SES2007) Search Engine Strategies) הוא הכנס העולמי המוביל בתחום השיווק באינטרנט. תמצאו שם את כל השמות החמים בתעשייה ונציגים של מנועי החיפוש הגדולים שיעדכנו אתכם בתחומים מגוונים מפרסום באינטרנט דרך אופטימיזציה (קידום אתרים) ועד לנושאי שיווק שונים באינטרנט.
עומר שובל, כתב Allmarketing ומקים אתר ,www.net-working.co.il היה בלונדון, ביקר בתערוכה ומביא רשמים חמים מהמגמות הלוהטות השולטות בתחום השיווק האינטראקטיבי ומספר כיוונים עתידיים של מנועי החיפוש, "מתוכם, הוא אומר, "נתמקד בשניים: פרסונליזציה ולוקאליזציה".
פרסונליזציה – גוגל מובילה את מגמת 'תוצאות חיפוש אישיות' לכל גולש ומעודדת אותנו להצטרף עם כל פתיחת חשבון ברישום לשירותים שונים של מנוע החיפוש דוגמת G-mail, AdSense, Google Analytics ועוד. אם היום חיפוש מונח מסוים בגוגל יביא תוצאות זהות לכולנו, בעתיד כל אחד מאיתנו יקבל תוצאה אישית המותאמת לטעמו האישי.
נשמע טוב ? תלוי את מי שואלים…
ההשפעה הגדולה ביותר-על המשווקים בעלי האתרים
מבחינתנו הגולשים המשמעות היא שכל חיפוש שנבצע יתועד ליצירת פרופיל גלישה על מנת להביא לנו את חוויית החיפוש האולטימטיבית. במידה ותקרית AOL משנה שעברה, בה נחשפו פרטי גולשים והחיפושים שלהם, אינה מטרידה אתכם סביר שתתלהבו אך אם פרטיותכם חשובה לכם תאלצו להיות מעט יותר זהירים.
ההשפעה הגדולה יותר תהיה דווקא על המשווקים בעלי האתרים שיצטרכו מהיום להתמודד על מיקומים עבור אלפי פרופילים שונים במקום דף תוצאות אחיד.
לפרסונליזציה שלושה מרכיבים:
• עמוד בית אישי (למנוע החיפוש גוגל)
• היסטוריית החיפוש
• חיפוש אישי
המרכיב הרגיש ביותר (וגם החשוב ביותר ליצירת פרופיל הגלישה) מבין השלושה הוא היסטוריית החיפוש המתעדת את כל פעולותיכם במנוע החיפוש. גוגל ישמור את כל החיפושים שבצעתם לאתרים, תמונות, וידאו, חדשות, מוסיקה ועוד בנוסף להקלקות שלכם על תוצאות בחיפוש הטבעי או הקישורים הממומנים.
כמובן שתוכלו לבחור שלא להפעיל את אופציית תיעוד היסטוריית החיפושים וליצור פרופיל אישי איכותי פחות, המתבסס על דף הבית האישי שיצרתם במנוע החיפוש ושירותים נוספים דוגמת Google Bookmarks. למעשה כל השירותים בהם תשתמשו, למעט G-mail, יעזרו למנוע החיפוש להרכיב את הפרופיל האישי שלכם.
במידה ותבחרו לאפשר לגוגל שקיפות מלאה לפעולותיכם יבחן המנוע את "סוג" התוצאות בהן בחרתם עבור כל שאילתה ויעצב את דף התוצאות מחדש, כך שבפעם הבאה שתבצעו חיפוש דומה יופיעו תוצאות אלה גבוה יותר במיקומים. בנוסף יבדוק גוגל אתרים שבהם אתם נוהגים לבקר לעיתים קרובות ואתרים רלוונטיים נוספים וייתן גם להם דחיפה כלפי מעלה בתוצאות החיפוש.
לוקאליזציה – מהווה חלק מתוצאות החיפוש הורטיקאלי, אליו משתייכים גם שירותים כמו Google News (אם ניקח כדוגמא את מנוע החיפוש גוגל) ואחרים.
גם הלוקאליזציה היא מגמה ברורה שתתחזק בשנים הקרובות במנועי החיפוש.
ברמת החיפוש הלוקאלי יש משמעות גם לאתרים נוספים דוגמת דפי זהב וספקי שירות דומים.
שם המשחק: Conversion
בכל מנועי החיפוש ניתן לקבל תוצאות חיפוש המבוססות על מיקום גיאוגרפי. לדוגמא בהפעלת החיפוש הלוקאלי אחר מכון כושר תקבלו תוצאות הקרובות לאזור המגורים שלכם במקום תוצאות רחבות יותר ברמה הארצית.
למעשה גם בחיפוש הרגיל במנועי החיפוש קיים אלמנט של לוקאליזציה המתבסס על נתונים דוגמת כתובת ה- IP של המחשב שלכם ושפת החיפוש.
שם המשחק הוא Conversion (המרה של גולש ללקוח) והמספרים מוכיחים שאחוזי ההמרה ברכישת מוצרים או שירותים גבוהים ב- 30% כאשר המוצרים משויכים לחיפוש לוקאלי.
חברת ComScore חושפת מספר נתונים סטטיסטיים מעניינים נוספים לפיהם 40% מכלל החיפושים ברשת (באנגליה) קשורים באינפורמציה מקומית. אנשים מעוניינים למצוא ברמת היום יום אינפורמציה רלוונטית לאזור מגוריהם. עוד נתון מעניין הוא שמעל ל- 60% מרכישות המוצרים בחנויות הרגילות (אופליין) מתחילות בחיפוש אונליין, מה שיכול להסביר את הפופולאריות של החיפוש הלוקאלי.
הנתון האחרון מדגיש גם את העובדה שלא ניתן למדוד הצלחה של אתר רק לפי כמות הטראפיק או נתוני מכירות המתקבלים ממנו אונליין בלבד.