מחקר של CIA מקבוצת גאון שוקי הון: שוק המזכרות לאירועים מוערך ב- 20 מיליון שקל בשנה

התופעה המוכרת כל כך של הדודה שחייבת לקחת מהשולחן את סידור הפרחים "כדי שתהיה מזכרת" מתחילה לחלוף מהעולם, ויותר ויותר בעלי שמחות מעניקים לאורחיהם מזכרות מהאירוע. מבדיקה שערכה חברת המחקר CIA-קרדיט אינפורמיישן אסוסיישן מקבוצת גאון שוקי הון עולה כי בכ-15% מאירועי השמחה: חתונות, בר ובת מצוות ובריתות מעניקים בעלי השמחה לאורחיהם מזכרת. בשוק השמחות הישראלי בו נערכים מדי שנה כ-140,000 אירועים בכ-900 אולמות וגני אירועים מדובר בענף מתפתח המגלגל כיום למעלה מ-20 מליון ₪ בשנה.



על פי הבדיקה שערכה קרדיט אינפורמיישן אסוסיישן המתמחה במוסר תשלומים צרכני ועסקי עולה כי האירועים הפופולריים ביותר להזמנת מזכרות הם החתונות: 80% מהמזכרות שנרכשות הן עבור חתונות. מהנתונים עולה כי בכ – 20% מהחתונות מחולקות מזכרות, בכ – 10% מבר ובת המצוות ורק ב – 5% מהבריתות. בסה"כ מתקיימות בארץ, מד שנה, כ – 30,000 חתונות, כ – 50,000 בר ובת מצוות וכ – 62,000 בריתות. מכיוון מרבית החתונות נערכות בתקופת הקיץ, שוק המזכרות לאירועים נמצא כעת בשיא פעילותו.



יש לציין, כי בארצות אירופה וארה"ב המנהג פופולארי הרבה יותר מאשר בישראל. בארצות אלו נהוג לתת מזכרת כמעט בכל אירוע זהו חלק בלתי נפרד מארגון אירוע שמחה. בישראל המנהג עדין לא הושרש כפי שבארצות אחרות.



מהבדיקה שערכה CIA עולה כי עלות ממוצעת למזכרת נעה בין 2-20 ₪ בממוצע. המזכרות הזולות יותר הן סוכריות, שוקלדים, עם או בלי הטבעת שם בעלי השמחה, פרחים ומחזיקי מפתחות שיעלו עד 5 ₪ למזכרת. מזכרת יקרה קצת יותר, אך פופולרית לא פחות, היא בקבוקי יין עם תוויות אישיות בעלות ממוצעת של 15 ₪ לבקבוק. על פי הבדיקה עולה כי עלות ממוצעת למזכרת עומדת על כ-7 ₪. מכיוון שבאירוע ישראלי ממוצע משתתפים כ-300 אורחים, מדובר על הוצאה נוספת של למעלה מ-2,000 ₪ לאירוע.



דתיים בהשוואה לחילוניים


מנתוני CIA עולה כי קיים שוני במגמות השולטות במגזר הדתי והחרדי לעומת המגזר החילוני. במגזר החילוני המזכרות הפופולריות יותר הן השוקולדים הסוכריות ומחזיקי מפתחות. במגזר הדתי והחרדי המזכרות המקובלות הן מוצרי יודאיקה למיניהם כגון ברכונים לברכת המזון, ספרי קידוש, ספרי תהילים, ברכות על קלף, נרות, כיפות ובקבוקי יין. כמו כן ניתנות מזכרות בהקשר לחגים קרובים כגון מגילת אסתר, מחזורים לחגים וכו'. עוד עולה כי חלוקת מזכרות פופולרית פי 2 יותר במגזרים הדתי והחרדי.



בכל המגזרים, ב-90% מהמקרים מי שמחליטה איזו מזכרת לקנות היא האשה.



טרנדים


2 טרנדים של מזכרות תפסו תאוצה בשנתיים האחרונות: קריקטורות ומגנטים. הקריקטוריסטים המובילים מסוגלים לצייר עד 100 קריקטורות של האורחים במהלך האירוע. הקריקטוריסט מקבל סכום קבוע מבעל השמחה ובנוסף גם טיפים מהאורחים שצויירו. המגנטים, ובהם פרטי האירוע, מקובלים גם כמזכרת בטרם האירוע ונשלחים עם ההזמנה על מנת שיודבקו על המקרר ויזכירו את עצם קיומו.

אולי יעניין אותך

 וקס צילום עדו לביא (Large)
 צוואר הרחם - האגודה למלחמה בסרטן
 חיים בריא מפחית משמעותית את הסיכון לסרטן - תמונה אילוסטרציה - האגודה למלחמה בסרטן-022
cpgr-sm-key-visual-1920x1080

שתפו את הכתבה

הכתבות החמות

BOSE - מחיר מומלץ לצרכן - 1490שח צילום באדיבות המותג (1)
 גלידה נינג'ה צילום יחצ
 ביבר הררי - למייל - צלמת לילך רז(5)
בכיר בחברה גדולה שעבר אירוע מוחי חמור יזכעובד בכיר בחברת גדולה נאלץ להפסיק את עבודתו בעקבות אירוע מוחי קשה שפקד אותו. עקב האירוע החלה חברת הביטוח שביטחה אותו בביטוח אובדן כושר עבודה, להעביר לו תגמולים חודשיים גבוהים. אך כעבור תקופה, ומבלי שחל שיפור במצבו של הבכיר, קבעה חברת הביטוח כי הוא יכול לשוב לעבודתו, והפסיקה באחת את תשלום התגמולים. בצר לו, פנה הבכיר לעורכת הדין לירון ביבר-הררי ממשרד עורכי הדין ביבר לקואה חייקין הררי, אשר הגישה תביעה נגד חברת הביטוח לביהמ"ש השלום בבת ים. על פי התביעה, התובע עבר אירוע מוחי שהותיר אותו עם מגבלות רפואיות משמעותיות. הוא סובל משיתוק חלקי בפנים, הפרעות בשמיעה ובראייה, כאבים והגבלות בתנועה, חוסר שיווי משקל, נפילות וקשיי דיבור, שפגעו ביכולתו לעבוד בתפקידו הקודם ולתקשר עם הסביבה. חרף המגבלות הקשות, חברת הביטוח הכירה באובדן כושר העבודה שלו רק במשך כשנה וחצי. לאחר מכן דחתה את תביעתו להמשך תשלום התגמולים, בטענה כי מצבו השתפר והוא מסוגל לחזור לעבודה. אל התביעה צורפה חוות דעת של מומחה ברפואה תעסוקתית, אשר בדק את התובע וקבע כי הוא אינו מסוגל לשוב לתפקידו הקודם וכי הוא סובל מאובדן כושר עבודה לצמיתות. לדברי עו"ד ביבר הררי, התנהלות חברת הביטוח מנוגדת לחוזה הביטוח ונעשתה שלא בתום לב. "התובע רכש כיסוי ביטוחי למקרה של אובדן כושר עבודה, וכעת, כשהוא זקוק לתגמולים המגיעים לו על פי הפוליסה, החברה מסרבת לשלם לו", ציינה. לאחר הגשת התביעה לבית משפט השלום בבת ים, הגיעו הצדדים להסכם פשרה. על פי ההסכם, ישולמו לתובע תגמולים בסך כ- 850 אלף שקלים, הכוללים פיצוי בגין אובדן כושר עבודה והוצאות משפט ושכר טרחת עורך דין. כבוד השופטת אידית קליימן-בלק מבית משפט השלום בבת ים אישרה את ההסכם ונתנה לו תוקף של פסק דין. לדברי עו"ד לירון ביבר-הררי: "אני שמחה על הפשרה שהושגה בסופו של דבר, לאחר שנאלצנו להגיש תביעה נגד חברת הביטוח. הפיצוי לו יזכה מרשי ודאי יסייע לו בהתמודדות עם המגבלות הקשות שנגרמו לו בעקבות האירוע המוחי בו לקה. מקרה זה מדגיש את החשיבות העליונה של העמידה על זכויות המבוטחים מול חברות הביטוח, במיוחד כאשר אלה בוחרות להתנער מחובותיהן". עו"ד לירון ביבר-הררי https://www.biber-law.co.il / עוסקת בתביעות סיעוד וביטוח, ומייצגת מבוטחים מול חברות הביטוח השונות. היא שותפה במשרד עורכי הדין ביבר לקואה חייקין הררי, העוסק בתביעות ביטוח, נזקי גוף ודיני עבודה.ה בפיצויי עתק לאחר מאבק ארוך מול חברת הביטוח