מחקר: כמחצית מהצרכנים מתחת לגיל 40 נוטשים מותגים בגלל שירות לקוי

מסקר אחר, שנערך על ידי חברת Accenture עולה כי 48% מהנשאלים המתינו בממוצע 5 דקות ויותר, עד שהגיעו למענה אנושי.



מחקר מגלה כי כמחצית מהצרכנים מתחת לגיל 40 זונחים את הנאמנות שלהם למותגים בגלל שירות לקוי המתבטא במשך זמן לא סביר כשהם נאלצים להקשיב להודעות האוטומטיות של המענה הקולי, עד לקשר עם נציג חי. עקב כך מפתחים הצרכנים רגשות שנאה כלפי החברות והרשתות המפעילות את המענה הקולי.



מסתבר, שההודעות המוקלטות, כמו "מייד תיענה" או "קריאתך חשובה לנו" נתפשות אצלם במקרה הטוב כאמירות ריקות מתוכן ובמקרה הרע כזלזול מופגן בצרכן. המפתיע הוא, שלמרות ההתקדמות הטכנולוגית, מערכות המענה הקולי נשארו כפי שהיו גם לפני כעשור, כאשר זמן ההמתנה לנציג חי מתארך והולך.



סקר שנערך על ידי חברת Accenture מראה כי 48% מהנשאלים המתינו בממוצע 5 דקות ויותר, עד שהגיע לקשר עם נציג חי, זאת בהשוואה ל 43% מהנשאלים בסקר שנערך בשנה שעברה. עבור חברות רב לאומיות זוהי בעיה אמיתית שכן מתחרים מאסיה פועלים ליצור יתרון יחסי בתחום זה. חברת המחקרים J.D. Power & Associates קובעת כי הציפיות של הצרכנים משירות הלקוחות של החברות עולות כל הזמן, והן כיום הרבה יותר תובעניות מאשר לפני עשר שנים.



אחד הפתרונות המתקדמים ביותר כיום, בתחום המענה הקולי, הוא האופציה של המתקשר להציג את בקשתו "לדבר עם נציג", כאשר מערכת זיהוי קול, מפענחת זאת מיידית ומעבירה אותה לנציג. חברות שהשתמשו בטכנולוגיה זו הצליחו להכפיל את מספר הלקוחות שבעיותיהן נפתרו.

אולי יעניין אותך

 וקס צילום עדו לביא (Large)
 צוואר הרחם - האגודה למלחמה בסרטן
 חיים בריא מפחית משמעותית את הסיכון לסרטן - תמונה אילוסטרציה - האגודה למלחמה בסרטן-022
cpgr-sm-key-visual-1920x1080

שתפו את הכתבה

הכתבות החמות

BOSE - מחיר מומלץ לצרכן - 1490שח צילום באדיבות המותג (1)
 גלידה נינג'ה צילום יחצ
 ביבר הררי - למייל - צלמת לילך רז(5)
בכיר בחברה גדולה שעבר אירוע מוחי חמור יזכעובד בכיר בחברת גדולה נאלץ להפסיק את עבודתו בעקבות אירוע מוחי קשה שפקד אותו. עקב האירוע החלה חברת הביטוח שביטחה אותו בביטוח אובדן כושר עבודה, להעביר לו תגמולים חודשיים גבוהים. אך כעבור תקופה, ומבלי שחל שיפור במצבו של הבכיר, קבעה חברת הביטוח כי הוא יכול לשוב לעבודתו, והפסיקה באחת את תשלום התגמולים. בצר לו, פנה הבכיר לעורכת הדין לירון ביבר-הררי ממשרד עורכי הדין ביבר לקואה חייקין הררי, אשר הגישה תביעה נגד חברת הביטוח לביהמ"ש השלום בבת ים. על פי התביעה, התובע עבר אירוע מוחי שהותיר אותו עם מגבלות רפואיות משמעותיות. הוא סובל משיתוק חלקי בפנים, הפרעות בשמיעה ובראייה, כאבים והגבלות בתנועה, חוסר שיווי משקל, נפילות וקשיי דיבור, שפגעו ביכולתו לעבוד בתפקידו הקודם ולתקשר עם הסביבה. חרף המגבלות הקשות, חברת הביטוח הכירה באובדן כושר העבודה שלו רק במשך כשנה וחצי. לאחר מכן דחתה את תביעתו להמשך תשלום התגמולים, בטענה כי מצבו השתפר והוא מסוגל לחזור לעבודה. אל התביעה צורפה חוות דעת של מומחה ברפואה תעסוקתית, אשר בדק את התובע וקבע כי הוא אינו מסוגל לשוב לתפקידו הקודם וכי הוא סובל מאובדן כושר עבודה לצמיתות. לדברי עו"ד ביבר הררי, התנהלות חברת הביטוח מנוגדת לחוזה הביטוח ונעשתה שלא בתום לב. "התובע רכש כיסוי ביטוחי למקרה של אובדן כושר עבודה, וכעת, כשהוא זקוק לתגמולים המגיעים לו על פי הפוליסה, החברה מסרבת לשלם לו", ציינה. לאחר הגשת התביעה לבית משפט השלום בבת ים, הגיעו הצדדים להסכם פשרה. על פי ההסכם, ישולמו לתובע תגמולים בסך כ- 850 אלף שקלים, הכוללים פיצוי בגין אובדן כושר עבודה והוצאות משפט ושכר טרחת עורך דין. כבוד השופטת אידית קליימן-בלק מבית משפט השלום בבת ים אישרה את ההסכם ונתנה לו תוקף של פסק דין. לדברי עו"ד לירון ביבר-הררי: "אני שמחה על הפשרה שהושגה בסופו של דבר, לאחר שנאלצנו להגיש תביעה נגד חברת הביטוח. הפיצוי לו יזכה מרשי ודאי יסייע לו בהתמודדות עם המגבלות הקשות שנגרמו לו בעקבות האירוע המוחי בו לקה. מקרה זה מדגיש את החשיבות העליונה של העמידה על זכויות המבוטחים מול חברות הביטוח, במיוחד כאשר אלה בוחרות להתנער מחובותיהן". עו"ד לירון ביבר-הררי https://www.biber-law.co.il / עוסקת בתביעות סיעוד וביטוח, ומייצגת מבוטחים מול חברות הביטוח השונות. היא שותפה במשרד עורכי הדין ביבר לקואה חייקין הררי, העוסק בתביעות ביטוח, נזקי גוף ודיני עבודה.ה בפיצויי עתק לאחר מאבק ארוך מול חברת הביטוח