מהפכה בשוק הבירה המקומי: מבשלת בוטיק לבירה נפתחה ברמת הגולן בהשקעה של כשישה מיליוני שקלים


מהפכה בשוק הבירות: מבשלת בוטיק לבירה חדשה נפתחה בימים אלו באזור הרמה תחת השם "מבשלת הגולן". מבשלת הבירה היא פרי שיתוף פעולה של יזמים מקומיים הנשענים על ידע מקצועי גרמני. עלות הקמת המבשלת והכשרת העוסקים במלאכה נאמדת בשישה מיליוני שקלים.



לצורך הקמת מבשלת הבירה נעשתה פנייה אל החברה הגרמנית ג'ו אלברכט בראוארי וגסטרונומייטקניק (GmbH), הידועה במתקני הייצור ובשיטות ההפקה האיכותיים שלה. מתקני הייצור נרכשו בגרמניה ולארץ הגיע מבשל הבירה הראשי ("ברומאסטר") של החברה הגרמנית כדי לפקח מקרוב על תהליך הייצור. בנוסף, כדי להבטיח את איכות הבירות, משתמשת "מבשלת הגולן" במימי מעיין הסלוקיה. מרכיב זה מהווה ערובה לאיכות המשקה כיוון שבירה מורכבת מ-85% מים.



המשקיע העיקרי בפרויקט הוא חיים אוחיון, איש עסקים מוכר בנוף הצפון והבעלים של קבוצת הכדורסל "הפועל גליל עליון". לדבריו, אזור הגולן מצטיין במשאבי טבע משובחים שעשויים להביא את רמת הבירה עשרות מונים על פני המקובל בשוק.



אוחיון מוסיף כי עם השקתה של המבשלה מסתמן אזור הרמה כחבל הארץ האיכותי ביותר בכל הקשור לאלכוהול: "מבשלת הגולן החדשה תעורר מהפכה בשוק הבירות המקומי, בדומה לזאת שנעשתה על ידי בעלי היקבים המקומיים לשוק היין".

אולי יעניין אותך

14966picaaaa1

שתפו את הכתבה

הכתבות החמות

מוקאפ
חנויות ספורט
שולחן קינוחים