איש השיווק לפברואר 2009 של איגוד השיווק הישראלי: לירן דן, סמנכ"ל מדיה אינטראקטיבית בחדשות ערוץ 2

ועדת השיווק של איגוד השיווק הישראלי בחרה בלירן דן, סמנכ"ל מדיה אינטראקטיבית בחדשות ערוץ 2, כאיש השיווק של פברואר 2009. לירן מונה לפני שנה וחצי, להוביל את מהלך החדרת חדשות 2 לאינטרנט, אחרי עשור וחצי בו חדשות ערוץ 2 היו מותג טלוויזיוני בלבד.



אתר האינטרנט של חדשות 2 בחר לבדל את עצמו באמצעות תכני הווידאו החדשותיים והשידורים החיים שהוא מציע לגולש, זאת במטרה להוות תחרות בשוק רווי באתרי חדשות מבוססים דוגמת Ynet.


לאחרונה ציינה הפעילות האינטרנטית של חדשות 2, שני שיאים:



  1. יותר מ-10 מיליון צפיות וידאו במהלך מבצע עופרת יצוקה. בכך הפך לאתר חדשות מוביל בצפיות וידאו – במהלך המבצע הועברו באינטרנט בשידור חי 24 שעות ביממה דיווחי וידאו מעזה ומיישובי הדרום שהופגזו, שודרו במלואם הסרטים שהפיץ דובר-צה"ל, והועלו סרטוני וידאו ששלחו הגולשים.


  2. משדר חדשות 2 ו-YouTube – משדר הבחירות המיוחד שבו ענו שלושת המועמדים לראשות הממשלה לשאלות שהפנו אליהם הגולשים באמצעות YouTube – למשדר קדם קמפיין חוצה מדיות: טלוויזיה, אינטרנט, עיתונות כתובה ורדיו, שנמשך חודש וחצי. הגולשים הישראלים נענו לאתגר הראשון מסוגו ושברו שיא בכמות השאלות שהפנו למועמדים, בהשוואה למשדר דומה שקיימה רשת CNN עם המועמדים לנשיאות ארה"ב. המשדר עצמו השיג נתוני צפייה גבוהים ביחס לרצועה שבה שודר (מוצ"ש ב-18:30), וגרף רייטינג של 22.7% ברבע האחרון, וממוצע של 19%. זה היה משדר הטלוויזיה היחיד שבו הגיעו שלושת המועמדים לאולפן אחד בשידור חי, והוא זכה לסיקור נרחב גם בעיתונות הבינלאומית.

תכני חדשות 2 באינטרנט המעודכנים 24 שעות ביממה נמצאים בשני אתרי הזכייניות, שהן בעלות המניות של חדשות 2: Mako.co.il ו-Reshet.tv,


לירן דן הצטרף לחברת החדשות בשנת 1999, בין התפקידים שמילא: עריכת התוכנית "פגוש את העיתונות", פיתוח פורמט מהדורת מוצ"ש עם דני קושמרו, ועריכת המהדורה המרכזית בשנים 2004-2007.



בן 31, נשוי לזהבית ואבא לגאיה בת שנה וחמישה חודשים. בעל תואר שני במנהל-עסקים, MBA Executive, מאוניברסיטת תל-אביב ותואר ראשון במדעי המדינה והיסטוריה של ארה"ב, מאוניברסיטת בר-אילן. בוגר יחידת דובר-צה"ל.



לירן דן: "אנחנו שמים דגש מובהק על נושא הווידאו. באתר עולים מדי יום כ-100 קטעי וידאו חדשותיים. בנוסף יש גם תכני וידאו ייחודיים, כמו ה-'וידאופדיה': אנציקלופדיית הווידאו המקוונות הראשונה מסוגה בעולם, וצילומים של הנעשה מאחורי הקלעים של חדשות 2".


"אני מבקש לציין שהגענו להישגים, בזכות צוות של אנשים מוכשרים ומוצלחים שעל מסירותם למשימה מגיעה להם התודה הגדולה".

אולי יעניין אותך

בן סוכמן קרדיט - צילום עצמי
16411picaa1
16268pica6
16259pica6
15775PICA6

שתפו את הכתבה

הכתבות החמות

שולחן קינוחים
יאיר ניצני בקמפיין עיגול לטובה עבור המרכז לחיילים בודדים על שם מייקל לוין - צילום
נגה גלנצר - צילום באדיבות המצולמת