משקיעים ויזמים – לשמור על הרומן

עומר שליט-כהן, סמנכ"ל פיתוח עסקי בחממת משגב מקבוצת טרנדליינס



מערכת היחסים בין משקיעים ליזמים יכולה להיות סיפור הצלחה אך לעיתים היא גם עלולה להיות סבוכה ומתסכלת. זהו רומן המשלב בתוכו אגו, כסף, כוח, ורגשות וככזה, דורש תשומת לב וניהול נכון. להלן כמה טיפים להתנהלות נכונה.




  • הבנת נקודת מבטו של הפרטנר העסקי כבסיס לקשר:

בכניסה למערכת יחסים עסקית חשוב לזכור- מדובר בשני צדדים, לכל אחד אינטרסים שונים וזווית הסתכלות שונה על הדברים. מצד אחד– היזמים, אשר השקיעו זמן רב בגיבוש הרעיון ופיתוחו ההתחלתי, ספגו את ההוצאות הראשוניות ופעמים רבות אף הפנו את מרבית הונם לטובת קידום המיזם, מוצאים עצמם משתפים את ה"בייבי" שלהם עם משקיעים חיצוניים, אשר לרוב בוחנים את המיזם דרך פריזמה כלכלית. היזמים מוצאים עצמם דואגים האם העסקה טובה, האם למשקיע יש את היכולת להבין ולעזור לקדם את המיזם, האם אין לו אינטרסים נסתרים והאם אין אותיות קטנות בחוזה אשר יגרמו להם לאבד שליטה על הנעשה. מהצד השני– המשקיעים, אשר מנסים לאתר הזדמנות השקעה בעלת סיכוי טוב להוביל לרווח כלכלי, משקיעים גם הם משאבים רבים לפני הכניסה למערכת יחסים זו. עליהם לבחון היטב את המיזם ואת היכולת להצליח עם צוות היזמים, להשקיע הון וזמן בניתוח הטכנולוגיה, מאפייני השוק, מסלול האישורים הנדרשים והמתחרים הפוטנציאליים ועל סמך כך להעריך את כדאיות ההשקעה וגודל ההזדמנות, כל זאת תוך נטילת רוב הסיכון הפיננסי במערכת היחסים.




  • עזרה הדדית כמובילה לרווחיות- כלכלית וחברתית:

מערכת יחסים תקינה בין משקיעים ליזמים בהחלט אפשרית וצריכה לכלול שיתוף פעולה והדדיות, החל מגיבוש הרעיון, דרך האסטרטגיה העסקית ועד לרווחים ממנו. על היזם לעזור למשקיע בהבנת האספקטים הטכניים של המיזם בהם אין לו בהכרח מומחיות. המשקיע, מצדו, צריך להתייחס ליזמים – ההון האנושי – כחלק בלתי נפרד מההשקעה, לעזור לו בהבנת האסטרטגיה העסקית של המיזם ולגלות הבנה כלפי בקשותיהם בתנאי העסקה, מתוך התחשבות ביחס הרגשי, המובן מאליו, של היזם כלפי הפרויקט.




  • הכרה בכך שחילוקי דעות ואי הבנות הם חלק טבעי ממערכת היחסים:

מערכת היחסים בין משקיעים ליזמים מגיעה בד"כ בשלב כלשהוא לכדי חילוקי דעות ואי הבנות.. פעמים רבות נוצרים מתחים אשר עלולים לגרום לתחושת מבוי סתום ולרצון לפוצץ את העסקה, כנגד השיקול הרציונאלי. ידיעה מוקדמת והכנה נפשית לכך שמצבים כאלו יתרחשו, יכולה לתרום להפחתת השימוש ברגשנות יתר ו"פיצוצים" מיותרים ומקדמת אפשרות של גילויי סבלנות אחד כלפי השני, מתוך מטרה להגיע לעסקה בה שני הצדדים יהיו מרוצים.




  • מעבר לערוצי תקשורת חלופיים:

במצבים של אי הבנה וחילוקי דעות מומלץ לשקול מעבר לערוצי תקשורת אישיים יותר; בעוד שמרבית ההתקשרות נעשית במייל או בטלפון, רצוי להתעקש על מפגש פנים אל פנים שלרוב מקדם הבנה טובה יותר. בשלב המשא ומתן על החוזה, נוכחות עו"ד כגורם שלישי יכול לסייע בניהול הדיון באופן ענייני.



חשוב לזכור- המטרה בסופו של דבר היא להגיע לעסקה בה שני הצדדים מרוצים. התבצרות בעמדות והתנהלות מונחית אגו יכולות לגרום להחמרת המצב עד כדי הערכה מחדש של שיתוף הפעולה במיזם.

אולי יעניין אותך

 זהבי במילואים - צילום פרטי (1)
-ברכה-בעלים-שותף-חברת-MOXIE-צילום-גיל-זבלודובסקי
 נהיגה
 שמול - מנכל חברת שניר
 של 06

שתפו את הכתבה

הכתבות החמות

BOSE - מחיר מומלץ לצרכן - 1490שח צילום באדיבות המותג (1)
 גלידה נינג'ה צילום יחצ
 ביבר הררי - למייל - צלמת לילך רז(5)
בכיר בחברה גדולה שעבר אירוע מוחי חמור יזכעובד בכיר בחברת גדולה נאלץ להפסיק את עבודתו בעקבות אירוע מוחי קשה שפקד אותו. עקב האירוע החלה חברת הביטוח שביטחה אותו בביטוח אובדן כושר עבודה, להעביר לו תגמולים חודשיים גבוהים. אך כעבור תקופה, ומבלי שחל שיפור במצבו של הבכיר, קבעה חברת הביטוח כי הוא יכול לשוב לעבודתו, והפסיקה באחת את תשלום התגמולים. בצר לו, פנה הבכיר לעורכת הדין לירון ביבר-הררי ממשרד עורכי הדין ביבר לקואה חייקין הררי, אשר הגישה תביעה נגד חברת הביטוח לביהמ"ש השלום בבת ים. על פי התביעה, התובע עבר אירוע מוחי שהותיר אותו עם מגבלות רפואיות משמעותיות. הוא סובל משיתוק חלקי בפנים, הפרעות בשמיעה ובראייה, כאבים והגבלות בתנועה, חוסר שיווי משקל, נפילות וקשיי דיבור, שפגעו ביכולתו לעבוד בתפקידו הקודם ולתקשר עם הסביבה. חרף המגבלות הקשות, חברת הביטוח הכירה באובדן כושר העבודה שלו רק במשך כשנה וחצי. לאחר מכן דחתה את תביעתו להמשך תשלום התגמולים, בטענה כי מצבו השתפר והוא מסוגל לחזור לעבודה. אל התביעה צורפה חוות דעת של מומחה ברפואה תעסוקתית, אשר בדק את התובע וקבע כי הוא אינו מסוגל לשוב לתפקידו הקודם וכי הוא סובל מאובדן כושר עבודה לצמיתות. לדברי עו"ד ביבר הררי, התנהלות חברת הביטוח מנוגדת לחוזה הביטוח ונעשתה שלא בתום לב. "התובע רכש כיסוי ביטוחי למקרה של אובדן כושר עבודה, וכעת, כשהוא זקוק לתגמולים המגיעים לו על פי הפוליסה, החברה מסרבת לשלם לו", ציינה. לאחר הגשת התביעה לבית משפט השלום בבת ים, הגיעו הצדדים להסכם פשרה. על פי ההסכם, ישולמו לתובע תגמולים בסך כ- 850 אלף שקלים, הכוללים פיצוי בגין אובדן כושר עבודה והוצאות משפט ושכר טרחת עורך דין. כבוד השופטת אידית קליימן-בלק מבית משפט השלום בבת ים אישרה את ההסכם ונתנה לו תוקף של פסק דין. לדברי עו"ד לירון ביבר-הררי: "אני שמחה על הפשרה שהושגה בסופו של דבר, לאחר שנאלצנו להגיש תביעה נגד חברת הביטוח. הפיצוי לו יזכה מרשי ודאי יסייע לו בהתמודדות עם המגבלות הקשות שנגרמו לו בעקבות האירוע המוחי בו לקה. מקרה זה מדגיש את החשיבות העליונה של העמידה על זכויות המבוטחים מול חברות הביטוח, במיוחד כאשר אלה בוחרות להתנער מחובותיהן". עו"ד לירון ביבר-הררי https://www.biber-law.co.il / עוסקת בתביעות סיעוד וביטוח, ומייצגת מבוטחים מול חברות הביטוח השונות. היא שותפה במשרד עורכי הדין ביבר לקואה חייקין הררי, העוסק בתביעות ביטוח, נזקי גוף ודיני עבודה.ה בפיצויי עתק לאחר מאבק ארוך מול חברת הביטוח