TYO – היפנית במונטיפיורי 7 משיקה תפריט צהריים עסקי חדש בהשראת מסעו האחרון ליפן ודרום אסיה של השף יאמה אוימאודה, הידוע בכינוי יאמה סאן.
התפריט, כולל מגוון מנות מהמטבח היפני החדש- מגוון רחב של סושי, מנות ראשונות, מנות עיקריות, קינוחים מעולים וקוקטיילים מכל העולם. יאמה סאן מכין את כל הרטבים המוגשים בעצמו, כולל רקיחת סויה מיוחדת והחמצת הג'ינג'ר.
תפריט הצהריים יציע מגוון מנות מהמטבחים היפניים, בניהן "בנטו lunch box " -פרשנות של יאמה סאן ל"בנטו" ארוחת הצהריים המסורתית ביפן, הארוזה בקפידה ובאסתטיקה יוצאת דופן בתוך קופסאות מיוחדות.
מנה מסקרנת נוספת הינה האמצ'י הישיאקי ביבימבאפ- מנה המגיעה מהמטבח הדרום קוריאני- מדובר בקערה מלאה באורז דביק שעליו מבחר עשיר של ירקות מוקפצים, ומעל הכל רוטב צ'ילי חריף. בגרסה של יאמה סאן מכילה המנה פרוסות ילו טייל, ירקות מרעננים, אורז יקיניקו, שמן צ'ילי וליים המוגשים לסועד בתוך קערת חרס, וממשיכה להתבשל בעודו מתענג על הטעמים.
התפריט העסקי המשתלם ב-tyo מאפשר ליהנות במחיר מנה עיקרית, גם ממנת פתיחה ומנה ראשונה.
בין המנות בתפריט העסקי: פתיחה: אסוזה (חמוצים יפניים); מרק מיסו קלאסי- טופו משי, אצות וואקמה, תרד חלוט, פטריות נמקו ובצל ירוק; אגדשי טופו– טופו טמפורה בציר דרשי, פטריות נמקו, בצל ירוק וג'ינגר.
מנות ראשונות: מרק של שרימפס- מרק עוף צח, דים סם של שרימפס ועשבים טריים;ספרינג רול- עוף קצוץ וירקות שורש; נאסו מיסו- פילה של חציל גריל במיסו אדום, צ'יפס בטטה ופולי סויה;סלט עגבניות שרי- מלפפונים, אבוקדו, ממרח אצות וגבינת שמנת; סלט אצות- אצות ים, פטריות שיטאקה ואבוקדו עם וינגרייט מיסו; סביצ'ה סלמון- מיסו שמן זית ולימון; סלט סשימי טונה- טונה צרובה, אצות וואקמה, שבבי בצלים לבנים ושמן זית מתובל; טטאקי פילה בקר- פרוסות של פילה בקר, צ'ילי, בצל ירוק, ג'ינגר כתוש ופונזו.
עיקריות:
מרק איטריות חריף של דרום אסיה- עוף צלוי, אטריות אורז ועשבים טריים (65 ₪ );
lunch box – ארוחה יפנית מסורתית בסגנון בנטו (110 ₪ );
האמצ'י הישיאקי ביבימבאפ- פרוסות ילו טייל, ירקות מרעננים, אורז יקיניקו, שמן צ'ילי וליים (110 ₪) ;
לוקוס סאקמושי- לוקוס מאודה, טופו, פטריות שימאג'י, תרד חלוט, סאקה וממרח שעועית שחורה (120 ₪ );
TYO שנפתחה בשנת 2014 בבניין לשימור מהמיוחדים בישראל, הינו מקום שחי על קו התפר בין מסעדה לבר ומקבל השראה משני העולמות, תוך שהוא מציע חווית בילוי ייחודית, שהדגש המרכזי בו הוא לא רק האוכל, אלא האווירה. על העיצוב של המקום אחראי ירון טל, אשר בחר להעניק למקום מראה בהשראה ניו יורקית. אין במקום אלמנטים יפנים, אלא צבעים בהירים משולבים עם זהב וכסף, המעניקים למקום מראה יוקרתי, משחק בגבהים, בצבעים ובאורות.