העסק זקוק למינוף? לא חייבים ללכת לבנק

הכותב, דודי עמית, מנכ"ל "כיסופים" – ניהול חלומות ותכנון פיננסי, המלווה את התא המשפחתי בתכנון עתידו הכלכלי


בשנים האחרונות עולם השיתופיות יצא מהרשת ועבר גם לעסקים. קחו לדוגמא את אובר ששינתה את מפת התחבורה בחו"ל, לפחות. או את אר בינ אנד בי שהיום כמעט ואין ישראלי שטס לחו"ל ולא בודק את שירותיה. אך דווקא אנחנו הישראלים שכל כך מנסים לחסוך ולשמור כל כספנו מפספסים מהפכה אחרת והיא מהפכת ההלוואות החברתיות. מה הרעיון, בגדול? מדובר בפלטפורמות הפועלות באמצעות אתר אינטרנט שמחבר בין אנשים פרטיים ועסקים קטנים המעוניינים לקבל הלוואה למבקשים להשקיע את כספם דרך הלוואות אלו. באמצעות הפלטפורמה – אתר האינטרנט, אנשים יכולים לקחת הלוואה מאנשים פרטיים כך שרוב הריבית בהלוואה מועברת למלווה. באמצעות שיטה זאת ניתן לחסוך עלויות תיווך .


לפני שתיקחו הלוואה בכלל והלוואה חברתית בפרט, מצ"ב מספר דגשים חשובים:
1.
ערכו סקר שוק. לא תאמינו כמה שוני יש בין סוגי ההלוואות.
2. איך משווים בין סוגי ההלוואות? יש כמה דברים שעליכם לבחון:
ת ההלוואות השונות כדאי להשוות לפחות לפי השאלות הבאות: מה שיעור הריבית השנתית על ההלוואה? מתי תחזירו את ההלוואה? מה יהיה ההחזר החודשי? מה סכום ההחזר הכולל על ההלוואה (ההלוואה והריבית יחד)? האם יש קנסות כלשהן? האם יש צורך במתן ביטחונות?


ואם אתם דווקא רוצים להשקיע בהלוואות חברתיות? מה עליכם לזכור?
ראשית, על הריבית שתרוויחו, יהיה מס. כמה מס? זה כבר תלוי באופי ההלוואה. כאשר מדובר על הלוואה שקלית, המס יהיה 15% על כל הריבית; כאשר מדובר על הלוואה צמודה למדד, המס יהיה 25% על הרווח הריאלי. המס משולם בעת ההחזרים. כלומר, ברגע שמתקבל החזר מהלווה, מס הכנסה לוקח את חלקו. כלומר, אירוע המס הוא מיידי.


מבחינת הסיכונים והחסרונות בהלוואות חברתיות


1. חדלות פירעון של הלווה – חשש שתמיד קיים, בכל הלוואה (אף על פי שלרוב כספך מפוזר בין הרבה הלוואות כך שהסיכון קטן בצורה ניכרת )


2. סיכון המנפיק: מה קורה כשהגוף המתווך, האתר, נקלע למצוקה פיננסית? לכן, שקלו היטב באמצעות איזה גוף תבצעו את ההשקעה הזו


3. מחסור בנזילות: אם נכנסתם לתחום ההשקעה בהלוואות למספר שנים, קחו בחשבון שהנזילות שלכם נפגמת. לכן, בחנו האם יש תנאים ליציאה מהלוואה או מהגוף בו אתם משקיעים ובמה זה כרוך.

4
. דבר חשוב מאוד שעליכם לשים אליו לב הוא הגנה על הכסף שלכם. בדקו שהחברה דרכה אתם מלווים מעניקה לכם רשת ביטחון רחבה המורכבת ממעטפת של פיזור הסיכון, גבייה משפטית וקרן בטחון.לכן, מומלץ להיכנס לאתרי הפלטפורמות ולקרוא על ההגנות שהן מספקות למשקיעים ותנאיהן.

5. יש לדעת שאם הלוואה לא משולמת ע"י הלווה אז
מרבית הפלטפורמות מתחייבות לנהל את ההליך המשפטי עבור המלווים. בחלק מהפלטפורמות המשקיע ממשיך להרוויח ולקבל את הקרן והריבית גם במקרה בו הלוואה אינה משולמת על ידי הלווה באמצעות פיקדון לערבות הדדית. הפיקדון תפקידו לשלם למשקיעים על הלוואות שבפיגור.


6. פיתרון מצויין וסולידי לחברות הרוצות להשקיע את כספן ולקבל תשואה בגין כספם

אולי יעניין אותך

 זהבי במילואים - צילום פרטי (1)
-ברכה-בעלים-שותף-חברת-MOXIE-צילום-גיל-זבלודובסקי
 נהיגה
 שמול - מנכל חברת שניר
 של 06

שתפו את הכתבה

הכתבות החמות

BOSE - מחיר מומלץ לצרכן - 1490שח צילום באדיבות המותג (1)
 גלידה נינג'ה צילום יחצ
 ביבר הררי - למייל - צלמת לילך רז(5)
בכיר בחברה גדולה שעבר אירוע מוחי חמור יזכעובד בכיר בחברת גדולה נאלץ להפסיק את עבודתו בעקבות אירוע מוחי קשה שפקד אותו. עקב האירוע החלה חברת הביטוח שביטחה אותו בביטוח אובדן כושר עבודה, להעביר לו תגמולים חודשיים גבוהים. אך כעבור תקופה, ומבלי שחל שיפור במצבו של הבכיר, קבעה חברת הביטוח כי הוא יכול לשוב לעבודתו, והפסיקה באחת את תשלום התגמולים. בצר לו, פנה הבכיר לעורכת הדין לירון ביבר-הררי ממשרד עורכי הדין ביבר לקואה חייקין הררי, אשר הגישה תביעה נגד חברת הביטוח לביהמ"ש השלום בבת ים. על פי התביעה, התובע עבר אירוע מוחי שהותיר אותו עם מגבלות רפואיות משמעותיות. הוא סובל משיתוק חלקי בפנים, הפרעות בשמיעה ובראייה, כאבים והגבלות בתנועה, חוסר שיווי משקל, נפילות וקשיי דיבור, שפגעו ביכולתו לעבוד בתפקידו הקודם ולתקשר עם הסביבה. חרף המגבלות הקשות, חברת הביטוח הכירה באובדן כושר העבודה שלו רק במשך כשנה וחצי. לאחר מכן דחתה את תביעתו להמשך תשלום התגמולים, בטענה כי מצבו השתפר והוא מסוגל לחזור לעבודה. אל התביעה צורפה חוות דעת של מומחה ברפואה תעסוקתית, אשר בדק את התובע וקבע כי הוא אינו מסוגל לשוב לתפקידו הקודם וכי הוא סובל מאובדן כושר עבודה לצמיתות. לדברי עו"ד ביבר הררי, התנהלות חברת הביטוח מנוגדת לחוזה הביטוח ונעשתה שלא בתום לב. "התובע רכש כיסוי ביטוחי למקרה של אובדן כושר עבודה, וכעת, כשהוא זקוק לתגמולים המגיעים לו על פי הפוליסה, החברה מסרבת לשלם לו", ציינה. לאחר הגשת התביעה לבית משפט השלום בבת ים, הגיעו הצדדים להסכם פשרה. על פי ההסכם, ישולמו לתובע תגמולים בסך כ- 850 אלף שקלים, הכוללים פיצוי בגין אובדן כושר עבודה והוצאות משפט ושכר טרחת עורך דין. כבוד השופטת אידית קליימן-בלק מבית משפט השלום בבת ים אישרה את ההסכם ונתנה לו תוקף של פסק דין. לדברי עו"ד לירון ביבר-הררי: "אני שמחה על הפשרה שהושגה בסופו של דבר, לאחר שנאלצנו להגיש תביעה נגד חברת הביטוח. הפיצוי לו יזכה מרשי ודאי יסייע לו בהתמודדות עם המגבלות הקשות שנגרמו לו בעקבות האירוע המוחי בו לקה. מקרה זה מדגיש את החשיבות העליונה של העמידה על זכויות המבוטחים מול חברות הביטוח, במיוחד כאשר אלה בוחרות להתנער מחובותיהן". עו"ד לירון ביבר-הררי https://www.biber-law.co.il / עוסקת בתביעות סיעוד וביטוח, ומייצגת מבוטחים מול חברות הביטוח השונות. היא שותפה במשרד עורכי הדין ביבר לקואה חייקין הררי, העוסק בתביעות ביטוח, נזקי גוף ודיני עבודה.ה בפיצויי עתק לאחר מאבק ארוך מול חברת הביטוח