ידי חליטת עלים או ניצנים של שיח הקמליה הסינית, המכונה גם צמח התה, במים חמים. עיקר גידולי התה בעולם הוא בסין, הודו, פקיסטן, איראן, סרי לנקה, ועוד.

 

שוק התה בישראל מגלגל כ 240 מיליון ש"ח בשנה, עם מכירות של כ-15 מיליון אריזות תה בשנה.

 

המדינה המובילה בעולם בצריכת תה לנפש היא אירלנד עם 3 ק"ג תה לנפש (יותר מ-5 ספלי תה ליום לאדם). בישראל צריכת התה  נאמדת בכ - 200 גרם תה לנפש בשנה (ספל תה ב- 3 ימים), כשבמגזר הרוסי צורכים כקילו תה לנפש, כלומר 2 ספלים בממוצע ליום.

 

אמיר גוטמן מנהל מותג פומפדור (POMPADOUR) מסביר: "קיימים מספר סוגי תה: לבן, צהוב, ירוק, אולונג, שחור ופו-אר – הנבדלים על פי החלק מהצמח שממנו הם מופקים ואופן העיבוד שלהם. התה הירוק מופק מעלים צעירים ביותר. מחקרים שבדקו את התכונות הרפואיות של התה הירוק הוכיחו שאכן יש משהו באמונות העממיות, והוא מסייע בהורדת רמת הכולסטרול בדם, מחזק את המערכת החיסונית, מטפל בדלקות פרקים, ואף מסייע במניעת סרטן ובמחלות זיהומיות שונות. כל זאת הודות לנוגדי החימצון (אנטי אוקסידנטים) שמצויים בשפע בעלי התה ובעלי התה הירוק".

 

פומפדור, נחשב ליצרן מוביל בשוק התה העולמי והמוביל באירופה בחליטות צמחים ופירות. החברה נוסדה בשנת 1882 בדיסלדורף שבגרמניה ובארץ משווק מעל ל-40 שנה.

 

עבור לתוכן העמוד