רק 43% מהנשים הקרייריסטיות מרגישות כי הן כשירות לתחרות בסביבה העסקית העתידית

הדוח, שפורסם תחת הכותרת "צעד אחד מעבר ל-2011: אופק חדש לנשים עובדות" (One Step Ahead of 2011: A New Horizon for Working Women), מבוסס על סקר שבו לקחו חלק יותר מ-4,000 אנשי ונשות מקצוע בתחום העסקים, ב-17 ממדינות אירופה, אסיה, צפון ודרום אמריקה. מן הממצאים עולה כי נשים, בכמה משוקי המפתח המתפתחים, סבורות כי הן מצוידות להצלחה טוב יותר ממקבילותיהן ברבים מהשווקים המפותחים.



"כשאנו נושאים עינינו לעבר 2011, גם הגברים וגם הנשים יצטרכו להיות מוכנים לקראת האתגרים וההזדמנויות שטומן עבורם העולם הרב-קוטבי, בו כלכלות של שווקים מתפתחים מתחרות מול השליטה הקולקטיבית של ארה"ב, אירופה ויפן", אומרת ארמל קארמינאטי-ראבאס, מנכ"לית חטיבת הון אנושי באקסנצ'ר. "בנוף שנעשה יותר ויותר תחרותי, לחברות יש את הסמכות לשנות לא רק את המודלים העסקיים שלהן, אלא גם לצייד כל אחד ואחד מהעובדים שלהן במערך רחב ביותר של כישורים ומיומנויות – שרבים מהם לא נדרשו מעובדים בכירים עד היום ".



בסקר שנערך התבקשו המשיבים לבחון "מוכנות וכישורים" בשש קטגוריות שונות – גמישות וזריזות תגובה, אחריות חברתית, מיומנויות גלובליות, טכנולוגיה, הכללה ורבגוניות וקשרים עסקיים – כאשר המונח "מוכנות וכישורים" מייצג את האופן שבו המגיבים תופסים את המיומנות הספציפית ואת מידת חשיבותה להצלחה ב-2011, וכן את רמת המוכנות שלהם עצמם באותה קטגוריית מיומנות. מעניין לציין שגם הנשים וגם הגברים דירגו את הטכנולוגיה בראש רשימת ההערכה של מוכנות המיומנויות שלהם (75% מקרב הנשים ו-73% מקרב הגברים).



בנוסף, יותר משמונה מתוך עשר נשים (83%) אמרו שהן מוכנות ללמוד ולהשתמש בטכנולוגיות חדשות, כדוגמת בלוגים או רשתות חברתיות, כאמצעי להשיג הצלחה עתידית. יותר משלושה-רבעים מהנשים (76%) חזו רמה גבוהה של חשיבות למינוף הטכנולוגיות הללו, ושני-שלישים (66%) מהנשים אמרו שהן צופות כי יחסים המנוהלים באמצעות טכנולוגיה ישתנו משמעותית מעתה ועד 2011.



"סוגיית ניהול כישרונות – משיכתם, פיתוחם ושימורם של האנשים הנכונים למשימות העסקיות העומדות היום על הפרק – הפכה לעניין גלובלי, ומנהיגים עסקיים בכירים הציבו אותה בראש סדרי העדיפויות שלהם", אומר אדריאן לייתה, מנהל בכיר באקסנצ'ר. "חשוב מאד שחברות מובילות יזכרו שעליהן להתמקד בהכשרה ובפיתוח מקצועי כדי לשפר את המיומנויות של עובדיהן. חברות שרמות הביצועים שלהן גבוהות, מבינות שניצול הפוטנציאל של עובדיהם הוא קריטי אם הן מעוניינות להשיג יתרון מתמשך לארגון".




בנוסף, המחקר בחן את הגורמים הקשורים לקידום הקריירה. במחקר זוהו כמה הבדלים בין המשיבים למשיבות. יותר נשים אמרו שקידום הקריירה שלהן תלוי באמביציה ובשאפתנות (59% מהנשים לעומת 54% מהגברים), בהתלהבות מהקריירה שבה בחרו (42% מהנשים לעומת 39% מהגברים) ובתמיכת המשפחה (30% מהנשים לעומת 26% מהגברים). לעומת זאת, יותר גברים ציינו יכולות טכניות (59% מהגברים לעומת 47% מהנשים) וטיפוח יחסים מקצועיים (33% מהגברים לעומת 29% מהנשים).



עם זאת, רק 47% מהגברים אמרו שהם מרגישים מצוידים היטב לקראת העולם התחרותי של 2011, מספר גבוה אך במעט מ-43% הנשים שענו תשובה דומה. בנוסף, יותר ממחצית מהמשיבים, הן הנשים (58%) והן הגברים (61%), דיווחו שנשים וגברים יעילים באותה מידה ביכולת שלהם לבנות רשתות מקצועיות שיסייעו לקדם את הקריירות שלהם. אולם, עדיין ניתן למצוא שרידים לגבולות בין המינים: בכל-זאת יותר מרבע (28%) מכל המשיבים אמרו שגברים הם יעילים יותר מנשים בבניית אותן רשתות מקצועיות, לעומת 13% בלבד מהמשיבים שאמרו כי נשים הן יעילות יותר בבניית רשתות אלו.


אולי יעניין אותך

ניוזלטר
מסע לקוח
מודל עסקי
אסטרטגיה שיווקית
 סיוון - מנכלית ובעלים משרד ליעוץ שיווקי__צלמת - מירי ביטון
 עדכני 2022 צילום אסיה רביבו

שתפו את הכתבה

הכתבות החמות

BOSE - מחיר מומלץ לצרכן - 1490שח צילום באדיבות המותג (1)
 גלידה נינג'ה צילום יחצ
 ביבר הררי - למייל - צלמת לילך רז(5)
בכיר בחברה גדולה שעבר אירוע מוחי חמור יזכעובד בכיר בחברת גדולה נאלץ להפסיק את עבודתו בעקבות אירוע מוחי קשה שפקד אותו. עקב האירוע החלה חברת הביטוח שביטחה אותו בביטוח אובדן כושר עבודה, להעביר לו תגמולים חודשיים גבוהים. אך כעבור תקופה, ומבלי שחל שיפור במצבו של הבכיר, קבעה חברת הביטוח כי הוא יכול לשוב לעבודתו, והפסיקה באחת את תשלום התגמולים. בצר לו, פנה הבכיר לעורכת הדין לירון ביבר-הררי ממשרד עורכי הדין ביבר לקואה חייקין הררי, אשר הגישה תביעה נגד חברת הביטוח לביהמ"ש השלום בבת ים. על פי התביעה, התובע עבר אירוע מוחי שהותיר אותו עם מגבלות רפואיות משמעותיות. הוא סובל משיתוק חלקי בפנים, הפרעות בשמיעה ובראייה, כאבים והגבלות בתנועה, חוסר שיווי משקל, נפילות וקשיי דיבור, שפגעו ביכולתו לעבוד בתפקידו הקודם ולתקשר עם הסביבה. חרף המגבלות הקשות, חברת הביטוח הכירה באובדן כושר העבודה שלו רק במשך כשנה וחצי. לאחר מכן דחתה את תביעתו להמשך תשלום התגמולים, בטענה כי מצבו השתפר והוא מסוגל לחזור לעבודה. אל התביעה צורפה חוות דעת של מומחה ברפואה תעסוקתית, אשר בדק את התובע וקבע כי הוא אינו מסוגל לשוב לתפקידו הקודם וכי הוא סובל מאובדן כושר עבודה לצמיתות. לדברי עו"ד ביבר הררי, התנהלות חברת הביטוח מנוגדת לחוזה הביטוח ונעשתה שלא בתום לב. "התובע רכש כיסוי ביטוחי למקרה של אובדן כושר עבודה, וכעת, כשהוא זקוק לתגמולים המגיעים לו על פי הפוליסה, החברה מסרבת לשלם לו", ציינה. לאחר הגשת התביעה לבית משפט השלום בבת ים, הגיעו הצדדים להסכם פשרה. על פי ההסכם, ישולמו לתובע תגמולים בסך כ- 850 אלף שקלים, הכוללים פיצוי בגין אובדן כושר עבודה והוצאות משפט ושכר טרחת עורך דין. כבוד השופטת אידית קליימן-בלק מבית משפט השלום בבת ים אישרה את ההסכם ונתנה לו תוקף של פסק דין. לדברי עו"ד לירון ביבר-הררי: "אני שמחה על הפשרה שהושגה בסופו של דבר, לאחר שנאלצנו להגיש תביעה נגד חברת הביטוח. הפיצוי לו יזכה מרשי ודאי יסייע לו בהתמודדות עם המגבלות הקשות שנגרמו לו בעקבות האירוע המוחי בו לקה. מקרה זה מדגיש את החשיבות העליונה של העמידה על זכויות המבוטחים מול חברות הביטוח, במיוחד כאשר אלה בוחרות להתנער מחובותיהן". עו"ד לירון ביבר-הררי https://www.biber-law.co.il / עוסקת בתביעות סיעוד וביטוח, ומייצגת מבוטחים מול חברות הביטוח השונות. היא שותפה במשרד עורכי הדין ביבר לקואה חייקין הררי, העוסק בתביעות ביטוח, נזקי גוף ודיני עבודה.ה בפיצויי עתק לאחר מאבק ארוך מול חברת הביטוח