סקר שנערך ע"י חב' "גלוברנדס", שהינה אחת מ- 3 משווקי הסיגריות הגדולות בישראל ("וינסטון", "קאמל", קנט, פאל-מאל ועוד) שנערך באמצעות מכון "מותגים" במדגם ארצי של 500 מרואיינים בוגרים בגילאי 18 ומעלה, בנושא כיצד משפיע על ציבור המעשנים החוק החדש האוסר עישון במקומות בילוי ובמקומות ציבוריים, קובע שכ- 20% מהישראלים מעשנים, כאשר כ- 14% מהישראלים מעשנים למעלה מ- 6 סיגריות ביום, כאשר בקרב המעשנים לפחות 6 סיגריות ביום אחוז הגברים כמעט כפול מאחוז הנשים.
בנושא כיצד משפיע על ציבור המעשנים החוק החדש האוסר עישון, 28% מהמעשנים הכריזו שהם יורידו את כמות היציאות או ימנעו מלצאת למקומות בילוי, 28% מהמרואיינים המעשנים ימשיכו לצאת כרגיל, אך במקומות בילוי ובמקומות ציבוריים ימנעו מעישון, ו- 45% ציינו כי הם יצאו למקומות המקצים מרפסות לעישון או שמעלימים עין.
הרבה יותר גברים (15.5%) מאשר נשים (7.8%) ציינו שהם ימנעו מלצאת למקומות בילוי ומקומות ציבוריים – כי איסור העישון פוגע בהנאת הבילוי.
לשאלה כיצד ציבור המעשנים מרגיש במקומות בילוי ובמקומות ציבוריים בעקבות החוק החדש (אם מרגישים דחויים, לא רצויים במקום, נאלצים להיפרד מהחברים כשרוצים לעשן):
66% ציינו כי לא אכפת להם מה חושבים עליהם או שלא מרגישים דחויים, ורק 25% ציינו שהם מרגישים דחויים.
בולטת התופעה שהרבה יותר נשים (37%) מאשר גברים (28%) לא אכפת להן מה חושב עליהם ציבור הלא מעשנים. לשאלה האם ציבור המעשנים נשמע לחוק החדש – 79% ציינו שהם נשמעים לחוק החדש ורק 21% ציינו שהם לא נשמעים.
לחוק החדש, ומעשנים עד שנדרש מהם בתוקף להפסיק, או שמאיימים להזמין להם פקח או שוטר. בולטת התופעה שבקרב אלה שציינו שהם לא נשמעים לחוק החדש, רובם צעירים בגילאי 18-24 (64%) לעומת בני 25-34 (21%), ובני 35-54 (7.5%). בנושא ההתארגנות שנרקמת לאחרונה של ציבור המעשנים לצאת למאבק ציבורי ומשפטי כנגד החוק החדש, 48% מהמרואיינים המעשנים ציינו שהם יסכימו לתמוך במאבק החדש. 6% מסרו שייקחו חלק פעיל במאבק, 42% מסרו כי יסכימו לתת תמיכה כמו חתימה על עצומה – אך לא מעבר לכך, ו- 28% מסרו כי לא ישתתפו במאבק ציבורי שכזה.
ירון גזית, מנכ"ל חב' "גלוברנדס" מציין שמתוצאות הסקר בולטת התופעה שלציבור המעשנים קשה להשלים עם החוק החדש האוסר עישון במקומות ציבוריים.