בסקר שערך מפעל הפיס באמצעות מכון קרטוגרפיה עולה כי כמחצית מהציבור נוהגים תמיד או בד"כ לענות לטלפון כשהם מקבלים שיחות ממקור חסוי / לא מזוהה. כרבע לא נוהגים לענות. השאר עונים רק אם הם לא עסוקים
הדבר העיקרי שחושבים עליו בעת קבלת שיחה ממקור לא מזוהה הוא החשש וההתלבטות אם לענות. במקום השני נמצאת המחשבה כי מנסים למכור לנו דבר מה או כי מדובר בפרסומת מוקלטת. כ- 1% מהציבור חושבים באופן בלתי נעזר על אראלה ממפעל הפיס.
מבין התחושות שעולות בעת קבלת שיחה ממקור לא מזוהה, התחושה העיקרית היא אדישות (גבוה יותר בקרב גברים). באופן יחסי בעלי מנוי פיס מקווים יותר לבשורה טובה. כשרואים שיחה חסויה, חושבים בעיקר שמנסים למכור משהו. לאחר מכן חושבים שמדובר בסקר/ תעמולת בחירות/ טלפון ממוסד ממשלתי כלשהו. 8% ציינו כי הם חושבים על אראלה ממפעל הפיס- יותר בקרב גברים וכמובן יותר בקרב מנויי פיס לעומת לא מנויים (17%)
כאשר הציבור נשאל, על ידי מפעל הפיס, מי היה הכי רוצה שיתקשר אליו ממספר לא מוכר, התשובה הברורה שהתקבלה היא אראלה ממפעל הפיס (60%), ויותר בקרב מנויי הפיס (85%).
לדברי דפנה נעים, סמנכ"לית חטיבת שיווק, מכירות ופרסום, מפעל הפיס: "בשבוע הבא מפעל הפיס צפוי לעלות בקמפיין חדש לקידום מנויי הפיס. הקמפיין החדש עושה שימוש במוטיב של שיחות הטלפון של אראלה אשר מגיעות ממספר חסוי. כהקדמה לקמפיין החלטנו לערוך מחקר ובדקנו כיצד הציבור מגיב לטלפון שמגיע ממקור לא מזוהה. גילינו לא מעט פרטים מעניינים שעלו במחקר. התובנה העיקרית אליה הגענו , היא כי גם מי שאין בידו מנוי של מפעל הפיס יפנטז על שיחת טלפון מאראלה, למרות שאראלה מתקשרת למנויים בלבד".