בכנס "העיר" לחינוך בחולון, גם אנשי עסקים ישאלו: מי מנהל למעשה את מערכת החינוך?

בכנס ב-27 באוגוסט, שבוע לפני פתיחת שנת הלימודים, תקיים רשת שוקן את כנס "העיר" לחינוך, חולון, בשיתוף מפעל הפיס ועיריית חולון. בכנס ישבו לראשונה סביב שולחן אחד בכירי מערכת החינוך, אנשי אקדמיה, דמויות מהמגזר העסקי, אנשי תקשורת ובכירים אחרים המשפיעים על החינוך בישראל, כדי לעסוק בסוגיות הבוערות בתחום החינוך.



הכנס,שיערך ב'מדיטק' בחולון, המזוהה כ"עיר הילדים" והינה בעלת אוריינטציה חינוכית בולטת, ידון בנושאים שונים, בראשם, שקיפות מערכת החינוך, עתידנות וחדשנות בחינוך, הון פרטי במערכת החינוך ובשאלה: מי מנהל למעשה את מערכת החינוך?



מועד קיום הכנס, הסמוך לפתיחת שנת הלימודים, נועד להפגיש לראשונה את כל השותפים לניהול מערכת החינוך בישראל, וביניהם: משרד החינוך, ארגוני המורים, נציגי האקדמיה, המגזר העסקי והתקשורת. כמו כן, בכנס ייקחו חלק ח"כים, ראשי רשויות מקומיות, מנהלי בתי ספר, בכירים ממשרד החינוך ואנשי עסקים, במטרה משותפת לפעול לקידום החינוך במדינת ישראל.



מטרת הכנס היא כאמור, יצירת במה ציבורית-לאומית לנושאים אסטרטגיים במערכת החינוך הישראלית על ציר הזמן הנוכחי תוך מבט אל העתיד. בנוסף, יועלו רעיונות וזרמי מחשבה שונים ויתקיים סיעור מוחות משותף בין קובעי מדיניות החינוך בישראל לבין גורמים מובילים במשק, במדיניות הציבורית, באקדמיה ובמדיה.



לדברי ישראל גולדשטיין, מנכ"ל רשת שוקן, "כרשת מקומונים, אנו רואים חשיבות רבה לקיום דיון ציבורי בנושא הנמנה על נושאי הליבה המעסיקים את הציבור בישראל בכלל ואת החיים המקומיים בפרט. החינוך הוא ללא ספק נושא מרכזי מאוד בחיינו הן בעשייה העכשווית והן בראייה קדימה, ואנו רואים בחינוך את אחד הנכסים החשובים ביותר למדינה ואחד הדברים החשובים ביותר לכל אחד מאיתנו. הכנס יפגיש בין קובעי המדיניות לעוסקים בחינוך, על מנת להעלות לסדר היום הציבורי את חשיבותו ומרכזיותו של החינוך בישראל, וכן להאיר ולהעיר על הנושאים הבוערים הדורשים התייחסות ברמה האסטרטגית".



יו"ר מפעל הפיס, שמעון כצנלסון , ציין כי "מפעל הפיס, המשקיע מעל 60% מתקציב הפיתוח שלו בפרויקטים לקידום החינוך, שוקד כעת על הקמת מועצה לחינוך שתעבוד במקביל למשרד החינוך ותקדם יוזמות בתחום. לא מדובר בגוף שיחליף את משרד החינוך, אלא במועצה שתשמש לעזר ותיתן ערך מוסף ליוזמות ופרויקטים שיקדמו וישפרו את מערכת החינוך. אני מאמין שסגירת פערים אפשרית רק באמצעות חינוך, חינוך ועוד חינוך, ולכן אנחנו משקיעים את רוב התקציבים שלנו בתחום זה".


כצנלסון הוסיף, "שהגיע הזמן שלצד הכנסים השנתיים לכלכלה ובטחון ימוסד כנס מרכזי שנתי לחינוך, שיעלה על סדר היום סוגיות ויקדם נושאים חינוכיים".



בין האורחים שיגיעו לכנס: ח"כ שלי יחימוביץ, יעקב אדרי – השר לענייני ירושלים, שמואל אבואב – מנכ"ל משרד החינוך, פרופ' מנחם מגידור – נשיא האוניברסיטה העברית, שמעון כצנלסון – יו"ר מפעל הפיס, פרופ' רוני אבירם מאוניברסיטת בן גוריון, חתן פרס ישראל לחינוך פרופ' גבריאל סלומון מאוניברסיטת חיפה, מוטי ששון – ראש עיריית חולון – העיר המארחת, יעל גרמן – ראש עיריית הרצליה, שלמה לחיאני – ראש עיריית בת-ים, אורלי פרומן – מנהלת מחוז ת"א במשרד החינוך, יוסי וסרמן – יו"ר הסתדרות המורים בישראל וד"ר שמעון שושני – מנכ"ל "תגלית".


אולי יעניין אותך

table
רקנאטי קסטיאל רזיאל
מאיה רדושינסקי סמנכלית חטיבת לקוחות פרטיים פרטנר תומר לוי מנכל סיין נאו
קולורטק-צילום גיל שטיר
תמיר גורן, מנכל קבוצת SQLink עם ילדים של עובדי הקבוצה צילום באדיבות סקיולינק (1)
מאיה רדושינסקי סמנכלית שירות ומכירות בפרטנר תומר לוי מייסד סיין נאו איתי דויטש עורך דין ושותף נשיץ ברנדס אמיר

שתפו את הכתבה

הכתבות החמות

BOSE - מחיר מומלץ לצרכן - 1490שח צילום באדיבות המותג (1)
מכונה גלידה נינג'ה צילום יחצ
לירון ביבר הררי - למייל - צלמת לילך רז(5)
בכיר בחברה גדולה שעבר אירוע מוחי חמור יזכעובד בכיר בחברת גדולה נאלץ להפסיק את עבודתו בעקבות אירוע מוחי קשה שפקד אותו. עקב האירוע החלה חברת הביטוח שביטחה אותו בביטוח אובדן כושר עבודה, להעביר לו תגמולים חודשיים גבוהים. אך כעבור תקופה, ומבלי שחל שיפור במצבו של הבכיר, קבעה חברת הביטוח כי הוא יכול לשוב לעבודתו, והפסיקה באחת את תשלום התגמולים. בצר לו, פנה הבכיר לעורכת הדין לירון ביבר-הררי ממשרד עורכי הדין ביבר לקואה חייקין הררי, אשר הגישה תביעה נגד חברת הביטוח לביהמ"ש השלום בבת ים. על פי התביעה, התובע עבר אירוע מוחי שהותיר אותו עם מגבלות רפואיות משמעותיות. הוא סובל משיתוק חלקי בפנים, הפרעות בשמיעה ובראייה, כאבים והגבלות בתנועה, חוסר שיווי משקל, נפילות וקשיי דיבור, שפגעו ביכולתו לעבוד בתפקידו הקודם ולתקשר עם הסביבה. חרף המגבלות הקשות, חברת הביטוח הכירה באובדן כושר העבודה שלו רק במשך כשנה וחצי. לאחר מכן דחתה את תביעתו להמשך תשלום התגמולים, בטענה כי מצבו השתפר והוא מסוגל לחזור לעבודה. אל התביעה צורפה חוות דעת של מומחה ברפואה תעסוקתית, אשר בדק את התובע וקבע כי הוא אינו מסוגל לשוב לתפקידו הקודם וכי הוא סובל מאובדן כושר עבודה לצמיתות. לדברי עו"ד ביבר הררי, התנהלות חברת הביטוח מנוגדת לחוזה הביטוח ונעשתה שלא בתום לב. "התובע רכש כיסוי ביטוחי למקרה של אובדן כושר עבודה, וכעת, כשהוא זקוק לתגמולים המגיעים לו על פי הפוליסה, החברה מסרבת לשלם לו", ציינה. לאחר הגשת התביעה לבית משפט השלום בבת ים, הגיעו הצדדים להסכם פשרה. על פי ההסכם, ישולמו לתובע תגמולים בסך כ- 850 אלף שקלים, הכוללים פיצוי בגין אובדן כושר עבודה והוצאות משפט ושכר טרחת עורך דין. כבוד השופטת אידית קליימן-בלק מבית משפט השלום בבת ים אישרה את ההסכם ונתנה לו תוקף של פסק דין. לדברי עו"ד לירון ביבר-הררי: "אני שמחה על הפשרה שהושגה בסופו של דבר, לאחר שנאלצנו להגיש תביעה נגד חברת הביטוח. הפיצוי לו יזכה מרשי ודאי יסייע לו בהתמודדות עם המגבלות הקשות שנגרמו לו בעקבות האירוע המוחי בו לקה. מקרה זה מדגיש את החשיבות העליונה של העמידה על זכויות המבוטחים מול חברות הביטוח, במיוחד כאשר אלה בוחרות להתנער מחובותיהן". עו"ד לירון ביבר-הררי https://www.biber-law.co.il / עוסקת בתביעות סיעוד וביטוח, ומייצגת מבוטחים מול חברות הביטוח השונות. היא שותפה במשרד עורכי הדין ביבר לקואה חייקין הררי, העוסק בתביעות ביטוח, נזקי גוף ודיני עבודה.ה בפיצויי עתק לאחר מאבק ארוך מול חברת הביטוח