איך ומתי מתקבלות החלטות בעסקים קטנים ובינוניים?

מסקר שנערך לאחרונה על ידי יצרנית המדפסות הגדולה בעולם HP עולה כי למעלה מ-25% מהעובדים בעסקים קטנים ובינוניים באירופה מקבלים החלטות בערב או בסוף השבוע, בהשוואה ל-33% מעובדי עסקים ועובדים בעסקים קטנים ובינוניים ברוסיה.


הסקר נערך בבריטניה, צרפת, גרמניה, ספרד, הולנד איטליה ורוסיה בקרב עסקים קטנים ובינוניים (SMB) המוגדרים כארגונים המעסיקים פחות מ-1,000 איש. ארגונים אלה מהווים 99% מסך כל העסקים באיחוד האירופי ומעסיקים כשני שליש מהעובדים שם. עסקים אלה מייצרים 50%-40% מהתוצר הלאומי הגולמי (תל"ג) באיחוד. בקרב הנשאלים היו מנהלים מדרגים שונים, אנשי עסקים, אנשי מטה, מנהלה ועוד.


הסקר מגלה כי העט והנייר הם עדיין חומרי הכתיבה בהם נעשה השימוש הנרחב ביותר בתהליך קבלת החלטות כאשר יותר מ-75% מהעובדים בעסקים קטנים ובינוניים באירופה עדיין עושים שימוש באמצעים אלה, בהשוואה לכ-65% המשתמשים במחשבים רגילים או ניידים, כ-43% במחשבי כיס וכ-12% במכשירים סלולאריים שונים.


19% מהנשאלים ברוסיה בדרך כלל או תמיד מגיעים להחלטות עסקיות בזמן החופשה שלהם, בעוד שבאירופה שיעור זה עומד על ממוצע של כ-12%.


נתון מפתיע בסקר מעלה כי בקרב הנשאלים הצעירים עד גיל 24, כ-85% משתמשים בחומר מודפס בהחלטות שלהם, בניגוד להנחה כי דווקא בקרב הדור הצעיר יגבר השימוש בעזרים טכנולוגיים מתקדמים כגון מחשבים ניידים או טלפונים סלולאריים. נתון זה יורד ככל שגיל הנשאלים עולה, עם ממוצע של 77% בכל טווח הגילאים שהשתתפו בסקר ו-56% בטווח הגילאים 64-55.


למרות השימוש באמצעים "הקלאסיים" על ידי הדור הצעיר, 47% מהנשאלים בגילאים אלה מדווחים כי את רוב ההחלטות שלהם הם מקבלים בזמן נסיעה אל המשרד וממנו (בהשוואה לממוצע של 5.8% בכל טווח הגילאים שנשאלו בסקר), 37% מהם מנצלים את סופי השבוע לשם כך (בהשוואה לממוצע של 28% בכל טווח הגילאים) ו-17% מקדישים מזמנם לקבלת החלטות דווקא בזמן חופשה.


גרמניה מובילה בשימוש בעט ובנייר כאשר 91% מהנשאלים שם מודים כי הם מגיעים להחלטות שלהם בעזרת אמצעים אלה, בהשוואה להולנד (57%).


הבדל נוסף בין רוסיה ושאר אירופה נרשם כאשר יותר מ-50% מהנשאלים בעסקים קטנים ובינוניים ברוסיה דיווחו כי החלטות מתקבלות אצלם כשאר הם נמצאים בנסיעות מפגישה לפגישה או מהעבודה ואליה וזאת בניגוד לממוצע של 37% באירופה ומתוכה 25% בבריטניה.

אולי יעניין אותך

 וקס צילום עדו לביא (Large)
 צוואר הרחם - האגודה למלחמה בסרטן
 חיים בריא מפחית משמעותית את הסיכון לסרטן - תמונה אילוסטרציה - האגודה למלחמה בסרטן-022
cpgr-sm-key-visual-1920x1080

שתפו את הכתבה

הכתבות החמות

BOSE - מחיר מומלץ לצרכן - 1490שח צילום באדיבות המותג (1)
 גלידה נינג'ה צילום יחצ
 ביבר הררי - למייל - צלמת לילך רז(5)
בכיר בחברה גדולה שעבר אירוע מוחי חמור יזכעובד בכיר בחברת גדולה נאלץ להפסיק את עבודתו בעקבות אירוע מוחי קשה שפקד אותו. עקב האירוע החלה חברת הביטוח שביטחה אותו בביטוח אובדן כושר עבודה, להעביר לו תגמולים חודשיים גבוהים. אך כעבור תקופה, ומבלי שחל שיפור במצבו של הבכיר, קבעה חברת הביטוח כי הוא יכול לשוב לעבודתו, והפסיקה באחת את תשלום התגמולים. בצר לו, פנה הבכיר לעורכת הדין לירון ביבר-הררי ממשרד עורכי הדין ביבר לקואה חייקין הררי, אשר הגישה תביעה נגד חברת הביטוח לביהמ"ש השלום בבת ים. על פי התביעה, התובע עבר אירוע מוחי שהותיר אותו עם מגבלות רפואיות משמעותיות. הוא סובל משיתוק חלקי בפנים, הפרעות בשמיעה ובראייה, כאבים והגבלות בתנועה, חוסר שיווי משקל, נפילות וקשיי דיבור, שפגעו ביכולתו לעבוד בתפקידו הקודם ולתקשר עם הסביבה. חרף המגבלות הקשות, חברת הביטוח הכירה באובדן כושר העבודה שלו רק במשך כשנה וחצי. לאחר מכן דחתה את תביעתו להמשך תשלום התגמולים, בטענה כי מצבו השתפר והוא מסוגל לחזור לעבודה. אל התביעה צורפה חוות דעת של מומחה ברפואה תעסוקתית, אשר בדק את התובע וקבע כי הוא אינו מסוגל לשוב לתפקידו הקודם וכי הוא סובל מאובדן כושר עבודה לצמיתות. לדברי עו"ד ביבר הררי, התנהלות חברת הביטוח מנוגדת לחוזה הביטוח ונעשתה שלא בתום לב. "התובע רכש כיסוי ביטוחי למקרה של אובדן כושר עבודה, וכעת, כשהוא זקוק לתגמולים המגיעים לו על פי הפוליסה, החברה מסרבת לשלם לו", ציינה. לאחר הגשת התביעה לבית משפט השלום בבת ים, הגיעו הצדדים להסכם פשרה. על פי ההסכם, ישולמו לתובע תגמולים בסך כ- 850 אלף שקלים, הכוללים פיצוי בגין אובדן כושר עבודה והוצאות משפט ושכר טרחת עורך דין. כבוד השופטת אידית קליימן-בלק מבית משפט השלום בבת ים אישרה את ההסכם ונתנה לו תוקף של פסק דין. לדברי עו"ד לירון ביבר-הררי: "אני שמחה על הפשרה שהושגה בסופו של דבר, לאחר שנאלצנו להגיש תביעה נגד חברת הביטוח. הפיצוי לו יזכה מרשי ודאי יסייע לו בהתמודדות עם המגבלות הקשות שנגרמו לו בעקבות האירוע המוחי בו לקה. מקרה זה מדגיש את החשיבות העליונה של העמידה על זכויות המבוטחים מול חברות הביטוח, במיוחד כאשר אלה בוחרות להתנער מחובותיהן". עו"ד לירון ביבר-הררי https://www.biber-law.co.il / עוסקת בתביעות סיעוד וביטוח, ומייצגת מבוטחים מול חברות הביטוח השונות. היא שותפה במשרד עורכי הדין ביבר לקואה חייקין הררי, העוסק בתביעות ביטוח, נזקי גוף ודיני עבודה.ה בפיצויי עתק לאחר מאבק ארוך מול חברת הביטוח