האם כדאי לייפות את האמת כדי לקבל כתבה?


זה נכון שדיוויד בואי ביקש ממך להופיע כזמרת הליווי שלו? כך הופתעה יום אחד זמרת לשמוע מעיתונאית*, כשלמעשה היא רק נפגשה עם אחד מהנגנים בלהקה של בואי. מסתבר שהיחצ"נית אותה שכרה הזמרה החליטה – מיוזמתה- לייפות את האמת כדי להשיג לה כתבה בעיתון מוביל. אותה זמרת, שהאמת היא ערך חשוב בחייה תיקנה את העיתונאית, התנצלה במבוכה ואמרה שהיתה פה אי הבנה. כששמעתי את הסיפור הזה השבוע, הבנתי שאכן ישנם אנשי יחסי ציבור (לפחות אחת..) שפועלים כך.



נכון שהמציאות בתקשורת קשה מאוד, ושכדי לקבל כיסוי רצוי שהאייטם יכיל אחד מהנ"ל: סקס, אלימות, דם, קונפליקט, כסף או סלבס. הדרך הקלה ביותר להעלות ערך של אייטם, מכלי כמובן לפגוע בתדמית שלו, היא לקשר אותו לשמות מפורסמים. כשמדובר בשיתופי פעולה בחו"ל, קשה אולי להוכיח היה או לא היה, ואכן ב"ייפוי האמת" אפשר להשיג קמפיין וחשיפה יפה יותר. האם שווה לשלם את המחיר?



אם אתם שואלים אותי, בשום פנים ואופן אסור לשקר. כמובן שרצוי להעמיד תמיד בראש הקומוניקט את אותם קשרים הנותנים לאמן ערך. אמן שהופיע עם ריטה, גם אם זה היה כנגן מחליף בהופעה בודדת, רשאי לצרף את שמה לרשימה ללא פירושים, אך זו עדיין האמת. האמת היא היחידה ששורדת ולשקר יש נטייה להתגלות – אם לא עכשיו בעתיד. נכון הדבר שבעתיים בעידן האינטרנט בו אפשר לעשות הצלבות. זה נכון שישנם עיתונאים רבים שרק מעתיקים את הקומוניקט, אבל ישנם גם רבים שעושים עבודה רצינית. בנוסף, ישנם אנשים רציניים שקוראים כתבות ויודעים לזהות אמת משקר. בנוסף, איזה מין הרגשה זו היא לדעת שהכתבה הושגה בעורמה. ההרגשה הרעה הזאת פוגעת במרחב האישי של האמן ותחסום אותו מהישגים.



לסיום אצטט את מה שאסתרית בלצן, מנהלת הקתדרה למוסיקה סיפרה לי כששאלתי אותה כיצד השיגה כתבה במוסף 7 ימים. העשייה שלי היתה כל כך גדולה, שאי אפשר היה להתעלם ממנה והם פנו אליי." יחסי הציבור מציגים את העשייה של האמן ואינם באים במקומה. כמובן שצריך לדעת איך להציג את העשייה, אך חשוב לציין שהיא העיקר, ושהיא צריכה לבוא ממקום אמיתי, ולא כחישוב להשגת פרסום, וכשהיא מתרחשת ומצליחה, הפרסום גם הוא יגיע. והעיקר, האמן ייצור את האמת שלו, ולכך אין שום תחליף.



· הכתבה מתייחסת למקרה של חשיפה של אמנית, אך ניתן להבין ממנה גם על אמירת אמת בתחומים מסחריים. הכתבה מתבססת על מקרה אמיתי, הפרטים שונו.


* כתבה הילה קומם, מנכ"ל משרד אוצר תרבות, קידום אמני במה ומוסדות תרבות ותיירות. ניתן להירשם לניוזלטר התרבות של אוצר תרבות כאן:https://www.otzartarbut.com/newsletter.php

אולי יעניין אותך

דרור-אורפז-קרדיט-משה-נייס
 מסך 2024-09-30 093238
dolphin logo
מחזור
friedman1
man-assembling-circuit-board-laptop07111

שתפו את הכתבה

הכתבות החמות

BOSE - מחיר מומלץ לצרכן - 1490שח צילום באדיבות המותג (1)
 גלידה נינג'ה צילום יחצ
 ביבר הררי - למייל - צלמת לילך רז(5)
בכיר בחברה גדולה שעבר אירוע מוחי חמור יזכעובד בכיר בחברת גדולה נאלץ להפסיק את עבודתו בעקבות אירוע מוחי קשה שפקד אותו. עקב האירוע החלה חברת הביטוח שביטחה אותו בביטוח אובדן כושר עבודה, להעביר לו תגמולים חודשיים גבוהים. אך כעבור תקופה, ומבלי שחל שיפור במצבו של הבכיר, קבעה חברת הביטוח כי הוא יכול לשוב לעבודתו, והפסיקה באחת את תשלום התגמולים. בצר לו, פנה הבכיר לעורכת הדין לירון ביבר-הררי ממשרד עורכי הדין ביבר לקואה חייקין הררי, אשר הגישה תביעה נגד חברת הביטוח לביהמ"ש השלום בבת ים. על פי התביעה, התובע עבר אירוע מוחי שהותיר אותו עם מגבלות רפואיות משמעותיות. הוא סובל משיתוק חלקי בפנים, הפרעות בשמיעה ובראייה, כאבים והגבלות בתנועה, חוסר שיווי משקל, נפילות וקשיי דיבור, שפגעו ביכולתו לעבוד בתפקידו הקודם ולתקשר עם הסביבה. חרף המגבלות הקשות, חברת הביטוח הכירה באובדן כושר העבודה שלו רק במשך כשנה וחצי. לאחר מכן דחתה את תביעתו להמשך תשלום התגמולים, בטענה כי מצבו השתפר והוא מסוגל לחזור לעבודה. אל התביעה צורפה חוות דעת של מומחה ברפואה תעסוקתית, אשר בדק את התובע וקבע כי הוא אינו מסוגל לשוב לתפקידו הקודם וכי הוא סובל מאובדן כושר עבודה לצמיתות. לדברי עו"ד ביבר הררי, התנהלות חברת הביטוח מנוגדת לחוזה הביטוח ונעשתה שלא בתום לב. "התובע רכש כיסוי ביטוחי למקרה של אובדן כושר עבודה, וכעת, כשהוא זקוק לתגמולים המגיעים לו על פי הפוליסה, החברה מסרבת לשלם לו", ציינה. לאחר הגשת התביעה לבית משפט השלום בבת ים, הגיעו הצדדים להסכם פשרה. על פי ההסכם, ישולמו לתובע תגמולים בסך כ- 850 אלף שקלים, הכוללים פיצוי בגין אובדן כושר עבודה והוצאות משפט ושכר טרחת עורך דין. כבוד השופטת אידית קליימן-בלק מבית משפט השלום בבת ים אישרה את ההסכם ונתנה לו תוקף של פסק דין. לדברי עו"ד לירון ביבר-הררי: "אני שמחה על הפשרה שהושגה בסופו של דבר, לאחר שנאלצנו להגיש תביעה נגד חברת הביטוח. הפיצוי לו יזכה מרשי ודאי יסייע לו בהתמודדות עם המגבלות הקשות שנגרמו לו בעקבות האירוע המוחי בו לקה. מקרה זה מדגיש את החשיבות העליונה של העמידה על זכויות המבוטחים מול חברות הביטוח, במיוחד כאשר אלה בוחרות להתנער מחובותיהן". עו"ד לירון ביבר-הררי https://www.biber-law.co.il / עוסקת בתביעות סיעוד וביטוח, ומייצגת מבוטחים מול חברות הביטוח השונות. היא שותפה במשרד עורכי הדין ביבר לקואה חייקין הררי, העוסק בתביעות ביטוח, נזקי גוף ודיני עבודה.ה בפיצויי עתק לאחר מאבק ארוך מול חברת הביטוח