כ- 1,000 דיאטניות קליניות ורופאים השתתפו אמש (יום רביעי 16 ינואר, 2008) בוועידה המדעית לתזונה, Nutrition 2008, הגדולה ביותר בישראל, שנערכה ביוזמת המגזין הרפואי MEDICAL ועסקה בהשמנת יתר בישראל, בתופעת הפרעות האכילה ובתפקיד הפעילות הגופנית בירידה במשקל.
הועידה שנערכה בניהולה המדעי של אולגה רז, מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה במרכז הרפואי תל אביב ובמרכז האוניברסיטאי אריאל, כללה מושבים שונים בתחום ההשמנה, בפרמטרים לקביעת השמנה, בסוגים של רקמות שומן, בטיפולים תרופתיים, באמצעים ניתוחיים לטיפול בהשמנה, במשחקי מחשב וירידה במשקל, בעולמו הרגשי של הילד השמן, במדדים התנהגותיים לטיפול בהשמנה, בקשר שבין הורמונים והשמנה בהפרעות אכילה ובקשר שבין תזונה השמנה ומחלות נלוות.
לצד הועידה התקיימה תערוכה מקצועית על פני כ– 1,500 מ"ר, אשר הוקדשה לחברות מתחום המזון והמשקאות הבריאותיים, חברות פרמצבטיקה בתחום ההשמנה והסוכרת וחברות בתחום הטכנולוגיות הרפואיות לטיפול בהשמנה.
ד"ר דרור דיקר, מנהל המחלקה הפנימית ומרפאת ההשמנה במרכז הרפואי רבין השרון בפתח תקווה ויו"ר הוועידה מסר היום כי: "תזונה היא נושא מורכב המהווה את הבסיס לחיים, מעצם יכולתה לשפר ולקדם את הגדילה, ההתפתחות הבריאה ולמנוע מחלות. ההבנה כיצד לספק לגוף את התזונה הטובה והנכונה ביותר דורשת לימוד רב, העמקה ומחקר מדעי. אם בעבר היה המושג תזונה מאוזנת נחלתם של אלו המעוניינים להפחית ממשקלם או של אלה הנמצאים בקבוצות סיכון לחלות במחלה מסוימת, הרי שכיום מדובר במושג בסיסי הנוגע לכלל הציבור. השמנת יתר נחשבת כמגיפה של ממש וכגורם המחולל מגוון רב של מחלות".