תלונת יח"צ של IBC נגד הרשות השנייה ולמועצת הכבלים והלוויין

חברת הסיבים האופטיים של ישראל IBC, הגישה הבוקר, באמצעות באי כוחה, עו"ד עודד לוי ממשרד פרופ' יובל לוי ושות', מכתב תלונה לשי באב"ד, מנכ"ל הרשות השנייה לטלוויזיה ורדיו וכן למועצת הכבלים והלוויין כנגד חברת HOT בעניין הטעיית הציבור באמצעות הכינוי "HOT Fiber".


בשבוע האחרון החלה הוט במסע פרסום נרחב לקופסת המדיה הביתית החדשה שלה אשר מותגה בשם "HOT Fiber". פרסומות אלה מככבות באמצעי המדיה השונים, בין היתר בתחנות הרדיו וערוציה הטלוויזיה הנתונים לפיקוחה של הרשות השנייה.


על פי נוסח המכתב, "בעולם התקשורת, למונח Fiber משמעות אחת ויחידה: סיב אופטי. עם זאת, בדיקה פשוטה של מרכיבי הקופסא ושל מאפייני הרשת של הוט שאליה היא מחוברת, מראה כי הקופסא אינה מיועדת להתחבר לרשת סיבים אופטיים ולכן הקשר בינה לבין המונח Fiber הינו מקרי בהחלט".


"לפיכך", כך נכתב "באמצעות המיתוג של הקופסא כ-"HOT Fiber", הוט למעשה יוצרת מצג מטעה הטומן בחובו הבטחה לשירות מהיר ואיכותי המבוסס על סיבים אופטיים. משמעות מיתוג זה של הקופסא היא הטעיית הציבור באופן שיגרום לו להאמין כי שירותיה של הוט (או לפחות חלקם) מועברים על-גבי רשת מתקדמת המבוססת כולה (או לפחות ברובה) על סיבים אופטיים, בעוד ששירותים אלה מועברים בפועל על רשת הכבלים הוותיקה שלה".


כידוע, בימים אלו IBC פורסת על-גבי תשתיותיה של חברת החשמל רשת של סיבים אופטיים, אשר צפויה לספק שירותי תקשורת רחבת-פס לכל בית בישראל ולהביא בשורה טכנולוגית אמיתית לצרכן הישראלי. בחודשים האחרונים זוכה רשת זו לפרסום נרחב בכל כלי התקשורת.


לטענת IBC במכתב התלונה "נדמה כי הוט בחרה לעשות שימוש ציני במודעותו ההולכת וגוברת של הצרכן הישראלי לבשורה הטכנולוגית שמביאה איתה רשת המבוססת על סיבים אופטיים, ולכן מיתגה את הקופסא תוך שימוש במונח "Fiber", המהווה כאמור הטעיה צרכנית גרידא".


לאור זאת, מבקשת חברת IBC מהרשות השנייה " לאסור על המשך פרסומה של קופסת המדיה "HOT Fiber" בערוצים הנמצאים בסמכותה של הרשות השנייה". וכן מבקשת מהמועצה לשידורי כבלים ושידורי לווין "לפעול בהתאם לסמכותה האמורה לעיל ולחייב את חברת הוט להפסיק לאלתר את הפצתה ושיווקה של קופסת המדיה "HOT Fiber"."


לדברי דני לאובר, מנכ"ל חברת הסיבים האופטיים של ישראל IBC: "חברת IBC נמצאת בשלבי הפריסה של רשת תקשורת הבנויה מ 100% סיבים אופטיים ( Fiber 100%). בעוד מספר שבועות יחוברו הלקוחות הראשונים לרשת הסיבים ויתנסו לראשונה בישראל בהבדל התהומי בין רשת הבנוייה חלקה מסיבים לרשת הבנויה מ 100% סיבים . כבודו של המוצר החדש של הוט במקומו מונח אך אין לו שום קשר לרשת תקשורת הבנוייה מ 100% FIBER . הגימיק של הוט הוא ניסיון לנכס את טכנולוגיית הסיבים מבלי להשקיע בבניית רשת סיבים אמתית לאזרחי ישראל . הסיבים האופטיים יביאו לכל בית בישראל עולם חדש של תקשורת סימטרית ובמהירות גבוהה הגבוהות בעולם ובמחירים תחרותיים והוגנים. "


"ישנה חשיבות צרכנית ממעלה ראשונה לכך שרק שירותים המבוססים על סיבים אופטיים יוכלו להשתמש במילה Fiber על מנת לתאר את השירות שהם מציעים, כך שלא תיגרם הטעיה של צרכני התקשורת בישראל". כותבת חברת IBC למועצת הכבלים והלווין בסיכום המכתב, באמצעות בא כוחה עו"ד עודד לוי ממשרד פרופ' יובל לוי ושות'.


ולסיכומו של המכתב לרשות השנייה נכתב כי " מניעת הפרסום הינה הכרחית הן על מנת למנוע את הטעייתו של ציבור הצרכנים בישראל המצפה למוצר איכותי מזה שיש באפשרותה של הוט לספק".


אולי יעניין אותך

 סתיו מנכל בלנדר ישראל צילום סיון פרג'
 משרדי
 פרטנר
 רייבנבך צילום דקלה הוסטיק (9)
allmarketing262
allmarketing284

שתפו את הכתבה

הכתבות החמות

BOSE - מחיר מומלץ לצרכן - 1490שח צילום באדיבות המותג (1)
 גלידה נינג'ה צילום יחצ
 ביבר הררי - למייל - צלמת לילך רז(5)
בכיר בחברה גדולה שעבר אירוע מוחי חמור יזכעובד בכיר בחברת גדולה נאלץ להפסיק את עבודתו בעקבות אירוע מוחי קשה שפקד אותו. עקב האירוע החלה חברת הביטוח שביטחה אותו בביטוח אובדן כושר עבודה, להעביר לו תגמולים חודשיים גבוהים. אך כעבור תקופה, ומבלי שחל שיפור במצבו של הבכיר, קבעה חברת הביטוח כי הוא יכול לשוב לעבודתו, והפסיקה באחת את תשלום התגמולים. בצר לו, פנה הבכיר לעורכת הדין לירון ביבר-הררי ממשרד עורכי הדין ביבר לקואה חייקין הררי, אשר הגישה תביעה נגד חברת הביטוח לביהמ"ש השלום בבת ים. על פי התביעה, התובע עבר אירוע מוחי שהותיר אותו עם מגבלות רפואיות משמעותיות. הוא סובל משיתוק חלקי בפנים, הפרעות בשמיעה ובראייה, כאבים והגבלות בתנועה, חוסר שיווי משקל, נפילות וקשיי דיבור, שפגעו ביכולתו לעבוד בתפקידו הקודם ולתקשר עם הסביבה. חרף המגבלות הקשות, חברת הביטוח הכירה באובדן כושר העבודה שלו רק במשך כשנה וחצי. לאחר מכן דחתה את תביעתו להמשך תשלום התגמולים, בטענה כי מצבו השתפר והוא מסוגל לחזור לעבודה. אל התביעה צורפה חוות דעת של מומחה ברפואה תעסוקתית, אשר בדק את התובע וקבע כי הוא אינו מסוגל לשוב לתפקידו הקודם וכי הוא סובל מאובדן כושר עבודה לצמיתות. לדברי עו"ד ביבר הררי, התנהלות חברת הביטוח מנוגדת לחוזה הביטוח ונעשתה שלא בתום לב. "התובע רכש כיסוי ביטוחי למקרה של אובדן כושר עבודה, וכעת, כשהוא זקוק לתגמולים המגיעים לו על פי הפוליסה, החברה מסרבת לשלם לו", ציינה. לאחר הגשת התביעה לבית משפט השלום בבת ים, הגיעו הצדדים להסכם פשרה. על פי ההסכם, ישולמו לתובע תגמולים בסך כ- 850 אלף שקלים, הכוללים פיצוי בגין אובדן כושר עבודה והוצאות משפט ושכר טרחת עורך דין. כבוד השופטת אידית קליימן-בלק מבית משפט השלום בבת ים אישרה את ההסכם ונתנה לו תוקף של פסק דין. לדברי עו"ד לירון ביבר-הררי: "אני שמחה על הפשרה שהושגה בסופו של דבר, לאחר שנאלצנו להגיש תביעה נגד חברת הביטוח. הפיצוי לו יזכה מרשי ודאי יסייע לו בהתמודדות עם המגבלות הקשות שנגרמו לו בעקבות האירוע המוחי בו לקה. מקרה זה מדגיש את החשיבות העליונה של העמידה על זכויות המבוטחים מול חברות הביטוח, במיוחד כאשר אלה בוחרות להתנער מחובותיהן". עו"ד לירון ביבר-הררי https://www.biber-law.co.il / עוסקת בתביעות סיעוד וביטוח, ומייצגת מבוטחים מול חברות הביטוח השונות. היא שותפה במשרד עורכי הדין ביבר לקואה חייקין הררי, העוסק בתביעות ביטוח, נזקי גוף ודיני עבודה.ה בפיצויי עתק לאחר מאבק ארוך מול חברת הביטוח