בירה למפונקים בלבד. סקר שווקים חדש של הCIA: שוק בירת הפרימיום נמצא בתנופה


שוק משקאות האלכוהול בישראל קיבל תאוצה בשנים האחרונות ונאמד כיום בהיקף של כ-2 מיליארד שקל בשנה. אולם שוק הבירה, הנכלל בו, נותר בשנים בנתח די קבוע של כ- 30%- ממנו, כלומר ללא קיטון או גידול משמעותי בהיקף המכירות. מנגד, דווקא תחום בירת הפרימיום נמצא בתנופה.


"התנופה היא בין היתר, תוצר של גידול במספר מותגי הפרימיום שנתנו דחיפה לשוק זה", נכתב בדו"ח, אך ברור לכל שעצם המגמה למתג בירות שעד כה הכרנו כבירות רגילות בפאב השכונתי כפרימיום-היא המעניינת.



סקירה זו וכן סקירות ומחקרי שוק נוספים של חברת CIA ניתן לרכוש באתר Allmarketing בכתובת:


https://www.allmarketing.co.il/Index.asp?CategoryID=218



העלייה במכירות הסיבות להימצאותו של שוק הבירה בשנים האחרונות במצב סטטי הן רבות. אך בכירים בשוק מדברים על הרגלי השתייה הפופולאריים בקרב הנוער, כאשר ערבוב משקאות אנרגיה עם וודקה, הוא הנפוץ בהם. כאן חשוב לציין כי תדירות שתיית בירות בקרב צעירים הינה גבוהה במיוחד ביחס לכלל שותי הבירה באוכלוסייה וכי -45% מהצעירים הבליינים שותים פעם בשבוע או 2-3 פעמים בחודש,לעומת כ-40% בכלל שותי הבירות.



בדיוק מטעמים אלו, המגמה בשנה האחרונה היא לתת דחיפה שיווקית לבירות הפרימיום. המטרה היא להפוך את שתיית הבירה לחוויה מתוחכמת, המתלווה לאוכל, בדומה למה שנעשה עם היין.



שוק הבירה הישראלי נשלט על ידי שתי חברות עיקריות: מבשלות בירה בבעלות החברה המרכזית למשקאות קלים( קרלסברג, טובורג, סטלה ארטואה ועוד), ו'טמפו'- תעשיות בירה-המובילה בשוק עם המותגים הייניקן ומכבי. לצדן, פועלים יבואנים קטנים, כשהבולטת בהם בשנה האחרונה הינה חברת ריספקט, חברה בת של טיב טעם רשתות, שהחלה לייבא את המותג אפס פילזן.



שוק הבירה בישראל הוא שוק עונתי, כאשר כ-60%-70% מהמכירות הן בחודשי הקיץ. לכן, השקת המותגים החדשים נעשית בדרך כלל בעונת האביב.


אולי יעניין אותך

 וקס צילום עדו לביא (Large)
 צוואר הרחם - האגודה למלחמה בסרטן
 חיים בריא מפחית משמעותית את הסיכון לסרטן - תמונה אילוסטרציה - האגודה למלחמה בסרטן-022
cpgr-sm-key-visual-1920x1080

שתפו את הכתבה

הכתבות החמות

BOSE - מחיר מומלץ לצרכן - 1490שח צילום באדיבות המותג (1)
 גלידה נינג'ה צילום יחצ
 ביבר הררי - למייל - צלמת לילך רז(5)
בכיר בחברה גדולה שעבר אירוע מוחי חמור יזכעובד בכיר בחברת גדולה נאלץ להפסיק את עבודתו בעקבות אירוע מוחי קשה שפקד אותו. עקב האירוע החלה חברת הביטוח שביטחה אותו בביטוח אובדן כושר עבודה, להעביר לו תגמולים חודשיים גבוהים. אך כעבור תקופה, ומבלי שחל שיפור במצבו של הבכיר, קבעה חברת הביטוח כי הוא יכול לשוב לעבודתו, והפסיקה באחת את תשלום התגמולים. בצר לו, פנה הבכיר לעורכת הדין לירון ביבר-הררי ממשרד עורכי הדין ביבר לקואה חייקין הררי, אשר הגישה תביעה נגד חברת הביטוח לביהמ"ש השלום בבת ים. על פי התביעה, התובע עבר אירוע מוחי שהותיר אותו עם מגבלות רפואיות משמעותיות. הוא סובל משיתוק חלקי בפנים, הפרעות בשמיעה ובראייה, כאבים והגבלות בתנועה, חוסר שיווי משקל, נפילות וקשיי דיבור, שפגעו ביכולתו לעבוד בתפקידו הקודם ולתקשר עם הסביבה. חרף המגבלות הקשות, חברת הביטוח הכירה באובדן כושר העבודה שלו רק במשך כשנה וחצי. לאחר מכן דחתה את תביעתו להמשך תשלום התגמולים, בטענה כי מצבו השתפר והוא מסוגל לחזור לעבודה. אל התביעה צורפה חוות דעת של מומחה ברפואה תעסוקתית, אשר בדק את התובע וקבע כי הוא אינו מסוגל לשוב לתפקידו הקודם וכי הוא סובל מאובדן כושר עבודה לצמיתות. לדברי עו"ד ביבר הררי, התנהלות חברת הביטוח מנוגדת לחוזה הביטוח ונעשתה שלא בתום לב. "התובע רכש כיסוי ביטוחי למקרה של אובדן כושר עבודה, וכעת, כשהוא זקוק לתגמולים המגיעים לו על פי הפוליסה, החברה מסרבת לשלם לו", ציינה. לאחר הגשת התביעה לבית משפט השלום בבת ים, הגיעו הצדדים להסכם פשרה. על פי ההסכם, ישולמו לתובע תגמולים בסך כ- 850 אלף שקלים, הכוללים פיצוי בגין אובדן כושר עבודה והוצאות משפט ושכר טרחת עורך דין. כבוד השופטת אידית קליימן-בלק מבית משפט השלום בבת ים אישרה את ההסכם ונתנה לו תוקף של פסק דין. לדברי עו"ד לירון ביבר-הררי: "אני שמחה על הפשרה שהושגה בסופו של דבר, לאחר שנאלצנו להגיש תביעה נגד חברת הביטוח. הפיצוי לו יזכה מרשי ודאי יסייע לו בהתמודדות עם המגבלות הקשות שנגרמו לו בעקבות האירוע המוחי בו לקה. מקרה זה מדגיש את החשיבות העליונה של העמידה על זכויות המבוטחים מול חברות הביטוח, במיוחד כאשר אלה בוחרות להתנער מחובותיהן". עו"ד לירון ביבר-הררי https://www.biber-law.co.il / עוסקת בתביעות סיעוד וביטוח, ומייצגת מבוטחים מול חברות הביטוח השונות. היא שותפה במשרד עורכי הדין ביבר לקואה חייקין הררי, העוסק בתביעות ביטוח, נזקי גוף ודיני עבודה.ה בפיצויי עתק לאחר מאבק ארוך מול חברת הביטוח