סימנטק ומכון פונמון, חברת מחקר מובילה המתמחה בנושאי פרטיות וניהול מידע, הכריזו על ממצאים של סקר משותף העוסק בעובדים שעזבו מקום עבודה או איבדו אותו בשנת 2008.
על פי הסקר, 59 אחוזים מהעובדים לשעבר הודו שגנבו מידע סודי של החברה, כמו רשימות עם פרטי קשר של לקוחות. התוצאות מראות שאם החברות של אותם עובדים לשעבר היו מיישמות כללים טובים יותר וטכנולוגיות משופרות למניעה של אובדן נתונים, רבים ממקרים אלה של גניבת נתונים היו נמנעים.
61 אחוזים מבין המשיבים שהודו בכך שלקחו נתונים מהחברה גם דיווחו שהם רואים בצורה שלילית את מעסיקם לשעבר. רוב סוגי הנתונים שנלקחו כוללים רשימות של כתובות דואר אלקטרוני, פרטי עובדים, מידע על לקוחות, רשימות עם פרטי קשר ומידע לא פיננסי. למרות שהמשיבים לסקר היו שייכים לענפים שונים, השיעור הרב ביותר של התשובות לסקר היה בקרב ענף השירותים הפיננסיים.
"אובדן נתונים במהלך צמצומים בחברות הוא דבר ניתן למניעה. ביכולתנו למנוע מעובדים לשלוח בדואר אלקטרוני תוכן רגיש לחשבון דואר אלקטרוני מבוסס Web או להוריד תוכן כזה לכונני USB", אומר שמוליק אנג'ל, מנכ"ל סימנטק ישראל. "חברות צריכות ליישם טכנולוגיות המיועדות למנוע אובדן של נתונים, כך שיידעו בדיוק היכן שוכן המידע רגיש בארגון, איך ומי משתמשים בו – ולמנוע העתקה, הורדה או משלוח של מידע זה אל מחוץ לחברה".
לארי פונמון, יו"ר ומייסד מכון פונמון מוסיף "ממצאי הסקר צריכים לעורר את כל הענפים: המידע החשוב שלכם יוצא מהדלת יחד עם העובדים שלכם. אפילו אם אין פיטורים באופק, חברות צריכות להיות מודעות יותר לאלו שיש להם גישה למידע עסקי רגיש. מחקרנו מראה שחלק ניכר מאובדן הנתונים יכול להימנע בעזרת כללים ברורים, תקשורת משופרת עם עובדים ובקרות הולמות על גישה לנתונים".
תוצאות נוספות של הסקר
- 53 אחוזים מהמשיבים הורידו מידע ל- CD או ל- DVD. 42 אחוזים הורידו מידע ל-USB ו- 38 אחוזים שלחו קבצים מצורפים לחשבון דואר אלקטרוני אישי.
- 79 אחוזים מהמשיבים לקחו נתונים ללא רשותו של המעסיק.
- 82 אחוזים מהמשיבים אמרו שהמעסיק שלהם לא ביצע בדיקה או סקירה של מסמכים אלקטרוניים לפני שהם עזבו את עבודתם.
- 24 מהמשיבים זכו לגישה למערכת המחשוב או לרשת של המעסיק אחרי עזיבתם את החברה.
מכון פונמון ערך את הסקר המקוון בינואר 2009, ובחן כמעט 1,000 משתתפים בארצות הברית, אשר עזבו מעסיק ב-12 החודשים האחרונים.