מדד האהבה של מאסטרקארד: 30% מהעסקות נערכות ביום האהבה עצמו

חברת מאסטרקארד ערכה מחקר עולמי ייעודי ליום האהבה(Mastercard Love Index) המתבסס על ניתוח חיובי אשראי ועסקאות תשלום על פני תקופה של 3 שנים בימים שלפני יום האהבה ובמהלכו (11-14 לפברואר בין השנים 2016-2018) ביותר מ-200 מדינות בעולם, לרבות ישראל. במסגרתו נבדקו מגמות הצרכנים בעולם בעת בחירת מתנה לבן או בת הזוג.



על פי מדד האהבה השנתי של מאסטרקארד כ-30% מהעסקאות בעולם הן רכישות של "הרגע האחרון" ביום האהבה עצמו. בישראל, לעומת זאת, לא מחכים ליום האחרון וכשליש מהרוכשים עושים זאת שלושה ימים לפני המועד. בנוסף, הנתונים מצביעים על עליה דרמטית של 76% בקניות און-ליין ב- 3 הימים בין חג האהבה של 2016 ל- 2018.



הזוגות הישראלים מראים כי הרומנטיקה לא חלפה מהעולם ומציגים נסיקה של 78% בהוצאות על פרחים ביחס לשנת 2016, סך העסקאות עלה ב-48%. לצורך השוואה, טורקיה מציגה ירידה של 38% בהוצאות על פרחים והגידול העולמי בהוצאות עומד על 7% בלבד, למרות שכמות העסקאות עלתה ב-36%.



לילה מפנק במלון נשאר בראש רשימת המתנות לולנטיין; הנתונים מגלים כי כמות העסקאות הגלובליות על מלונות עלתה ב -9% מ -2016 עד 2018, וסכום ההוצאה עלה ב- 5% בהתאמה.בישראל חל עליה משמעותית בהרבה עם גידול של 99% בהזמנת חדר למלון ביום האהבה ו-79% בסך ההוצאות על מלונות. בארה"ב חל קיטון של 20% בכמות העסקאות במלונות ו-10% בסך ההוצאות ואילו הזוגות האירופאים מציגים עליה של 30% בעסקאות ו-23% בכמות ההוצאות על מלונות ביום האהבה בין השנים 2016-2018.



יום האהבה גורם לאנשים לטוס יותר, באירופה מספר העסקאות הקשורות לתחום התחבורה (טיסות, רכבות, מוניות וכו') ביום האהבה עלה ב-43% ומהווה כשליש (33%) מסך כל ההוצאות של אותו היום. בישראל יש עליה קלה של 8% בכמות העסקאות הקשורות לטיסות נתון המהווה כ-14% מסך ההוצאות של הישראלים ביום האהבה.



מה בנוגע לתכשיטים?


המחקר מצא כי הישראלים הציגו עליה של 20% בהוצאות על תכשיטים ביום האהבה. הזוגות האמריקאים מציגים ירידה של 16% בהוצאות על תכשיטים ביום האהבה, בשוק הסיני זנחו כמעט לחלוטין את ההוצאות על תכשיטים עם ירידה של 73%. במדינות אירופה נראה כי יש מגמה מעורבת בנושא: בריטניה ירידה של 28%, איטליה עליה של 12%, הולנד ירידה של 32% ורוסיה עליה של 48%.



מלבד הפרחים והפינוקים במלון, הישראלים מציגים עליה של 85% בכמות העסקאות ובגידול של 77% בכמות ההוצאות על מסעדות בין השנים 2016-2018. האירופאים אף הם מציגים גידול בכמות העסקאות הקולינריות עם עלייה של 43% במספר העסקאות ו-15% בהוצאות. נתון מפתיע נוסף מצביע כי דווקא בארצות הברית חלה ירידה משמעותית בנושא, עם קיטון של 17% בעסקאות ו-25% בכמות ההוצאות על מסעדות ביום האהבה בשלוש שנים האחרונות.


מצ"ב הודעה.


אולי יעניין אותך

 נהון מנהל השיווק והסחר של מכבי פארם ורפאל חדידה ברזילי בעלים חב' ג'רוויטל ישראל צלם א
Alon Yaakob by Nadav Cohen Yonatan
 קליש קרדיט צילום דרור סתהכל
JD SPORTS צילום יחצ (2)
Untitled (1620 × 1080 px) (1)
 מנכל ומבעלי גרג קיטשן צלם אלעד גוטמן (42) -

שתפו את הכתבה

הכתבות החמות

BOSE - מחיר מומלץ לצרכן - 1490שח צילום באדיבות המותג (1)
 גלידה נינג'ה צילום יחצ
 ביבר הררי - למייל - צלמת לילך רז(5)
בכיר בחברה גדולה שעבר אירוע מוחי חמור יזכעובד בכיר בחברת גדולה נאלץ להפסיק את עבודתו בעקבות אירוע מוחי קשה שפקד אותו. עקב האירוע החלה חברת הביטוח שביטחה אותו בביטוח אובדן כושר עבודה, להעביר לו תגמולים חודשיים גבוהים. אך כעבור תקופה, ומבלי שחל שיפור במצבו של הבכיר, קבעה חברת הביטוח כי הוא יכול לשוב לעבודתו, והפסיקה באחת את תשלום התגמולים. בצר לו, פנה הבכיר לעורכת הדין לירון ביבר-הררי ממשרד עורכי הדין ביבר לקואה חייקין הררי, אשר הגישה תביעה נגד חברת הביטוח לביהמ"ש השלום בבת ים. על פי התביעה, התובע עבר אירוע מוחי שהותיר אותו עם מגבלות רפואיות משמעותיות. הוא סובל משיתוק חלקי בפנים, הפרעות בשמיעה ובראייה, כאבים והגבלות בתנועה, חוסר שיווי משקל, נפילות וקשיי דיבור, שפגעו ביכולתו לעבוד בתפקידו הקודם ולתקשר עם הסביבה. חרף המגבלות הקשות, חברת הביטוח הכירה באובדן כושר העבודה שלו רק במשך כשנה וחצי. לאחר מכן דחתה את תביעתו להמשך תשלום התגמולים, בטענה כי מצבו השתפר והוא מסוגל לחזור לעבודה. אל התביעה צורפה חוות דעת של מומחה ברפואה תעסוקתית, אשר בדק את התובע וקבע כי הוא אינו מסוגל לשוב לתפקידו הקודם וכי הוא סובל מאובדן כושר עבודה לצמיתות. לדברי עו"ד ביבר הררי, התנהלות חברת הביטוח מנוגדת לחוזה הביטוח ונעשתה שלא בתום לב. "התובע רכש כיסוי ביטוחי למקרה של אובדן כושר עבודה, וכעת, כשהוא זקוק לתגמולים המגיעים לו על פי הפוליסה, החברה מסרבת לשלם לו", ציינה. לאחר הגשת התביעה לבית משפט השלום בבת ים, הגיעו הצדדים להסכם פשרה. על פי ההסכם, ישולמו לתובע תגמולים בסך כ- 850 אלף שקלים, הכוללים פיצוי בגין אובדן כושר עבודה והוצאות משפט ושכר טרחת עורך דין. כבוד השופטת אידית קליימן-בלק מבית משפט השלום בבת ים אישרה את ההסכם ונתנה לו תוקף של פסק דין. לדברי עו"ד לירון ביבר-הררי: "אני שמחה על הפשרה שהושגה בסופו של דבר, לאחר שנאלצנו להגיש תביעה נגד חברת הביטוח. הפיצוי לו יזכה מרשי ודאי יסייע לו בהתמודדות עם המגבלות הקשות שנגרמו לו בעקבות האירוע המוחי בו לקה. מקרה זה מדגיש את החשיבות העליונה של העמידה על זכויות המבוטחים מול חברות הביטוח, במיוחד כאשר אלה בוחרות להתנער מחובותיהן". עו"ד לירון ביבר-הררי https://www.biber-law.co.il / עוסקת בתביעות סיעוד וביטוח, ומייצגת מבוטחים מול חברות הביטוח השונות. היא שותפה במשרד עורכי הדין ביבר לקואה חייקין הררי, העוסק בתביעות ביטוח, נזקי גוף ודיני עבודה.ה בפיצויי עתק לאחר מאבק ארוך מול חברת הביטוח