אתר AllJobs משיק קטגורייה חדשה ויחודית לחיפוש עבודה: "לבני 50 פלוס"

אתר AllJobs (www.alljobs.co.il) המרכז את כל המשרות המתפרסמות במשק, משיק בימים אלה קטגורייה חדשה של חיפוש עבודה ל"בני 50 פלוס".



שוק העבודה הדינאמי עובר, בין היתר, מקביעות לארעיות ומפגיש אותנו עם תופעה בעייתית במיוחד, שביום מן הימים, סביר כי כמעט כל אחד ואחת מאיתנו ייתקל בה: הקושי במציאת עבודה בגיל מבוגר. הגיל בו רחוקים עדיין מהפנסיה, אך מתקשים למצוא עבודה. בעיה זו הולכת ומחריפה עם הירידה המתמידה בגיל הממוצע בו ניפגש עם התופעה ועם העלאת גיל הפרישה. היקף הבעיה מדבר בעד עצמו.



בלשכת התעסוקה רשומים כיום כ- 100,000 מבוגרים דורשי עבודה, המהווים כ- 42% מהמובטלים, כשליש מתוכם נשים. לכך יש להוסיף את מי שאינם זכאים לדמי אבטלה וחדלו מלהתייצב בלשכה, וכן את אלו שמצאו תעסוקה זמנית בשכר נמוך, וממשיכים לחפש עבודה. לכן, ע"פ ההערכות המספרים מגיעים לכרבע מיליון דורשי עבודה בגיל מבוגר.



רויטל הנדלר מנכ"ליתAllJobs (www.alljobs.co.il) מציינת כי הרעיון מאחורי השקת הקטגורייה החדשה, נבע בראש ובראשונה מהביקוש ומתוך הבנת כוחות השוק, אשר הולידו תופעה תעסוקתית חדשה, שאינה בהכרח רציונאלית: אנשים רבים, סביב גיל ה-40- 50, מוצאים עצמם ביום בהיר אחד ללא תעסוקה, למרות הידע והניסיון הרב שצברו. ההתמודדות עם הסיטואציה, כרוכה בשלל תחושות קשות של תסכול וייאוש, אך מינוף נכון של תקופה זו יכול להביא לתוצאות חיוביות ולחשיפה לתחומים מעניינים נוספים.





בניגוד למה שקורה בארץ, המגמה העולמית בשנים האחרונות משתנה לטובת העדפת העובד הבוגר, המיומן והמנוסה, והכרה ביתרונות שהגיל מביא עמו. הטרנד החדש בארגונים אמריקאים הוא מה שמכונה "סביבת גיל ניטרלית") "("Smart Empolyers Are Age Netural, כאשר הכוונה היא, שהארגון מתייחס לכל עובדיו באופן שווה ללא הבדלי גיל. באופן עקרוני, ניתן לומר כי ביחס למדינות המערב, ישראל עומדת במקום טוב באשר להעסקת מבוגרים.



הנדלר טוענת, כי מאופן חיפוש העבודה באתר AllJobs עולה, כי ההחשש מהעסקת עובדים מבוגרים נוצר לרב מתפיסות שאינן בהכרח נכונות: תפיסה של העובד המבוגר כפחות גמיש, נמרץ וסתגלן, או כבעל עודף ניסיון- מנהלים מעדיפים לעיתים לוותר על הניסיון המקצועי מאשר להתמודד עם בעיה פוטנציאלית בצוות. יתר על כן, עודף הניסיון גורם לעיתים למנהל לחשוש על מקומו. בנוסף, קיים חשש מההתיחסות לתפקיד כ""תחנת ביניים" או חשש אחר מעלויות גבוהות. בנוסף לכל אלה, יש נטייה לקבל לעבודה אנשים ש"דומים לך", כך שככל שיותר מראיינים הם צעירים, הסיכוי של המבוגרים הולך ופוחת .



המצוקה הקיימת של עובדים מבוגרים, המתקשים למצוא תעסוקה בגלל גילם, צריכה לשמש תמרור אזהרה למעסיקים הנוקטים באפליה על רקע גיל, מכוונת או לא. סביר להניח שכל אלה המסרבים כיום להעסיק עובד בשל גילו, עשויים למצוא את עצמם באותה בעיה תוך מספר שנים.



עם זאת, העסקת עובד מבוגר אינה צריכה להתקיים רק בשם הצדק ובגלל החרדה מהעתיד. יש לשקול כל מקרה לגופו – האם עניין הגיל אכן רלוונטי לתפקיד ומה לכל מועמד להציע. בהקשר הזה, לתוספת גיל יש ערכים מוספים: ניסיון רחב ומגוון, יציבות תעסוקתית, נאמנות למקום העבודה, מיומנויות בין אישיות, סבלנות, מוסר עבודה ואורך רוח ו פנאי לעבודה– עובדים מבוגרים נמצאים לרוב אחרי שלב הלימודים וגידול הילדים, כך שהם פנויים לעבודה.



אולי יעניין אותך

 אהרנסון
משפך שיווקי
1773315519_JerusalemMuniLogo1
15952pic29

שתפו את הכתבה

הכתבות החמות

-השד - האגודה למלחמה בסרטן
125224_NAT_NZסקצרס נשים מחיר 279
דרור-אורפז-קרדיט-משה-נייס