מעודי לא למדתי דבר חדש כאשר דיברתי



"לכך נבראו לאדם שתי עינים ושתי אזניים ושני נחיריים ופה אחד, לומר, שימעט בדיבורו". (חז"ל)


אין עוררין שיכולת רטורית וכישורי התבטאות הינן תכונות שמשרתות מנהלים ומנהיגים בדרכם להצלחה. למנהל כריזמטי השולט באמנות הדיבור, יש יתרון. אלא, כמו בכל נושא החיים, החכמה היא לדעת את המינון והעיתוי הנכונים, וכמובן – מתי לשתוק ולהקשיב.


בין אם זה עם כפיף, עמית או לקוח, למד לשמור על שתיקה: אפשר לבן שיחך לסיים את דבריו לפני שאתה מתפרץ עם מחשבות חדשות משלך. השתיקה מספקת הזדמנות להקשיב לא רק למילים ולרעיונות אלא גם לרגשות. כ"כ, שתיקה ממריצה את הדוברים להרחיב את דבריהם.


היה זה פרופסור וגורו הניהול אדיג'ס שאמר: "אפשר לזהות מנהל טוב לפי עומק הצלקות על הלשון" – מנהלים מצוינים מקפידים לנשוך את לשונם ולהעדיף להקשיב במקום לומר את אשר בקצה לשונם באותו הרגע.



וגם בעסקים: "לעולם אל תפתח ראשון את פיך בעת ניהול מו"מ. דג הפותח את פיו, עולה מיד בחכה".


ישנם אנשים שבמקום להקשיב למה שנאמר אליהם, עסוקים בלהקשיב למה שהם עצמם הולכים לומר בעוד רגע.



לעיתים, מה לעשות, השתיקה גם תחסוך ממך מבוכה, ועל כך אמר אברהם לינקולן "עדיף לשתוק ולהחשב טיפש מאשר לפתוח את הפה ולא להשאיר מקום לספק…".


במקומות שניתן לבחור, העדף לשתוק מלדבר, שכן אזניים מעולם לא סיבכו אדם בצרות, הפה דווקא כן.


ואמר חכם (אולי סיני, אני לא יודע…) ישיש: "כשהזקנתי, למדתי להקשיב לאנשים במקום להאשים אותם בדברים כאלה ואחרים".



ואגב, כאשר אתה סוף-סוף פותח את הפה, היה בהיר, ישיר ובגובה העיניים, ועל כך אמר אריסטו: "חשוב כמו בן אדם חכם, דבר כמו בן אדם פשוט".

אולי יעניין אותך

''ד אביחי יהוסף
נקיון
 בגג

שתפו את הכתבה

הכתבות החמות

BOSE - מחיר מומלץ לצרכן - 1490שח צילום באדיבות המותג (1)
 גלידה נינג'ה צילום יחצ
 ביבר הררי - למייל - צלמת לילך רז(5)
בכיר בחברה גדולה שעבר אירוע מוחי חמור יזכעובד בכיר בחברת גדולה נאלץ להפסיק את עבודתו בעקבות אירוע מוחי קשה שפקד אותו. עקב האירוע החלה חברת הביטוח שביטחה אותו בביטוח אובדן כושר עבודה, להעביר לו תגמולים חודשיים גבוהים. אך כעבור תקופה, ומבלי שחל שיפור במצבו של הבכיר, קבעה חברת הביטוח כי הוא יכול לשוב לעבודתו, והפסיקה באחת את תשלום התגמולים. בצר לו, פנה הבכיר לעורכת הדין לירון ביבר-הררי ממשרד עורכי הדין ביבר לקואה חייקין הררי, אשר הגישה תביעה נגד חברת הביטוח לביהמ"ש השלום בבת ים. על פי התביעה, התובע עבר אירוע מוחי שהותיר אותו עם מגבלות רפואיות משמעותיות. הוא סובל משיתוק חלקי בפנים, הפרעות בשמיעה ובראייה, כאבים והגבלות בתנועה, חוסר שיווי משקל, נפילות וקשיי דיבור, שפגעו ביכולתו לעבוד בתפקידו הקודם ולתקשר עם הסביבה. חרף המגבלות הקשות, חברת הביטוח הכירה באובדן כושר העבודה שלו רק במשך כשנה וחצי. לאחר מכן דחתה את תביעתו להמשך תשלום התגמולים, בטענה כי מצבו השתפר והוא מסוגל לחזור לעבודה. אל התביעה צורפה חוות דעת של מומחה ברפואה תעסוקתית, אשר בדק את התובע וקבע כי הוא אינו מסוגל לשוב לתפקידו הקודם וכי הוא סובל מאובדן כושר עבודה לצמיתות. לדברי עו"ד ביבר הררי, התנהלות חברת הביטוח מנוגדת לחוזה הביטוח ונעשתה שלא בתום לב. "התובע רכש כיסוי ביטוחי למקרה של אובדן כושר עבודה, וכעת, כשהוא זקוק לתגמולים המגיעים לו על פי הפוליסה, החברה מסרבת לשלם לו", ציינה. לאחר הגשת התביעה לבית משפט השלום בבת ים, הגיעו הצדדים להסכם פשרה. על פי ההסכם, ישולמו לתובע תגמולים בסך כ- 850 אלף שקלים, הכוללים פיצוי בגין אובדן כושר עבודה והוצאות משפט ושכר טרחת עורך דין. כבוד השופטת אידית קליימן-בלק מבית משפט השלום בבת ים אישרה את ההסכם ונתנה לו תוקף של פסק דין. לדברי עו"ד לירון ביבר-הררי: "אני שמחה על הפשרה שהושגה בסופו של דבר, לאחר שנאלצנו להגיש תביעה נגד חברת הביטוח. הפיצוי לו יזכה מרשי ודאי יסייע לו בהתמודדות עם המגבלות הקשות שנגרמו לו בעקבות האירוע המוחי בו לקה. מקרה זה מדגיש את החשיבות העליונה של העמידה על זכויות המבוטחים מול חברות הביטוח, במיוחד כאשר אלה בוחרות להתנער מחובותיהן". עו"ד לירון ביבר-הררי https://www.biber-law.co.il / עוסקת בתביעות סיעוד וביטוח, ומייצגת מבוטחים מול חברות הביטוח השונות. היא שותפה במשרד עורכי הדין ביבר לקואה חייקין הררי, העוסק בתביעות ביטוח, נזקי גוף ודיני עבודה.ה בפיצויי עתק לאחר מאבק ארוך מול חברת הביטוח