לקראת ההרשמה לשנת הלימודים האקדמית הבאה ופתיחת סמסטר ב' יפעת מחקרי מדיה מתקדמים, המשווקת את השירות "ניתוח תדמית בכותרות – כי הכותרות קובעות!", ערכה מחקר ובדקה מי היו המוסדות להשכלה גבוהה שזכו למרב הכותרות בעיתונות היומית במהלך שנת 2004.
במקום הראשון בקטגוריית האוניברסיטאות נמצאת אוניברסיטת תל אביב שקבלה את מרב הכותרות בעיתונים היומיים. אוניברסיטת תל אביב שהופיעה בכ- 113 כותרות וכותרות משנה כאשר 66 מהן חיוביות, 25 ניטרליות ו- 22 שליליות.
במקום השני ממקום הטכניון עם 77 כותרות כאשר הוא המוסד האקדמי שזכה לאחוז הכותרות החיוביות הגבוה ביותר (82%) שהם 63 כותרות חיוביות, 5 ניטראליות ו9 שליליות.
במקום השלישי, נמצאת האוניברסיטה העברית עם 69 כותרות כאשר 29 חיובי ו 12 שליליות. האוניברסיטה הפתוחה שממוקמת במקום הנמוך ביותר בטבלת עם כ- 16 הכותרות ולה אחוז הכותרות השליליות הגבוה ביותר (31%).
נתי יעקובי, מנכ"ל יפעת מחקרי מדיה מתקדמים, מוסר: "התחום הסיקור הבולט ביותר של האוניברסיטאות היה שיווק ופרסום שכולל כנסים שנערכו בחסות הגופים האקדמאים, תערוכות, ימי עיון, הישגים של בוגרי האוניברסיטה השונות, ספרים בהוצאת האוניברסיטה ועוד. התחום השני בסיקור האוניברסיטה הוא מינויים ויחסי עבודה. כמו כן, ניתן למצוא אזכורים רבים של סגל האוניברסיטאי בהקשרים רבים ומגוונים דבר שמוסיף רבות לסטטוס התקשורתי של הגופים המעסיקים אותם."
יעקובי מוסיף: "עיתון הארץ הוא המוביל בסיקור אוניברסיטאות ובו נתנו מרב הכותרות לאוניברסיטאות השונות. המשך הבדיקה של יפעת מחקרי מדיה מתקדמים מצביעה כי דווקא ידיעות אחרונות המסקר את האוניברסיטאות בכותרותיו במידה הפחותה ביותר ובו נמצאו מריב הכותרות השליליות כלפיהם. הכתבת המובילה שנתנה את מרב הכותרות לאוניברסיטאות בכתבותיה היא ענת כהן מגלובס, עם כ- 37 כותרות במספר".
דרוג עשרת המכללות ושלוחות לימודים מחו"ל
המכללה שהובילה באופן משמעותי במרב האזכורים בכותרות במהלך שנת- 2004 היא המכללה למנהל שהופעה בכ- 58 כותרות וכותרות משנה כאשר 38 מהן חיוביות, 17 ניטרליות ו 3 שליליות. שמה עלה בעיקר במדור בשם "שאלת היום" בגלובס שבמסגרתו ענה אחד מאנשי הסגל שלה על שאלה בענייני היום, אוניברסיטת לטבייה הממוקמת במקום השני עם כ- 19 כותרות והיא המוסד האקדמי עם אחוז הכותרות השליליות הגבוה ביותר (37%) בעיקר בשל התארים הבעייתית שניפקו שלא הוכרו על ידי המדינה. במקום השלישי נמצא המכון האקדמי לחינוך טכנולוגי בחולון עם 12 כתבות ולו יש את אחוז הכתבות החיוביות הגבוהה ביותר (92%). המכון לחינוך טכנולוגי הוזכר בעיקר בנושאים: השתתפות ביריד בינלאומי במילאנו, עיצוב רהיטים משומשים לטובת משפחות נזקקות, קבלת מלגות לסטודנטים מאינטל ועוד.. את המקום האחרון מתוך עשר המכללות המובילות במספר הכותרות בעיתונות היומית קבלה המכללה האקדמית יהודה ושומרון עם 7 כותרות מתוכן 4 חיוביות ו 3 ניטרליות.
נתי יעקובי מוסף: "קטגוריית המכללות מאופיינת בכותרות חיובית יותר מקטגוריית האוניברסיטאות בעוד שסך כל הכותרות החיוביות בקטגוריית של האוניברסיטאות היה 61% במכללות הגיע אחוז החיוביות ל- 69%. בעוד שסך כל הסיקור של הכותרות השליליות באוניברסיטאות עמד על 15% במכללות היה רק 7%. הסיבה לכך לפי יעקובי היא העובדה שחלק ניכר מהכותרות השליליות של האוניברסיטאות נגעו בבעיות תקציב, נושא שלא נכלל בתחום סיקור המכללות".
גלובס הוא העיתון שנתן את מרב הכותרות בסיקור המכללות. כאשר עיתון הארץ הוא העיתון שכתב את מירב הכותרות השליליות כלפיהם. גם כאן הכתבת ענת כהן מגלובס היא הכתבת המובילה שהזכירה את שמות המכללות בכותרות כתבותיה, סה"כ כ- 48 כותרות במספר.