לידיעת הממתגים: טמבור מכריזה על צבע השנה ל- 2018 וטרנדים נוספים

אחת המגמות הבולטות ביותר בשנים האחרונות בעולמות העיצוב והצבע היא החזרה לחומרים ולצבעים טבעיים, כאלו ש'מתבגרים בכבוד' עם הזמן ונושאים בגאון את הסימנים שהטבע מותיר בהם. הבטון החשוף, הקורטן (פלדה), הזהב והנחושת היו דומיננטיים מאוד באדריכלות ובעיצוב בשנים האחרונות, וחברת טמבור מאמינה שהדבר הבא בעולם הצבע הוא גימור במראה חלודה.



לדברי ניבה יחיאב, מנהלת שיווק אדריכלים עיצוב והשראה בטמבור: "למרות התפיסה הרווחת ש'יש מישהו אחד שקובע וכולם הולכים אחריו (או אחריה)', למעשה גם בתחום הטרנדולוגיה אנחנו נהנים ממהפכת המידע ומהשיתופיות הגוברת, ומנסים לזהות מבעוד מועד את הצרכים והרצונות של האנשים – וכיצד הם יבואו לידי ביטוי במוצרים, חומרים, טקסטורות וצבעים. זה מעקב מתמיד אחרי הלך הרוח הציבורי בנושאים שונים – ומתן פרשנות לכיוון אליו הוא עשוי להתפתח. מהמקום הזה נולדה הבחירה שלנו בצבע השנה – חלודה. "



יעל בן צבי, סמנכ"לית השיווק של טמבור מציינת כי "לפני ארבע שנים טמבור היתה הראשונה לזהות את הטרנד של חזרה לחומרים הטבעיים והשיקה שני מוצרים ייחודיים במראה בטון (טיח ערבה ואפקט בטון) שמכירותיהם נסקו בשנתיים האחרונות. גם השנה, לא הסתפקנו בבחירת צבע 'רגיל' כצבע השנה, אלא הלכנו צעד אחד קדימה ופיתחנו מוצר צבע ייחודי שתואם את המגמות העדכניות ביותר בעולם העיצוב והצבע – אפקט החלודה. אנחנו רואים בחלודה המשך ישיר של טרנד הבטון: מצד אחד החלודה נוצרת מהחומר באופן טבעי, ומצד שני יש בה נצנוץ עדין וצבעוניות חמה של כתום וחום שמנוגדים לבטון, אבל גם משלימים אותו."



2017 התגלתה כשנה מלאת תהפוכות וקוטביות: טראמפ מול קים ג'ונג און ומול פוטין, ערכים אינדיבידואליים מול ערכים חברתיים, התנתקות בריטניה מהאיחוד האירופי, מחירי דיור שעולים מול ההתראות על בועת נדלן שעומדת להתפוצץ, אוטוסטרדת המידע מול הצורך בשקט והאטה – נדמה שקצב האירועים העוברים אותנו רק הולך וגובר, ומותיר אותנו בחוסר ודאות.



לדברי ניבה יחיאב, מנהלת שיווק אדריכלים עיצוב והשראה בטמבור: "בסיטואציה של חוסר ודאות ובמצבים בהם אנחנו מרגישים ש'סוף העולם הגיע', יש לנו כמה דרכים להתמודד. דרכי ההתמודדות שלנו כאנשים בכלל וכמעצבים בפרט הן הבסיס לטרנדים של 2018."



Joyfully Chaotic – לוקח את גישת 'סוף העולם הגיע' כסיבה (או כתירוץ) לעשות כל מה שבא לנו. אם סוף העולם הגיע – אז אין כללים ואין חוקים. הכל אפשרי. הכל הולך עם הכל – ריבוי תרבויות, עירוב סגנונות, עושר שפות, טקסטורות עם patterns שעולים זה על זה ומתנגשים זה בזה. הצבעוניות נועזת ובועטת ומציגה לנו את כל גווני הקשת (אדום, כתמתם, צהוב, ירוק, כחול וסגול) כמעט בלי אף גוון בהיר, ואליה מתווסף הזהב ה'טראמפי' המנצנץ והבוהק למרחקים. וכמה שיותר – יותר טוב.



Out of the Woods – מבטא את תחושת הסכנה שמלווה מצבים של חוסר ודאות. כשהסביבה מסוכנת לנו, אנחנו מחפשים דרך לברוח או להסתתר (fight or flight). הצבעוניות כאן מבוססת על גוונים עמוקים מן הטבע, גם כמחווה לצבעי הסוואה אבל גם מתוך התבוננות אל הטבע כמורה לחיים. נמצא כאן מנעד עצום של גווני ירוק, החל מירוק יער ועד ירוק זרחני, עם מעט נגיעות של סגול ושל ורוד. הטקסטורות מחוספסות מעט ומתכתבות עם חומרים טבעיים כגון יוטה, סוויד וחלודה.



Dawn of a new Day – נוקט בגישה אופטימית לחיים, וגורס שתחושת סוף העולם היא בעצם הזדמנות להתחיל מחדש, ולברוא עולמות חדשים. הוא אופטימי, קליל, משנה את הכללים – אבל בעדינות (טשטוש מגדרי, טשטוש בין דורות). כיוון שהוא עוסק ביצירת עולמות חדשים, הוא 'משחק' בחומרים חדשניים ובטכנולוגיה (חומרים מרוכבים = hybrid, הדפסת תלת מימד, IOT). הצבעוניות שלו משלבת גוונים פסטליים וססגוניים כגון ורוד (Millennial Pink), טורקיז וסגול מחשמל עם גוונים ניטראליים כמו שחור, לבן ומנעד של גווני אפור.



Sounds of Silence –מבטא את הרצון הטבעי שלנו לחזור אל המוכר והבטוח, לחפש קרקע יציבה. בעולמות העיצוב והצבע הדבר מתבטא בחזרה לחומרים ולצבעים טבעיים, למרקמים רכים ומלטפים, ולעדינות רבה. בין החומרים והגימורים שנפגוש ב 2018 יהיו נצנוצים עדינים של זהב, rose gold ונחושת, הלקוחים מעולם המתכות והמינרלים הטבעיים בעלי הנצנוץ הטבעי. את המטאליים המאופקים ישלימו טקסטורות של חומרים במראה טבעי, חשוף, כגון בטון ואבן. זה חיבור של ניגודים שמשלימים זה את זה – גוונים חמים מול גוונים קרים, הבטון הקר והמנוכר לצד הנחושת החמימה. מבחינה צבעונית זו הקולקציה השקטה ביותר, והיא משלבת גווני פסטל ורודים ורכים עם גווני כחול עמוקים המשרים עלינו שלווה ורוגע.

אולי יעניין אותך

רפואת שיניים
ללא שם
pic2(1)
sodastream(3)
alon-loria(4)
12931

שתפו את הכתבה

הכתבות החמות

גיימינג
אוליביה רודריגו X LANCOME CREDIT LANCOME
פרופ אלי גימון - ללא קרדיט