חברת Effect-TV מקבוצת "מחקרי הגל החדש" מפרסמת מדי חודש את מדד מהלכי התוכן השיווקי המוצלחים של החודש לפי מדד ה BCE – Branded Content Evaluation בכלל הקטגוריות. להלן דירוג חודש דצמבר:
מדד BCE של חברת Effect-TV – דירוג התכניות המובילות
שם התכנית הזכיין המותג BCE Quality Index
קרב סכינים – הגמר 10 יקבי ברקן 7.36
גיל חובב – מצעד האוכל הישראלי קשת אסם 7.08
החיים זה לא הכל רשת מועצת החלב 6.91
משפחה חורגת רשת חברת חשמל 6.80
הבובות HOT MSN 6.75
*הנתונים בטבלה מתייחסים לתכניות עם הציונים הטובים ביותר מתוך תכניות שנדגמו במהלך חודש דצמבר בערוץ 2 10 ו 3 (HOT)
** הנתונים משקפים את הפעילות בטלוויזיה בלבד
חברת Effect-TV מספקת מדדים איכותיים וכמותיים לבקרה וניתוח של הצלחת מהלכי תוכן שיווקי והחזר ההשקעה במהלכים המבוססים על מודל מחקרי ייחודי שפיתחה. החברה מתמחה בניתוח מהלכי התוכן השיווקי בתוכניות הטלוויזיה ומעניקה שירותי בקרה, וניתוח אפקטיביות של תוכן שיווקי, למפרסמים וגופים משדרים (הזכיינים). בכל חודש תפרסם Effect-TV את מדד מהלכי התוכן השיווקי הטובים של החודש.
במסגרת הבדיקה החודשית של חברת Effect-TV לצורך בניית מדד מהלכי התוכן השיווקי הטובים של חודש דצמבר, נדגמו מעל 90 תוכניות של ערוץ 10, קשת, רשת, ו HOT . בסך הכל נדגמו 43 מותגים.
בטבלת מהלכי התוכן השיווקי הטובים של החודש ניתן לראות את הציונים של המותגים המובילים בתכניות שנותחו. מדד ה BCE Quality Index שעל פיו התבצעה הבדיקה מורכב מ 37 פרמטרים שונים המשתייכים לשלוש קטגוריות עיקריות:
1. נראות
2. שמע
3. אינטגרציה לתוכן
לכל פרמטר בשלוש הקטגוריות הללו יש משקל שונה המשפיע על הציון הסופי במדד ה BCE Quality Index וכך נוצר בסיס השוואתי דומה לאיכות התוכן בין התכניות והמותגים השונים.
ניתוח התוצאות לחודש דצמבר:
"יקבי ברקן" בגמר של קרב סכינים
השילוב של "יקבי ברקן" בתכנית הגמר של קרב סכינים נעשה בצורה מתוחכמת ואיכותית המחברת בין נושא התכנית לעולם התוכן של המותג ומכאן שהאינטגרציה של מותג היין טבעית לתכנית ומועברת במגוון דרכים היוצרות נוכחות חזקה:
– המומחה של "יקבי ברקן" בתפקיד הסומלייה, המתאים את סוג היין לאוכל המוגש לצוות השופטים (הטועמים) המהווים חלק מרכזי בעלילה בשלב ההחלטה של השפים הזוכים.
– הסט של איזור הארוחה מורכב מ Look & Feel של בקבוקי יין ומקנה אווירה מותאמת לחווית היין והארוחה
– שילוב היין ב Product Placement במגוון סיטואציות לאורך התכנית
מכלול הפעילויות הללו יוצר אינטגרציה מירבית בין המותג לתוכן המשודר ומסייע ליצור נראות חזקה שמשפרת את הציון הכולל ומעניקה ל"יקבי ברקן" את הציון הגבוה במדד ה BCE לחודש דצמבר.
"אסם" ב"גיל חובב – מצעד האוכל הישראלי"
בתכנית הבישול של גיל חובב מבססת אסם את עוצמתה בעולם האוכל הישראלי ולוקחת בעלות על נושא הכנת ארוחה ב 3 מרכיבים בצורה יפה ומתוחכמת אשר משולבת במספר רבדים של נראות ושל אינטגרציה. ניתן לראות את הנוכחות של אסם בכל ההיבטים של הנראות בתכנית לרבות ב Look & Feel הכללי, במעברים הגרפיים ובפינות התוכן. את האינטגרציה של אסם לתכנית ניתן לראות במגוון דרכים, לדוגמא: פינה בתוך התכנית אשר מוגדרת כ"פינת 3 המרכיבים" וכוללת הדגמה ויישום של הכנת ארוחה ב 3 מרכיבים באמצעות מנחה התוכנית, גיל חובב. חיזוק לאינטגרציה של אסם בתכנית מגיע מפעילות החסויות המציגות עולם של פתרונות ל"ארוחה בשלושה מרכיבים" העוטפת את התכנית ומחזקת את המודעות והשיוך לאסם.
בנוסף, ניתן לראות כיצד אסם ממשיכה את הפעילות שנוצרת על המסך ויוצרת מעורבות מתמשכת של הצופים באמצעות קריאה לשליחת מתכונים לבישול ב 3 מרכיבים לאתר האינטרנט www.bishulim.co.il המקנים אפשרות של זכייה בפרסים.
"מועצת החלב" ב"החיים זה לא הכל"
בתכנית "החיים זה לא הכל" מתבצעת פעילות התוכן השיווקי בצורה ייחודית במסגרתה שזורים מסרים כלליים של מועצת החלב אשר אינם משוייכים למותג חלב ספציפי. במספר רב של סצינות בהן משתתפים גיבורי התכנית נעשה שימוש במגוון מותגי החלב: "תנובה", "יטבתה" ו"טרה" ובאמצעותם מוצגים נושאי חשיבות שתיית החלב מספר פעמים ביום והתרומה שלו לשמירה על בריאות הגוף. בפועל, האינטגרציה לתוכן נעשית בצורה קריאטיבית וטבעית הכוללת שילוב של טקסטים וסצינות ייעודיים סביב נושא צריכת החלב תוך הדגמה מעשית של השימוש במגוון מותגים מובילים. הפעילות ייחודית ומעניינת מאחר ולמועצת החלב אין מוצרים משלה והיא ממנפת את המסרים השיווקיים שלה באמצעות מגוון המותגים בקטגוריה.
מדד BCE של חברת Effect-TV – פעילות ציבורית
שם התכנית הזכיין המותג BCE Quality Index
נולד לרקוד קשת עמותת אור ירוק 7.10
עמותת "אור ירוק" ב"נולד לרקוד"
התייחסות מיוחדת לפעילות תוכן שיווקי ציבורית חשובה ואיכותית ניתנת במדד ה BCE לעמותת אור ירוק ופעילותה עם קשת בתכנית "נולד לרקוד". החיבור והטיפול בנושא תאונות הדרכים באמצעות המשתתפים הצעירים בתכנית "נולד לרקוד", ממוקד ואפקטיבי ובכך תורם רבות להעלאתו לסדר היום הציבורי בעיקר בקרב אוכלוסיות הגילאים הצעירות ובני הנוער שהם קהל היעד הרלוונטי לפעילות העמותה. הפעילות בתכנית כוללת חיבור תכני אמיתי ואינטגרטיבי תוך השתתפות פעילה של המתמודדים בתכנית, בהדרכת בני נוער לזהירות בדרכים ונהיגה נכונה ומינוף היכולות האומנותיות שלהם במהלך התכנית ליצירת ריקודים שעוסקים בנושא מזווית שונה וייחודית. המשכיות של הפעילות ב"נולד לרקוד" נערכה בתכנית מיוחדת הנקראת "רוצים לחיות", אשר שודרה במסגרת יום שידורים של קשת למלחמה בתאונות הדרכים. בתכנית הוצג מגוון הפעילויות של העמותה ושודרו סרטוני ההדרכה שלהם לנהגים הצעירים ולהורים שלהם. בתכנית השתתף אבי נאור, יו"ר העמותה כדובר מרכזי ומומחה בתחום.
הפעילות נכללת בהגדרת התוכן השיווקי מאחר והיא מסייעת לעמותת אור ירוק מחד בהעלאת המודעות לנושא תאונות הדרכים ומאידך בהגברת המודעות למכלול פעילויותיה ובמיצובה כמובילת התחום.
ניתוח לפי קטגוריות
הממוצע הענפי לחודש דצמבר עומד על 5.61 נקודות מתוך 10 אפשריות המשקף עליה קלה מחודשים אוקטובר נובמבר (5.46). עלייה זו יכולה לנבוע מהגידול בכמות התכניות שנסקרו בחודש דצמבר והיא בטווח טעות הדגימה.
בטבלה להלן ניתן לראות ניתוח של ציון האיכות לפי סוגי תוכניות (ז'אנרים) מתוך התכניות שנבדקו.
מדד BCE של חברת Effect-TV – דירוג הז'אנרים המובילים
סוג התכנית (הז'אנר) כמות המותגים בממוצע לתכנית בז'אנר BCE Quality Index ממוצע לז'אנר
תוכניות בישול 5.2 5.89
ריאליטי 3.6 5.72
טלנובלה 6.5 5.15
אירוח ואקטואליה 2.5 4.74
דרמה ובידור 3.1 4.33
*הנתונים בטבלה מתייחסים לממוצע של התכניות מהז'אנר הספציפי מתוך תכניות שנדגמו במהלך חודש דצמבר בערוץ 2 10 ו 3.
** הנתונים משקפים את הפעילות בטלוויזיה בלבד
ניתוח התוצאות:
מניתוח הציונים של חודש דצמבר על פי המדד של Effect-TV עולה כי "תכניות הבישול והריאליטי הן התכניות בעלות ציוני האיכות הגבוהים ביותר". מנכ"ל החברה, אורי אלמן מסביר כי "בתכניות אלו ניתן לראות מותגים המשולבים באופן עקבי וברמת אינטגרציה גבוהה לאורך מרבית שידורי התכנית. בחלק מהמקרים השילוב של המותגים נעשה עד לרמה של חלק מהסט עליו נערכת התכנית או כחלק מהאווירה והתוכן המשודר, ובכך תורם רבות לחיזוק הנראות והחיבור לתכנית. במקרים אחרים, המותגים מהווים חלק מהסיפור הכללי של התכנית ובכך מייצרים אינטגרציה חזקה בין המותג לצופים".
בטבלה ניתן לראות גם כי ישנה שונות בין כמות המותגים בסוגי התכניות השונות. אנו למדים כי במהלך חודש דצמבר, הטלנובלות ותכניות הבישול הן התכניות בעלות כמות המותגים הגדולה ביותר בממוצע לתכנית, אך יש לציין כי נתונים אלו עשויםי להשתנות בחודשים הבאים. בשלב זה, לא נמצא קשר בין כמות המותגים בתכנית לבין ציון האיכות כלומר, לא ניתן להסיק כי ריבוי מותגים פוגע בציוני האיכות ולחילופין, כי תכניות בעלות מעט מותגים מקבלות ציונים נמוכים.
כאשר בוחנים את קטגוריות המותגים שמופיעות בתכניות השונות הרי שבטלנובלות ניתן למצוא מגוון רחב של מותגים מחיי היום יום שלנו בקטגוריות מוצרי הצריכה, אופנה, תקשורת סלולרית ומחשבים, המזון והמשקאות. ולעומתן, בתכניות הבישול אנו מוצאים מותגים מקטגוריות המזון והמשקאות, ציוד מקצועי למטבח, כלי חשמל ביתיים קטנים המשמשים לפעילויות הבישול וחומרי ניקוי. בתכניות האירוח והאקטואליה נמצא בדרך כלל מותגים מעולם השירותים (עם דגש על השירותים הפיננסיים) ומוצרי הצריכה.