אני שכירה, למה אני זקוקה לכרטיס ביקור ?

טיפ בתקשורת שיווקית


ביום חמישי האחרון חזרתי מפגישה עם מנהלת המתנ"ס לשיחה על פרויקט קהילתי שאני יוזם. השעה הייתה שעת אחה"צ, בקושי פילסתי את דרכי למשרד שלה מרוב המוני אנשים שהיו שם והמתינו לילדיהם, שיסיימו את החוגים. היו שם גברים, ובעיקר נשים עם עגלות תינוקות. כולם ישבו והמתינו לילדים – מבלי לעשות משהו מיוחד ובד"כ שתקו.


היו שם נשים העובדות כשכירות ובבית הן יוצרות תכשיטים "בשביל הנשמה", היו שם בוודאי אנשים המחפשים עבודה, אולי הייתה שם מעצבת אתרים שאתם בדיוק צריכים, ואולי חשמלאי או אינסטלטור שבדיוק כעת אני זקוק לו. היו שם כל מיני אנשים בעלי מיומנויות ובעלי רצונות וצרכים. רק דבר אחד היה חסר שם – לגיטימציה חברתית שתאפשר לאנשים הללו לבצע נטוורקינג.


במפגשי נטוורקינג (רישות עסקי) במגזר העסקי הדבר שונה לגמרי. אני בא להכיר אנשים ויש לי לגיטימציה לפנות לכל משתתף להציג את עצמי, להושיט כרטיס ביקור, וללחוץ יד מדוע הדבר לא יכול להיות כך כשאנחנו ממתינים שילדינו יסיימו את החוג ? נכון, בחדר המתנה במרפאה, העניין יכול מעט להביך. אבל כאן ? ברחבה שליד הכניסה למתנ"ס ?מה כבר יכול להיום כאן "לא נעים", במה יש להתבייש ?


מישהי אמרה לי פעם: "אני שכירה, ומקום העבודה לא מספק לי כרטיס ביקור, בשביל מה אני צריכה כרטיס ביקור? בפעמים הראשונות ששמעתי את הטיעון הזה, חשבתי שהוא באמת הגיוני. אבל האם אדם, כל אדם גם אם הוא שכיר בתפקיד הכי זוטר – אין לו כלום בחייו כדי שהוא יוכל לשלוף מהארנק בעת הצורך ?


היום – כאשר אנשים פרטיים מפרסמים את דעתם, ומעלים עבודות ותמונות שלהם, בפורומים באינטרנט, בפייסבוק וברשתות אחרות – האם הם באמת לא יכולים לקדם את עצמם, כי "אני שכירה, ובכל מקרה בשעה שלוש וחצי אני מפילה את העט כי יש לי ילד להוציא מהמעון".


מה קורה לנו ?


אנחנו משתפים את החברים הכי זרים לנו בדברים אישיים בפייסבוק, וכשהדבר מגיע לפגישה פנים אנחנו נרתעים.


מה דעתכם ?


כותב המאמר הינו מרצה במוסדות ובארגונים בנושאי תקשורת שיווקית מחוץ לקופסא, ומנחה


סדנאות בתקשורת שיווקית מופרעת .


הקים וניהל שנים רבות את יחסי הציבור של אתר התיירות "נאות קדומים" ליד יער בן שמן,


נוהג לנמנם כל יום משעה שתיים ורבע ועד רבע לארבע בצהריים


אולי יעניין אותך

 זהבי במילואים - צילום פרטי (1)
-ברכה-בעלים-שותף-חברת-MOXIE-צילום-גיל-זבלודובסקי
 נהיגה
 שמול - מנכל חברת שניר
 של 06

שתפו את הכתבה

הכתבות החמות

BOSE - מחיר מומלץ לצרכן - 1490שח צילום באדיבות המותג (1)
 גלידה נינג'ה צילום יחצ
 ביבר הררי - למייל - צלמת לילך רז(5)
בכיר בחברה גדולה שעבר אירוע מוחי חמור יזכעובד בכיר בחברת גדולה נאלץ להפסיק את עבודתו בעקבות אירוע מוחי קשה שפקד אותו. עקב האירוע החלה חברת הביטוח שביטחה אותו בביטוח אובדן כושר עבודה, להעביר לו תגמולים חודשיים גבוהים. אך כעבור תקופה, ומבלי שחל שיפור במצבו של הבכיר, קבעה חברת הביטוח כי הוא יכול לשוב לעבודתו, והפסיקה באחת את תשלום התגמולים. בצר לו, פנה הבכיר לעורכת הדין לירון ביבר-הררי ממשרד עורכי הדין ביבר לקואה חייקין הררי, אשר הגישה תביעה נגד חברת הביטוח לביהמ"ש השלום בבת ים. על פי התביעה, התובע עבר אירוע מוחי שהותיר אותו עם מגבלות רפואיות משמעותיות. הוא סובל משיתוק חלקי בפנים, הפרעות בשמיעה ובראייה, כאבים והגבלות בתנועה, חוסר שיווי משקל, נפילות וקשיי דיבור, שפגעו ביכולתו לעבוד בתפקידו הקודם ולתקשר עם הסביבה. חרף המגבלות הקשות, חברת הביטוח הכירה באובדן כושר העבודה שלו רק במשך כשנה וחצי. לאחר מכן דחתה את תביעתו להמשך תשלום התגמולים, בטענה כי מצבו השתפר והוא מסוגל לחזור לעבודה. אל התביעה צורפה חוות דעת של מומחה ברפואה תעסוקתית, אשר בדק את התובע וקבע כי הוא אינו מסוגל לשוב לתפקידו הקודם וכי הוא סובל מאובדן כושר עבודה לצמיתות. לדברי עו"ד ביבר הררי, התנהלות חברת הביטוח מנוגדת לחוזה הביטוח ונעשתה שלא בתום לב. "התובע רכש כיסוי ביטוחי למקרה של אובדן כושר עבודה, וכעת, כשהוא זקוק לתגמולים המגיעים לו על פי הפוליסה, החברה מסרבת לשלם לו", ציינה. לאחר הגשת התביעה לבית משפט השלום בבת ים, הגיעו הצדדים להסכם פשרה. על פי ההסכם, ישולמו לתובע תגמולים בסך כ- 850 אלף שקלים, הכוללים פיצוי בגין אובדן כושר עבודה והוצאות משפט ושכר טרחת עורך דין. כבוד השופטת אידית קליימן-בלק מבית משפט השלום בבת ים אישרה את ההסכם ונתנה לו תוקף של פסק דין. לדברי עו"ד לירון ביבר-הררי: "אני שמחה על הפשרה שהושגה בסופו של דבר, לאחר שנאלצנו להגיש תביעה נגד חברת הביטוח. הפיצוי לו יזכה מרשי ודאי יסייע לו בהתמודדות עם המגבלות הקשות שנגרמו לו בעקבות האירוע המוחי בו לקה. מקרה זה מדגיש את החשיבות העליונה של העמידה על זכויות המבוטחים מול חברות הביטוח, במיוחד כאשר אלה בוחרות להתנער מחובותיהן". עו"ד לירון ביבר-הררי https://www.biber-law.co.il / עוסקת בתביעות סיעוד וביטוח, ומייצגת מבוטחים מול חברות הביטוח השונות. היא שותפה במשרד עורכי הדין ביבר לקואה חייקין הררי, העוסק בתביעות ביטוח, נזקי גוף ודיני עבודה.ה בפיצויי עתק לאחר מאבק ארוך מול חברת הביטוח