קהילת "יזמיות" יחד עם AWS משיקה תכנית AI עבור נשים יזמיות

קהילת "יזמיות", הקהילה הראשונה והמובילה עבור נשים ישראליות יוזמות בתחומי הטכנולוגיה, יחד עם AWS (Amazon Web Services), מכריזה על תכנית ייחודית המיועדת לנשים יזמיות. תכנית ה-AI הראשונה מסוגה, "AIm High", נועדה עבור נשים מייסדות, שרוצות לקחת את המיזם שלהן לשלב הבא באמצעות הטמעת טכנולוגיות ML/AI (בינה מלאכותית ולמידת מכונה) פורצות דרך במוצרים שלהן.

במסגרת התכנית יזכו מספר יזמיות ללמוד במשך עשרה שבועות ישירות מהמומחים של אמזון ווב סרוויס AWS, בעלת השירותים המתקדמים בענן, ולעבוד עמם על פיתוח מוצריהן. בנוסף, יתקיימו במסגרת התכנית מפגשים נוספים בהן ילמדו היזמיות על אודות גיוס כספים, גיוס כוח אדם, Go to market ועוד.

התכנית מיועדת למיזמים טכנולוגיים בשלב Early-Stage עם MVP עובד. בכל מיזם חייבת לכהן מייסדת אחת לפחות, בין אם נושאת בתפקיד טכנולוגי ובין אם לאו. על כל מיזם שיתקבל לתכנית לעסוק בפיתוח מוצר שמשתמש בטכנולוגיית AI / ML ו/או מעוניין להטמיע טכנולוגיות אלה בליבת המוצר. הגשת המועמדות לתכנית, שתחל ב22 בנובמבר ,תסתיים באמצע אוקטובר.

את התכנית מנהלת מטעם יזמיות נטלי וידל, שותפה מנהלת בקהילת יזמיות, שרואה בתוכנית צעד משמעותי נוסף בקידום היזמות הנשית הטכנולוגית בישראל.

מקימת קהילת "יזמיות" ומנהלת התכנית הישראלית של Techstars, הילה אוביל ברנר מסרה: "התכנית המיוחדת שבנינו מביאה את טובי המומחים של אמזון ווב סרוויס AWS להמשיך ולעבוד עם יזמיות בתחומי ה- AI/ML. אני מתרגשת ושמחה על ההזדמנות המדהימה להוביל את התכנית הזו, שנבראה למען הנשים היזמיות בישראל. אני קוראת למייסדות שעומדות בקריטריונים להגיש מועמדות לתכנית".

הקהילה הראשונה והמובילה עבור נשים ישראליות יוזמות. הקהילה פועלת בתחומי הטכנולוגיה, הביו-טק והחדשנות. חזון הקהילה הוא להגדיל באופן דרמטי את הנוכחות של נשים יזמיות בענף ההיי-טק והביו-טק בשנים הקרובות, הסרת חסמי הכניסה של נשים אל עולם היזמות וקידום נשים שעשו את הקפיצה לעולם זה. בין השאר, פועלת הקהילה להגשים את ייעודה באמצעות הנגשת ידע והקניית כלים מקצועיים, תמיכה ועזרה הדדית בין נשים יוזמות, יצירת הזדמנויות בארץ ובחו"ל, חבירה לשותפים אסטרטגיים ובנייה של רשת תמיכה מקיפה לחברות הקהילה. הקהילה הוקמה לפני כ-10 שנים והיא מונה כיום כ-6,500 חברות.


בין שיתופי הפעולה המובילים של קהילת יזמיות, בנוסף ליוזמה זו עם AWS, נמנים Microsoft Accelerator, WIX, UK-Israel Tech Hub כלכליסט, שגרירות ארה"ב ועוד ארגונים רבים מרחבי הארץ והעולם. כמו כן, הארגון יוצר פרויקטים יוצאי דופן עם Google campus TLV כגון פרויקט Google campus for moms שהוכיח את עצמו כפרויקט דגל ואומץ ברחבי העולם.

קהילת "יזמיות" מפיקה זו השנה החמישית ברציפות את הגרסה המקומית של She Loves Tech, תחרות הסטארט-אפים הבינ"ל הגדולה ביותר בעולם לנשים.


את "יזמיות" הקימה הילה אוביל ברנר, מנהלת התכנית המקומית של האקסלורטור היוקרתי Techstars. אוביל ברנר היא יזמת סדרתית שהקימה שלוש חברות, בהן WhiteSmoke המציעה פלטפורמה לעריכה והגהה של טקסטים באנגלית ונסחרת כיום בבורסה.

אולי יעניין אותך

 קצוביץ ושירי וקס צילום באדיבות גוטפרנדס
Let's TALK about it! המלכה איליזבת יערה קידר
IFA_B
 1_ קרדיט צילום - יעל צור
 הסביבה 2023 של יוניון מוטורס- טויוטה ישראל
bmw-gfb0242366_1280 (1)

שתפו את הכתבה

הכתבות החמות

BOSE - מחיר מומלץ לצרכן - 1490שח צילום באדיבות המותג (1)
 גלידה נינג'ה צילום יחצ
 ביבר הררי - למייל - צלמת לילך רז(5)
בכיר בחברה גדולה שעבר אירוע מוחי חמור יזכעובד בכיר בחברת גדולה נאלץ להפסיק את עבודתו בעקבות אירוע מוחי קשה שפקד אותו. עקב האירוע החלה חברת הביטוח שביטחה אותו בביטוח אובדן כושר עבודה, להעביר לו תגמולים חודשיים גבוהים. אך כעבור תקופה, ומבלי שחל שיפור במצבו של הבכיר, קבעה חברת הביטוח כי הוא יכול לשוב לעבודתו, והפסיקה באחת את תשלום התגמולים. בצר לו, פנה הבכיר לעורכת הדין לירון ביבר-הררי ממשרד עורכי הדין ביבר לקואה חייקין הררי, אשר הגישה תביעה נגד חברת הביטוח לביהמ"ש השלום בבת ים. על פי התביעה, התובע עבר אירוע מוחי שהותיר אותו עם מגבלות רפואיות משמעותיות. הוא סובל משיתוק חלקי בפנים, הפרעות בשמיעה ובראייה, כאבים והגבלות בתנועה, חוסר שיווי משקל, נפילות וקשיי דיבור, שפגעו ביכולתו לעבוד בתפקידו הקודם ולתקשר עם הסביבה. חרף המגבלות הקשות, חברת הביטוח הכירה באובדן כושר העבודה שלו רק במשך כשנה וחצי. לאחר מכן דחתה את תביעתו להמשך תשלום התגמולים, בטענה כי מצבו השתפר והוא מסוגל לחזור לעבודה. אל התביעה צורפה חוות דעת של מומחה ברפואה תעסוקתית, אשר בדק את התובע וקבע כי הוא אינו מסוגל לשוב לתפקידו הקודם וכי הוא סובל מאובדן כושר עבודה לצמיתות. לדברי עו"ד ביבר הררי, התנהלות חברת הביטוח מנוגדת לחוזה הביטוח ונעשתה שלא בתום לב. "התובע רכש כיסוי ביטוחי למקרה של אובדן כושר עבודה, וכעת, כשהוא זקוק לתגמולים המגיעים לו על פי הפוליסה, החברה מסרבת לשלם לו", ציינה. לאחר הגשת התביעה לבית משפט השלום בבת ים, הגיעו הצדדים להסכם פשרה. על פי ההסכם, ישולמו לתובע תגמולים בסך כ- 850 אלף שקלים, הכוללים פיצוי בגין אובדן כושר עבודה והוצאות משפט ושכר טרחת עורך דין. כבוד השופטת אידית קליימן-בלק מבית משפט השלום בבת ים אישרה את ההסכם ונתנה לו תוקף של פסק דין. לדברי עו"ד לירון ביבר-הררי: "אני שמחה על הפשרה שהושגה בסופו של דבר, לאחר שנאלצנו להגיש תביעה נגד חברת הביטוח. הפיצוי לו יזכה מרשי ודאי יסייע לו בהתמודדות עם המגבלות הקשות שנגרמו לו בעקבות האירוע המוחי בו לקה. מקרה זה מדגיש את החשיבות העליונה של העמידה על זכויות המבוטחים מול חברות הביטוח, במיוחד כאשר אלה בוחרות להתנער מחובותיהן". עו"ד לירון ביבר-הררי https://www.biber-law.co.il / עוסקת בתביעות סיעוד וביטוח, ומייצגת מבוטחים מול חברות הביטוח השונות. היא שותפה במשרד עורכי הדין ביבר לקואה חייקין הררי, העוסק בתביעות ביטוח, נזקי גוף ודיני עבודה.ה בפיצויי עתק לאחר מאבק ארוך מול חברת הביטוח