במהלך השנה החולפת הוגשו ל"אגודה לזכות הציבור לדעת" כ-630 תלונות כנגד אמצעי התקשורת השונים. מירב התלונות הוגשו בעקבות התבטאויות שונות של שדרנים ומגישי תוכניות אקטואליה וטענות על חוסר איזון והבעת דעה אישית. כך עולה מסיכום נתוני 2010 שנערך באגודה. על פי הנתונים, הרדיו האזורי בכלל משך את מירב התלונות (למעלה מ- 150 תלונות) כשחלק ניכר מהן היה נגד השדרן הוותיק גבי גזית. נגד גזית הוגשו 124 תלונות כאשר רובן בגין התבטאויות חריפות נגד הציבור החרדי ונגד המתנחלים שהשמיע בתוכניתו ב"רדיו ללא הפסקה".
במקום השני במספר התלונות שהוגשו לאגודה נמצא ערוץ 2 עם כ-100 תלונות. 16 מן התלונות הוגשו כנגד הבדרן יובל סמו, בעקבות התבטאותו הנוגעת לאשתו של ג'ונתן פולארד אותן אמר בתוכנית "מועדון לילה". 9 תלונות התקבלו נגד הפרשן אמנון אברמוביץ, שבמהלך מהדורת החדשות המרכזית של הערוץ אמר כי "לא נשאר בעולם הולך על שתיים שתומך בהתנחלויות". למקום השלישי במספר התלונות הגיעה רשת ב' עם 81 תלונות, למקום הרביעי גל"צ (65 תלונות), ערוץ 10 (54 תלונות), ערוץ 1 (51).
מבין אתרי האינטרנט, מרבית התלונות הוגשו נגד Ynet (42) ובפער ניכר nrg (9 תלונות) ו-WALLA ׁ (5 תלונות).
מבין העיתונים המודפסים, ידיעות אחרונות מוביל את מספר התלונות עם 17 תלונות ולאחריו מעריב עם 10 תלונות. נגד עיתון הארץ התקבלו 7 תלונות.
למעלה מ-4,000 איש הצביעו למועמדים לפרס ביקורת התקשורת
לדברי ישראל מידד מ"מ יו"ר האגודה לזכות הציבור לדעת, ציבור צרכני התקשורת הופך לביקורתי יותר ויותר עם השנים ואינו מהסס להביע את דעתו ולהשקיע במשלוח תלונות כאשר הוא חש שהסיקור התקשורתי אינו אובייקטיבי או אינו מאוזן. לדבריו, מרבית התלונות שהוגשו לאגודה במהלך השנה האחרונה הינן נגד התקשרות המשודרת, ובכלל זה ערוצי הרדיו והטלויזיה, ופחות נגד התקשורת הכתובה או נגד אתרי האינטרנט. לדברי מידד, הציבור, והחוק, תופסים תקשורת זו כמחויבת לאיזון ואובייקטיביות של השדרנים. זאת בניגוד לערוצי האינטרנט והתקשורת המודפסת הנמצאים בבעלות פרטית ומבחינת הציבור אינם חייבת לעמוד באותן אמות מידה של התקשרות המשודרת.
בתוך כך, הביקורת האקטיבית של הציבור באה לידי ביטוי גם במספר הגדול של המשתתפים בהצבעה למועמדים ל"פרס הישראלי לביקורת התקשורת ע"ש אברמוביץ". כזכור האגודה לזכות הציבור לדעת אפשרה השנה, לראשונה, לציבור הרחב לבחור באחד משני הזוכים שבנוסף לפרס היוקרתי יזכה גם בסך של 5,000 דולר. המועמדים לבחירת הציבור הם המועמדים: חאלד אבו טועמה, ד"ר דרור אידר, ד"ר רון בריימן, אתר העין השביעית, אתר לאטמה, חני לוז, קלמן ליבסקינד ודבורית שרגל. עד כה הצביעו למעלה מ-4,000 איש, זאת למרות שבניגוד להצבעות אחרות הנעשות באמצעות האינטרנט, ההצבעה למועמדים לפרס זה נעשית לאחר זיהוי המצביע ולאחר שמילא את פרטי תעודת הזהות שלו.
ההצבעה תהיה פתוחה עד סוף יום ב' 27/12 באתר: https://www.imw.org.il/hebrew/election/..