יפעת מחקרי מדיה מתקדמים: מוסדות ההשכלה הגבוהה שכבשו את הכותרות בשנת 2004

לקראת ההרשמה לשנת הלימודים האקדמית הבאה ופתיחת סמסטר ב' יפעת מחקרי מדיה מתקדמים, המשווקת את השירות "ניתוח תדמית בכותרות – כי הכותרות קובעות!", ערכה מחקר ובדקה מי היו המוסדות להשכלה גבוהה שזכו למרב הכותרות בעיתונות היומית במהלך שנת 2004.


במקום הראשון בקטגוריית האוניברסיטאות נמצאת אוניברסיטת תל אביב שקבלה את מרב הכותרות בעיתונים היומיים. אוניברסיטת תל אביב שהופיעה בכ- 113 כותרות וכותרות משנה כאשר 66 מהן חיוביות, 25 ניטרליות ו- 22 שליליות.


במקום השני ממקום הטכניון עם 77 כותרות כאשר הוא המוסד האקדמי שזכה לאחוז הכותרות החיוביות הגבוה ביותר (82%) שהם 63 כותרות חיוביות, 5 ניטראליות ו9 שליליות.


במקום השלישי, נמצאת האוניברסיטה העברית עם 69 כותרות כאשר 29 חיובי ו 12 שליליות. האוניברסיטה הפתוחה שממוקמת במקום הנמוך ביותר בטבלת עם כ- 16 הכותרות ולה אחוז הכותרות השליליות הגבוה ביותר (31%).


נתי יעקובי, מנכ"ל יפעת מחקרי מדיה מתקדמים, מוסר: "התחום הסיקור הבולט ביותר של האוניברסיטאות היה שיווק ופרסום שכולל כנסים שנערכו בחסות הגופים האקדמאים, תערוכות, ימי עיון, הישגים של בוגרי האוניברסיטה השונות, ספרים בהוצאת האוניברסיטה ועוד. התחום השני בסיקור האוניברסיטה הוא מינויים ויחסי עבודה. כמו כן, ניתן למצוא אזכורים רבים של סגל האוניברסיטאי בהקשרים רבים ומגוונים דבר שמוסיף רבות לסטטוס התקשורתי של הגופים המעסיקים אותם."


יעקובי מוסיף: "עיתון הארץ הוא המוביל בסיקור אוניברסיטאות ובו נתנו מרב הכותרות לאוניברסיטאות השונות. המשך הבדיקה של יפעת מחקרי מדיה מתקדמים מצביעה כי דווקא ידיעות אחרונות המסקר את האוניברסיטאות בכותרותיו במידה הפחותה ביותר ובו נמצאו מריב הכותרות השליליות כלפיהם. הכתבת המובילה שנתנה את מרב הכותרות לאוניברסיטאות בכתבותיה היא ענת כהן מגלובס, עם כ- 37 כותרות במספר".


דרוג עשרת המכללות ושלוחות לימודים מחו"ל


המכללה שהובילה באופן משמעותי במרב האזכורים בכותרות במהלך שנת- 2004 היא המכללה למנהל שהופעה בכ- 58 כותרות וכותרות משנה כאשר 38 מהן חיוביות, 17 ניטרליות ו 3 שליליות. שמה עלה בעיקר במדור בשם "שאלת היום" בגלובס שבמסגרתו ענה אחד מאנשי הסגל שלה על שאלה בענייני היום, אוניברסיטת לטבייה הממוקמת במקום השני עם כ- 19 כותרות והיא המוסד האקדמי עם אחוז הכותרות השליליות הגבוה ביותר (37%) בעיקר בשל התארים הבעייתית שניפקו שלא הוכרו על ידי המדינה. במקום השלישי נמצא המכון האקדמי לחינוך טכנולוגי בחולון עם 12 כתבות ולו יש את אחוז הכתבות החיוביות הגבוהה ביותר (92%). המכון לחינוך טכנולוגי הוזכר בעיקר בנושאים: השתתפות ביריד בינלאומי במילאנו, עיצוב רהיטים משומשים לטובת משפחות נזקקות, קבלת מלגות לסטודנטים מאינטל ועוד.. את המקום האחרון מתוך עשר המכללות המובילות במספר הכותרות בעיתונות היומית קבלה המכללה האקדמית יהודה ושומרון עם 7 כותרות מתוכן 4 חיוביות ו 3 ניטרליות.


נתי יעקובי מוסף: "קטגוריית המכללות מאופיינת בכותרות חיובית יותר מקטגוריית האוניברסיטאות בעוד שסך כל הכותרות החיוביות בקטגוריית של האוניברסיטאות היה 61% במכללות הגיע אחוז החיוביות ל- 69%. בעוד שסך כל הסיקור של הכותרות השליליות באוניברסיטאות עמד על 15% במכללות היה רק 7%. הסיבה לכך לפי יעקובי היא העובדה שחלק ניכר מהכותרות השליליות של האוניברסיטאות נגעו בבעיות תקציב, נושא שלא נכלל בתחום סיקור המכללות".


גלובס הוא העיתון שנתן את מרב הכותרות בסיקור המכללות. כאשר עיתון הארץ הוא העיתון שכתב את מירב הכותרות השליליות כלפיהם. גם כאן הכתבת ענת כהן מגלובס היא הכתבת המובילה שהזכירה את שמות המכללות בכותרות כתבותיה, סה"כ כ- 48 כותרות במספר.

אולי יעניין אותך

 סתיו מנכל בלנדר ישראל צילום סיון פרג'
 משרדי
 פרטנר
 רייבנבך צילום דקלה הוסטיק (9)
allmarketing262
allmarketing284

שתפו את הכתבה

הכתבות החמות

BOSE - מחיר מומלץ לצרכן - 1490שח צילום באדיבות המותג (1)
 גלידה נינג'ה צילום יחצ
 ביבר הררי - למייל - צלמת לילך רז(5)
בכיר בחברה גדולה שעבר אירוע מוחי חמור יזכעובד בכיר בחברת גדולה נאלץ להפסיק את עבודתו בעקבות אירוע מוחי קשה שפקד אותו. עקב האירוע החלה חברת הביטוח שביטחה אותו בביטוח אובדן כושר עבודה, להעביר לו תגמולים חודשיים גבוהים. אך כעבור תקופה, ומבלי שחל שיפור במצבו של הבכיר, קבעה חברת הביטוח כי הוא יכול לשוב לעבודתו, והפסיקה באחת את תשלום התגמולים. בצר לו, פנה הבכיר לעורכת הדין לירון ביבר-הררי ממשרד עורכי הדין ביבר לקואה חייקין הררי, אשר הגישה תביעה נגד חברת הביטוח לביהמ"ש השלום בבת ים. על פי התביעה, התובע עבר אירוע מוחי שהותיר אותו עם מגבלות רפואיות משמעותיות. הוא סובל משיתוק חלקי בפנים, הפרעות בשמיעה ובראייה, כאבים והגבלות בתנועה, חוסר שיווי משקל, נפילות וקשיי דיבור, שפגעו ביכולתו לעבוד בתפקידו הקודם ולתקשר עם הסביבה. חרף המגבלות הקשות, חברת הביטוח הכירה באובדן כושר העבודה שלו רק במשך כשנה וחצי. לאחר מכן דחתה את תביעתו להמשך תשלום התגמולים, בטענה כי מצבו השתפר והוא מסוגל לחזור לעבודה. אל התביעה צורפה חוות דעת של מומחה ברפואה תעסוקתית, אשר בדק את התובע וקבע כי הוא אינו מסוגל לשוב לתפקידו הקודם וכי הוא סובל מאובדן כושר עבודה לצמיתות. לדברי עו"ד ביבר הררי, התנהלות חברת הביטוח מנוגדת לחוזה הביטוח ונעשתה שלא בתום לב. "התובע רכש כיסוי ביטוחי למקרה של אובדן כושר עבודה, וכעת, כשהוא זקוק לתגמולים המגיעים לו על פי הפוליסה, החברה מסרבת לשלם לו", ציינה. לאחר הגשת התביעה לבית משפט השלום בבת ים, הגיעו הצדדים להסכם פשרה. על פי ההסכם, ישולמו לתובע תגמולים בסך כ- 850 אלף שקלים, הכוללים פיצוי בגין אובדן כושר עבודה והוצאות משפט ושכר טרחת עורך דין. כבוד השופטת אידית קליימן-בלק מבית משפט השלום בבת ים אישרה את ההסכם ונתנה לו תוקף של פסק דין. לדברי עו"ד לירון ביבר-הררי: "אני שמחה על הפשרה שהושגה בסופו של דבר, לאחר שנאלצנו להגיש תביעה נגד חברת הביטוח. הפיצוי לו יזכה מרשי ודאי יסייע לו בהתמודדות עם המגבלות הקשות שנגרמו לו בעקבות האירוע המוחי בו לקה. מקרה זה מדגיש את החשיבות העליונה של העמידה על זכויות המבוטחים מול חברות הביטוח, במיוחד כאשר אלה בוחרות להתנער מחובותיהן". עו"ד לירון ביבר-הררי https://www.biber-law.co.il / עוסקת בתביעות סיעוד וביטוח, ומייצגת מבוטחים מול חברות הביטוח השונות. היא שותפה במשרד עורכי הדין ביבר לקואה חייקין הררי, העוסק בתביעות ביטוח, נזקי גוף ודיני עבודה.ה בפיצויי עתק לאחר מאבק ארוך מול חברת הביטוח