אלכס גלעדי: חטא הנעורים של האינטרנט הוא שסיפק הכל בחינם בתחילת הדרך וכעת קשה לשנות זאת

אלכס גלעדי, סגן נשיא רשת NBC, נשיא קשת וחבר בוועד האולימפי העולמי, אשר נחשב לאחד האנשים המשפיעים בספורט העולמי, התארח במפגש של פורום מנהלי העתיד של המי"ל, בנושא "מה בין ספורט, עסקים ומדיה". "אני מכיר את האינטרנט, ואני לא יכול להגיד לאן הוא הולך", אמר גלעדי. "האינטרנט שחטא הנעורים שלו הוא שסיפק הכל בחינם, לא מצליח לשנות זאת. אני מגיע מישיבה של NBC לגבי מה עושים באולימפיאדת בייג'ין, על איזו פלטפורמה שמים את מאות שעות השידור. כרגע יש 8 ענפים שישודרו באופן חופשי ברשת, ואולי יתווסף תשיעי".



"ב- 2007 תתקיים בבייג'ין אליפות העולם העולם בטייקאוונדו, לו 300,000 ספורטאים מאוגדים בארה"ב. פנינו להתאחדות העולמית בבקשה להעלות את השידורים ברשת האינטרנט של NBC שסגורה לארה"ב בלבד, ונמכור את השידורים למועדונים ברחבי ארה"ב במודל תשלום יומי. עד שלא נעביר את הניסוי הזה לא נדע בדיוק מה יהיה בבייג'ין".



גלעדי הקדיש חלק גדול מדבריו לעובדה כי על הטלוויזיה לספק תכנים שהציבור רוצה ואין זה בין מטרותיה לדאוג לחינוך הציבור. "לטלוויזיה הרבה פחות כוח ממה שמייחסים לה, וקצת פחות כוח ממה שאנשי הטלוויזיה חושבים", אמר גלעדי.


"מה המטרה של עיתונים ? להרוויח כסף, הם צריכים להימכר. הם עושים מה שמעניין אותם, ולכן יש 99.9% כדורגל. ואותו הדבר לגבי הטלוויזיה".



בנוגע לערוצים ציבוריים, הביע גלעדי דעה נחרצת כי מקומם עובר מן העולם. "אם 80% מהמדינה משלמים לערוץ הראשון כסף, לא ראוי שהם יקבלו מה שהם רוצים? אנגליה הוציאה צ'ארטר ל- BBC ל-10 שנים, הם יודעים כי זה ידעך, וכי בקהילייה התקשורתית לא יישאר מקום למס עבור שידור. האגרה היא במס, וכל המדינות מחפשות כיצד להוריד מס". גלעדי ציין כי מצבם הלא ברור וההכנסות הפוחתות של הערוצים המסחריים מחסל את הויכוח על קיומם של הערוצים הציבוריים: "חייו של ערוץ מסחרי ממומן מפרסומות אינם ברורים. יש שחיקה כי כל הזמן נוספים ערוצים נוספים. לצעירים יש דברים אחרים בראש וקשה להושיב אותם מול מדורת השבט, ובנוסף ישנו גידול בעלויות. במשוואה זו של שלושת גורמים אלה, עלית וקוקה קולה יגידו כי הם לא ישימו מיליון דולר כדי להגיע לכמויות קטנות של אנשים".



לגבי מצב הספורט בארץ, הביע גלעדי סקפטיות עצומה וציין כי ישנן רק שתי קבוצות מקצועניות: "מכבי ת"א ומכבי חיפה הם אלה שהוציאו עצמם מהקופסא. הם אלה שאמרו שעם התקציבים של מכבי העולמית והעיריה הם לא יגיעו רחוק, והלכו ודפקו בדלתות של עלית והגיעו לאן שהגיעו". בהתייחס לשאלה כיצד צעיר הרוצה לפעול בזירה הספורטיבית יכול להצליח בישראל, ענה גלעדי: "אם אתה חושב כי ניתן להזיז דברים מבפנים אתה לא תצליח. אתה חייב לצאת מהקופסה", ברומזו כי רק בחו"ל ניתן להצליח.



בסיום נשאל גלעדי, כיצד הגיע לאן שהגיע. "מזל, רק מזל", השיב גלעדי.



גיא כרמל, יו"ר פורום מנהלי העתיד ומנכ"ל מערכת רווחה www.revaha.co.il: " חשיפתם של המנהלים המבטיחים של הפורום למנהלים המובילים בארץ ובעולם, מסייעת רבות בפיתוח הדור הבא של המנהלים אשר יובילו את המשק הישראלי בשנים הבאות. הגעתו של אלכס גלעדי במיוחד למפגש הפורום בדרכו מניו-יורק לפראג מייצגת את החשיבות הרבה שמייחסים מנהלים בכירים לבניית הדור הבא של המנהלים בישראל "



להורדת טופס הרשמה לפורום מנהלי העתיד מבית המי"ל.


אולי יעניין אותך

שתפו את הכתבה

הכתבות החמות

מוקאפ
חנויות ספורט
שולחן קינוחים