סנארה ונצ'רס השיקה את סדרת מפגשי Sanara Open לשנת 2022 לתעשיית שירותי הבריאות

באירוע חגיגי שנערך במשרדי סנארה ונצ'רס ברעננה והפגיש בין טובי המוחות בתחום הבינה מלאכותית – AI ברדיולוגיה ואבחון פתולוגיות השיק אסף ברנע מנכ"ל סנארה ונצ'רס, קרן ההשקעות בתחום טכנולוגיות הבריאות והחממה לחברות טכנולוגיה המוחזקת במשותף על-ידי טבע ופיליפס, את Sanara open, כפלטפורמת חדשנות פתוחה לשיתוף ידע בין חברות ומערכות הבריאות השונות.

סדרת המפגשים שיתקיימו השנה שבסיסם הוא Sharing Knowledge הינם המשך חדשני למסורת מפגשים תחת המותג "Sanara Open" שמקיימן קרן סנארה לקידום ופיתוח סטארט אפים חדשים בתחומי ה – Health care וה – Medical device.


במפגש אמש שהיה הראשון לסדרה הנוכחית, נפגשו על אותו במה טובי המוחות מחברות מתחרות העוסקות באותו תחום ידע כדי לנהל שיח פתוח ולשתף מידע לטובת קידום פיתוחים חדשניים באמצעות בינה מלאכותית בתחום הרדיולוגיה ואבחון פתולוגיות. בדיוק המרתק שאותו הנחתה גליה גבעתי סגנית נשיא למחקר ופיתוח בפיליפס, השתתפו אלעד גושן, סגן נשיא מחקר ופיתוח של חברת Dia המובילה לפיתוח תוכנת ניתוח תצלומי אולטרסאונד, מיכל מאירי מייסדת ומנכ"לית של חברת Agamon המפתחת מערכת ניתוח נתונים רפואיים, אביאל בלומנפלד מייסד ומנכ"ל של חברת Imedis המובילה מערכת ניהול איכותית עבור מחלקות רדיולוגיות, נעמה מאייר ראש חטיבת AI בחברת VIZ.AI בעוסקת באבחון מצבי שבץ, אשר קופר סגן נשיא בחברת Nanox המפתחת גרסה חדשנית של מכשיר הדמיה מבוסס רנטגן, עוד נכחו גם על אותה במה, יאיר הלר סמנכ"ל תפעול ראשי בחברתiBex המפתחת מערכות אבחון לסרטן, ויאיר בירמן לשעבר מנכ"ל חטיבת ה Health Care בפיליפס.


נציגי החברות השונות ניהלו דיון על תפקידן בתוך המערכת הרפואית, כיצד ניתן לטייב ולדייק את המערכות לטובת ראיה הוליסטית, וכיצד ניתן לקחת את תחום הרדיולוגיה למחוזות חדשניים שפוגשים הן הצרכים של המערכת הרפואית מחד ואת צרכי המטופל מאידך.


"אם משבר הקורונה לימד אותנו משהו, זו החשיבות של שיתוף ידע, הן בתוך ישראל והן בין ישראל לקהילה הבינלאומית", אמר אסף ברנע, מנכ"ל סנארה ונצ'רס והוסיף "אני גאה ושמח שהערב הצלחנו לקיים את המפגש הראשון שיפתח את סדרת מפגשי Sanara Open. יוזמה זו היא פרי אמונה אמיתית שאנחנו יכולים להפוך את העולם לכפר גלובלי חסר גבולות שיוכל לשתף ידע קריטי לצורכי מחקר ופיתוח והן בזמן אמת. בעיני, החברות היום חייבות לשים לב למה שקורה ברחבי העולם כדי שתוכלנה ללמוד מניסיונם של אחרים וגם לחפש הזדמנויות. אנו חיים בעידן שמחייב אותנו לפתיחות ונגישות של מידע כדי להתמודד עם אירועי בריאות גדולים כמו זה שחווינו בקורונה.

גליה גבעתי סמנכ"לית פיתוח בחטיבת הרדיולוגיה בפיליפס, שהנחתה את הפאנל אמרה:

"זה לא מספיק שיש אינפורמציה נקודתית לזמן הטיפול. המטרה שלנו היא ליצור אינטגרציה עם מערכות נוספות שאוספות מידע על המטופלים לשם הצגת תמונה הוליסטית של ההיסטוריה הרפואית שלהם. כשמחברים בין סוגי מידע שונים ניתן לקבל החלטות מקיפות ואבחון טוב ומדויק יותר, אבחון שלוקח בחשבון את העבר הרפואי של המטופל ויכול למנוע הישנות של פגיעות וטיפול טוב יותר בטווח הארוך."

אביאל בלומנפלד מייסד ומנכ"ל של חברת Imedis:

לא כל יום יש לי את ההזדמנות כמנכ"ל סטארטאפ בתחום הבינה המלאכותית לפגוש עמיתים שלי בתחום באווירה משוחררת ונעימה ולדבר על ההזדמנויות והאתגרים בתחום שלנו. אני מאמין שהדרך שלנו להצליח עוברת דרך שיתוף ידע וניסיון ביומיום גם מבלי לסכן סודות מסחריים.

אולי יעניין אותך

 קצוביץ ושירי וקס צילום באדיבות גוטפרנדס
Let's TALK about it! המלכה איליזבת יערה קידר
IFA_B
 1_ קרדיט צילום - יעל צור
 הסביבה 2023 של יוניון מוטורס- טויוטה ישראל
bmw-gfb0242366_1280 (1)

שתפו את הכתבה

הכתבות החמות

BOSE - מחיר מומלץ לצרכן - 1490שח צילום באדיבות המותג (1)
 גלידה נינג'ה צילום יחצ
 ביבר הררי - למייל - צלמת לילך רז(5)
בכיר בחברה גדולה שעבר אירוע מוחי חמור יזכעובד בכיר בחברת גדולה נאלץ להפסיק את עבודתו בעקבות אירוע מוחי קשה שפקד אותו. עקב האירוע החלה חברת הביטוח שביטחה אותו בביטוח אובדן כושר עבודה, להעביר לו תגמולים חודשיים גבוהים. אך כעבור תקופה, ומבלי שחל שיפור במצבו של הבכיר, קבעה חברת הביטוח כי הוא יכול לשוב לעבודתו, והפסיקה באחת את תשלום התגמולים. בצר לו, פנה הבכיר לעורכת הדין לירון ביבר-הררי ממשרד עורכי הדין ביבר לקואה חייקין הררי, אשר הגישה תביעה נגד חברת הביטוח לביהמ"ש השלום בבת ים. על פי התביעה, התובע עבר אירוע מוחי שהותיר אותו עם מגבלות רפואיות משמעותיות. הוא סובל משיתוק חלקי בפנים, הפרעות בשמיעה ובראייה, כאבים והגבלות בתנועה, חוסר שיווי משקל, נפילות וקשיי דיבור, שפגעו ביכולתו לעבוד בתפקידו הקודם ולתקשר עם הסביבה. חרף המגבלות הקשות, חברת הביטוח הכירה באובדן כושר העבודה שלו רק במשך כשנה וחצי. לאחר מכן דחתה את תביעתו להמשך תשלום התגמולים, בטענה כי מצבו השתפר והוא מסוגל לחזור לעבודה. אל התביעה צורפה חוות דעת של מומחה ברפואה תעסוקתית, אשר בדק את התובע וקבע כי הוא אינו מסוגל לשוב לתפקידו הקודם וכי הוא סובל מאובדן כושר עבודה לצמיתות. לדברי עו"ד ביבר הררי, התנהלות חברת הביטוח מנוגדת לחוזה הביטוח ונעשתה שלא בתום לב. "התובע רכש כיסוי ביטוחי למקרה של אובדן כושר עבודה, וכעת, כשהוא זקוק לתגמולים המגיעים לו על פי הפוליסה, החברה מסרבת לשלם לו", ציינה. לאחר הגשת התביעה לבית משפט השלום בבת ים, הגיעו הצדדים להסכם פשרה. על פי ההסכם, ישולמו לתובע תגמולים בסך כ- 850 אלף שקלים, הכוללים פיצוי בגין אובדן כושר עבודה והוצאות משפט ושכר טרחת עורך דין. כבוד השופטת אידית קליימן-בלק מבית משפט השלום בבת ים אישרה את ההסכם ונתנה לו תוקף של פסק דין. לדברי עו"ד לירון ביבר-הררי: "אני שמחה על הפשרה שהושגה בסופו של דבר, לאחר שנאלצנו להגיש תביעה נגד חברת הביטוח. הפיצוי לו יזכה מרשי ודאי יסייע לו בהתמודדות עם המגבלות הקשות שנגרמו לו בעקבות האירוע המוחי בו לקה. מקרה זה מדגיש את החשיבות העליונה של העמידה על זכויות המבוטחים מול חברות הביטוח, במיוחד כאשר אלה בוחרות להתנער מחובותיהן". עו"ד לירון ביבר-הררי https://www.biber-law.co.il / עוסקת בתביעות סיעוד וביטוח, ומייצגת מבוטחים מול חברות הביטוח השונות. היא שותפה במשרד עורכי הדין ביבר לקואה חייקין הררי, העוסק בתביעות ביטוח, נזקי גוף ודיני עבודה.ה בפיצויי עתק לאחר מאבק ארוך מול חברת הביטוח