במסגרת התערוכה בבנייני האומה ירושלים, האמנית ספיר ברונזברג לוי, מבקשת להפגיש את הקהל עם האמנים הגדולים של עולם האמנות באמצעים טכנולוגיים חדשים המאפשרים מפגש ישיר ואינטימי. מפגש זה, המיועד לילדים ומבוגרים כאחד, הוא שלב חדש בהתבוננות של דור העתיד בעולם האמנות.
בעזרת מציאות רבודה, התערוכה מאפשרת ליצור חוויה חדשה של מפגש עם אמנים שחלקם פעל לפני מאות ועשרות רבות של שנים, כגון: לאונרדו דה וינצ'י, וינסנט ואן גוך, פרידה קאלו, סלבדור דאלי, רנה מגריט, יאיוי קוסמה, קלוד מונה, פבלו פיקאסו, לואיז בורזואה, ג'ודי שיקאגו, מרינה אברמוביץ', אנני ליבוביץ', פיט מונדריאן
היצירות בתערוכה הייחודית מורכבות מאיור דיגיטלי, מציאות רבודה (AR) ואנימציה ממוחשבת הפועלת על ידי בינה מלאכותית AI. כך שלאחר סריקת היצירות באפליקציית מציאות רבודה, היצירה כמו קמה לחיים ומתחילה לדבר – האמנים מספרים על עצמם ועל יצירתם באמצעות קולם של אמנים ישראלים
התערוכה מוצגת בטרקלין טדי בבנייני האומה ירושלים והיא פתוחה לקהל הרחב בחינם עד סוף חודש יוני 2023, בתיאום טלפוני מראש
מרכז הקונגרסים הבינלאומי "בנייני האומה" ירושלים משיק את "This is not ART" תערוכת אמנות עכשווית בשילוב מציאות רבודה מאת ספיר ברונזברג לוי ועמותת תומר בן חורין לאמנות.
במסגרת התערוכה בבנייני האומה ירושלים, יוצרת התערוכה, האמנית ספיר ברונזברג לוי, מבקשת להפגיש את הקהל עם האמנים הגדולים של עולם האמנות באמצעים טכנולוגיים חדשים המאפשרים מפגש ישיר ואינטימי. מפגש זה, המיועד לילדים ומבוגרים כאחד, הוא שלב חדש בהתבוננות של דור העתיד בעולם האמנות.
בעזרת מציאות רבודה, התערוכה מאפשרת ליצור חוויה חדשה של מפגש עם אמנים שחלקם פעל לפני מאות ועשרות רבות של שנים, כגון: לאונרדו דה וינצ'י, וינסנט ואן גוך, פרידה קאלו, סלבדור דאלי, רנה מגריט, יאיוי קוסמה, קלוד מונה, פבלו פיקאסו, לואיז בורז'ואה, ג'ודי שיקאגו, מרינה אברמוביץ', אנני ליבוביץ', פיט מונדריאן.
היצירות בתערוכה הייחודית מורכבות מאיור דיגיטלי, מציאות רבודה (AR) ואנימציה ממוחשבת הפועלת על ידי בינה מלאכותית AI. כך שלאחר סריקת היצירות באפליקציית מציאות רבודה, היצירה כמו קמה לחיים ומתחילה לדבר – האמנים מספרים על עצמם ועל יצירתם באמצעות קולם של אמנים ישראלים.
בין היצירות המיתולוגיות שהאמנים המופרסמים "מספרים" עליהם בתערוכה אפשר למצוא את: "מונה ליזה", לאונרדו דה וינצ'י, 1503-1506, "ליל כוכבים", וינסנט ואן גוך, 1889, "התרשמות, זריחה", קלוד מונה, 1872, "שלושה מוזיקאים", פאבלו פיקאסו, 1921, "קומפוזיציה מס' 2 עם צהוב אדום וכחול", פיט מונדריאן, 1927, "דיוקן עצמי עם קופים", פרידה קאלו, 1940, "הפילים" , סלבדור דאלי, 1948, "פיט טאונסנד ממורביליה", אנני ליבוביץ', 1973, "מסיבת ארוחת ערב", ג'ודי שיקאגו, 1979, "אמא", לואיז בורז'ואה, 1999, "האמנית נוכחת", מרינה אברמוביץ, 2010, "חדר אינסוף", יאיוי קוסמה, 2015.
בין האמנים הישראלים שמספרים בקולם על האמנים הגדולים: תמר לוי, אלה אלדדי, עודד רוזנפלד, רעי דישון, אלישע שולם, תמר גרינברג, זהבית, גדי לשם, שרונה אמויאל-לרנר, יעל כנפו, אייל בר און.
כדי לצפות בתערוכה הייחודית יש לסרוק קוד בטלפון הנייד, להוריד את אפליקציית Artvive ולאחר מכן להציב את הטלפון הנייד מול כל יצירה שתתחיל "לדבר" ולספר את סיפור האמן.
הרעיון לתערוכה נולד בעקבות יצירתו פורצת הדרך של הצייר הסוריאליסט הבלגי רנה מגריט – "בגידת הדימויים" (1929). בציור נראית מקטרת ומתחתיה הכיתוב: "Ceci n'est pas une pipe" ("זוהי אינה מקטרת") כשכוונתו היתה לומר כי הייצוג הריאליסטי ביותר של עצם כלשהו הוא ייצוג בלבד.
כך גם שם התערוכה "This is not ART" מצהיר שהיא אינה אמנות ובכך כל אמן שמציג מצהיר שהוא אינו כפי שנראה. האמן מבקש להחזיר את הצופה אל הרזומה של האמן, היצירות וההישגים ולא להתמקד בדימוי המפורסם שנהיה ממנו.
אודות יוצרת התערוכה האמנית ספיר ברונזברג לוי: ברונזברג לוי היא אמנית ויזואלית, צלמת ויוצרת חוויות אמנותיות ומיצבים באמצעים טכנולוגיים כגון מציאות מדומה, מציאות רבודה והולוגרמות. בעבודותיה היא משתפת את המבקרים ביצירה ומציגה קונפליקטים אמנותיים בנושא השפעת האדם על הסביבה והשפעת המהפכה הדיגיטלית על חיי היום יום. מתעניינת באמנות מגיל צעיר, צלמת לשעבר בעיתון "במחנה", למדה עיצוב גרפי, עסקה באופן עצמאי בחקר הטכנולוגיה העכשווית. בתערוכות שלה הקהל לוקח חלק פעיל ואקטיבי והיצירות מייצרות פעולה. ב-2012 התחילה להציג בתערוכות עבודות צילום, עיצוב ומציאות רבודה.