אגודת הפסוריאזיס הישראלית נגד הסדרה טקסי דרייבר

אגודת הפסוריאזיס הישראלית, פנתה לרשות השנייה לטלוויזיה ולרדיו בנושא פגיעה בחולי פסוריאזיס בסדרת הדרמה הישראלית, טקסי דרייבר.



במכתב ששיגרה היום יונה מנטקה – קציר, יו"ר אגודת הפסוריאזיס הישראלית, המתמודדת בעצמה עם המחלה ציינה כי: "אגודת הפסוריאזיס הישראלית מייצגת את חולי הפסוריאזיס בישראל ונלחמת בסטיגמות הקשורות למחלה. הופתענו מאוד לגלות כי במסגרת העונה השנייה של הסדרה טקסי דרייבר המשודרת בזכיינית רשת בקדימון לפרק 12 של הסדרה בפרק העוסק בים המלח נאמרות על ידי הדמויות הראשיות הערות פוגעניות ומעליבות כלפי נשים חולות פסוריאזיס. מחלת הפסוריאזיס הינה מחלה כרונית הפוגעת ב 3% מאוכלוסיית העולם ובישראל ישנם כ – 240 אלף חולים. המשפט הנאמר 'איפה אני אמצא כאן נשים נורמליות, כולן פה זקנות חולות פסוריאזיס' פוגע מאוד בי אישית כיו"ר וכאישה המייצגת אלפי חולות בישראל מכל הגילאים. המחלה לא בוחרת גיל שבו היא תתפרץ, לכן במסגרת הטיפול חולי פסוריאזיס בכל הגילאים מכל העולם באים לטיפול אקלימי בים המלח. יש לציין כי תכונות הריפוי הקיימות בזכות האקלים בים המלח לא נמצאות באף מקום אחר בעולם והשהייה בים המלח מטיבה עם החולים באופן פיזיולוגי אשר הוכח מדעית. המשפט הנאמר בתוכנית פוגע בחולים ובעיקר בחולות ומצמיד להם סטיגמה לא נכונה. שכן גם כך התמודדות עם המחלה לא קלה לאף אחד מהחולים. אנו מבקשים כי בתום התוכנית ובאתר רשת תפורסם הודעת התנצלות כי התוכנית לא התכוונה לפגוע בחולות ובחולי פסוריאזיס, ומביעה התנצלות עם מישהו נפגע."


סקר שנערך לאחרונה ביוזמת אגודת הפסוריאזיס הישראלית קבע כי כרבע מהישראלים חושבים בטעות שפסוריאזיס היא מחלה מדבקת. המשתתפים נשאלו האם לדעתך מחלת הפסוריאזיס מדבקת? כ – 21.7% מהנשאלים אמרו כי הם בטוחים או חושבים שכן. מקרב המשיבים בלטו מעט הגברים, כ – 23.1% מהם חשבו שפסוריאזיס מדבק, בעוד כ – 20.4% מקרב הנשים חשבו כך. עוד בדק הסקר את הידע על פי גילאים ומכאן עלה חוסר ידיעה בקרב צעירים בני 18-24 באופן מובהק במיוחד, שכן, כ – 30.3% מהם חושבים שהמחלה מדבקת. בני הגיל השלישי הוכיחו כי החוכמה גוברת עם השנים ורק 13.2% מהם חשבו כך. בתשובות המשתתפים נצפו הבדלים בין תושבי הערים השונות. מקרב תושבי השרון 15.3% ציינו כי לדעתם המחלה מדבקת בעוד מקרב תושבי ירושלים כ – 27.2% חשבו כך. עוד השיבו כי מדובר במחלה מדבקת, כ – 24.4% מתושבי תל אביב וגוש דן, כ – 19.7% מתושבי חיפה, הצפון, השפלה והדרום. הסקר נערך באמצעות מכון מרקט ווטש איפסוס ישראל (Market Watch Ipsos Israel) בהשתתפות כ – 503 ישראלים המהווים מידגם מייצג של החברה הישראלית.


בעקבות הסקר עלתה לאחרונה אגודת הפסוריאזיס הישראלית בקמפיין ברוח הבחירות לכנסת למניעת אפליה של חולי פסוריאזיס. הקמפיין כלל מסרים המבוססים על עדויות שהצטברו בקרב החולים אשר סובלים מאפליה והעביר את המסר כי חולי פסוריאזיס לא בחרו להיות חולים, הם נאלצים להתמודד עם סטיגמה לא נכונה, בושה ואפליה ומציע לציבור לבחור כן. כן לשחייה עם חולי פסוריאזיס בבריכה, כן לעבודה באותו מקום, כן למגע קרוב וחיבוקים. הקמפיין עלה באמצעות נאוה עינבר, מדיה חברתית ויחסי ציבור בתחום הבריאות על גבי מודעות רחוב שעוצבו בסגנון פתקי הצבעה, בצבע צהוב ולבן ונתלו על לוחות המודעות העירוניים למשך מספר שבועות.

אולי יעניין אותך

 סתיו מנכל בלנדר ישראל צילום סיון פרג'
 משרדי
 פרטנר
 רייבנבך צילום דקלה הוסטיק (9)
allmarketing262
allmarketing284

שתפו את הכתבה

הכתבות החמות

BOSE - מחיר מומלץ לצרכן - 1490שח צילום באדיבות המותג (1)
 גלידה נינג'ה צילום יחצ
 ביבר הררי - למייל - צלמת לילך רז(5)
בכיר בחברה גדולה שעבר אירוע מוחי חמור יזכעובד בכיר בחברת גדולה נאלץ להפסיק את עבודתו בעקבות אירוע מוחי קשה שפקד אותו. עקב האירוע החלה חברת הביטוח שביטחה אותו בביטוח אובדן כושר עבודה, להעביר לו תגמולים חודשיים גבוהים. אך כעבור תקופה, ומבלי שחל שיפור במצבו של הבכיר, קבעה חברת הביטוח כי הוא יכול לשוב לעבודתו, והפסיקה באחת את תשלום התגמולים. בצר לו, פנה הבכיר לעורכת הדין לירון ביבר-הררי ממשרד עורכי הדין ביבר לקואה חייקין הררי, אשר הגישה תביעה נגד חברת הביטוח לביהמ"ש השלום בבת ים. על פי התביעה, התובע עבר אירוע מוחי שהותיר אותו עם מגבלות רפואיות משמעותיות. הוא סובל משיתוק חלקי בפנים, הפרעות בשמיעה ובראייה, כאבים והגבלות בתנועה, חוסר שיווי משקל, נפילות וקשיי דיבור, שפגעו ביכולתו לעבוד בתפקידו הקודם ולתקשר עם הסביבה. חרף המגבלות הקשות, חברת הביטוח הכירה באובדן כושר העבודה שלו רק במשך כשנה וחצי. לאחר מכן דחתה את תביעתו להמשך תשלום התגמולים, בטענה כי מצבו השתפר והוא מסוגל לחזור לעבודה. אל התביעה צורפה חוות דעת של מומחה ברפואה תעסוקתית, אשר בדק את התובע וקבע כי הוא אינו מסוגל לשוב לתפקידו הקודם וכי הוא סובל מאובדן כושר עבודה לצמיתות. לדברי עו"ד ביבר הררי, התנהלות חברת הביטוח מנוגדת לחוזה הביטוח ונעשתה שלא בתום לב. "התובע רכש כיסוי ביטוחי למקרה של אובדן כושר עבודה, וכעת, כשהוא זקוק לתגמולים המגיעים לו על פי הפוליסה, החברה מסרבת לשלם לו", ציינה. לאחר הגשת התביעה לבית משפט השלום בבת ים, הגיעו הצדדים להסכם פשרה. על פי ההסכם, ישולמו לתובע תגמולים בסך כ- 850 אלף שקלים, הכוללים פיצוי בגין אובדן כושר עבודה והוצאות משפט ושכר טרחת עורך דין. כבוד השופטת אידית קליימן-בלק מבית משפט השלום בבת ים אישרה את ההסכם ונתנה לו תוקף של פסק דין. לדברי עו"ד לירון ביבר-הררי: "אני שמחה על הפשרה שהושגה בסופו של דבר, לאחר שנאלצנו להגיש תביעה נגד חברת הביטוח. הפיצוי לו יזכה מרשי ודאי יסייע לו בהתמודדות עם המגבלות הקשות שנגרמו לו בעקבות האירוע המוחי בו לקה. מקרה זה מדגיש את החשיבות העליונה של העמידה על זכויות המבוטחים מול חברות הביטוח, במיוחד כאשר אלה בוחרות להתנער מחובותיהן". עו"ד לירון ביבר-הררי https://www.biber-law.co.il / עוסקת בתביעות סיעוד וביטוח, ומייצגת מבוטחים מול חברות הביטוח השונות. היא שותפה במשרד עורכי הדין ביבר לקואה חייקין הררי, העוסק בתביעות ביטוח, נזקי גוף ודיני עבודה.ה בפיצויי עתק לאחר מאבק ארוך מול חברת הביטוח