בעקבות המלחמה ההיא. מתי גולן: "אין היום אתיקה בעתונות". נורית דאבוש: "התקשורת עוברת חשבון נפש"


לראשונה מאז הסתיימה מלחמת לבנון האחרונה התקיים דיון ציבורי ראשון על ההשלכות התקשורתיות של המלחמה במסגרת הכנס המקצועי השנתי של האיגוד הישראלי ליחסי ציבור ודוברות, שהתקיים בסוף השבוע במלון שרתון בטבריה. לכנס הגיעו עשרות רבות של אנשי יחסי ציבור ובעלי משרדים, יועצי תקשורת ודוברים מכל רחבי הארץ.



בכנס, שנמשך יומיים ועסק בתקשורת ויחסי ציבור ככלי הנשק המודרני, נערך פאנל, בהנחייתו של יאיר עמיקם סמנכ"ל ההסברה וקשרי החוץ במשרד הבריאות, ובו השתתפו: אבי בניהו, מפקד גלי צה"ל; נורית דאבוש, יו"ר הרשות השנייה לרדיו וטלוויזיה; האלוף (במיל.) יוסי פלד וד"ר רענן גיסין, לשעבר יועץ לתקשורת זרה של ראש הממשלה אריאל שרון. הדיון זכה להשתתפות ערה וריתק את הקהל.



אבי בניהו אמר כי "התקשורת מחנכת את ילדינו יותר ממה שנדמה לנו. החברה שלנו זקוקה לשידור ציבורי חזק ואיכותי. יכולים להרגיל אותנו שהחיים זה הכספת, מי רוצה להיות מיליונר וכוכב נולד, אבל היום 60% מבני הנוער לא ביקרו בירושלים. אני בעד המנון ודגל בבוקר בבתי הספר. בישראל היום מתנהל סדר יום תקשורתי והממשלה פועלת לפיו. התקשורת כשלה במלחמה האחרונה בכך שלא העבירה מספיק לציבור את התחושה שכמיליון אזרחים יושבים במקלטים ובחלקים אחרים בעם הדיווחים התקבלו כמו חדשות חוץ".



ד"ר רענן גיסין הוסיף בעניין זה כי "זירת התקשורת היא חשובה לא פחות מזירת המלחמה. לא למדנו להתמודד בזירת התקשורת. מה רק נסראללה הבין זאת?! לפני שממתגים את ישראל בעולם הבה נמתג את האויב. שהעולם ידע מי זה נסראללה. יש לקבוע מדיניות תקשורתית".


נורית דאבוש אמרה כי "במלחמה היה פער עצום בין מה שהתקשורת נתנה לקהל לבין מה שהקהל בעצם רצה לקבל. הקהל הישראלי חשב שאחד מתפקידי התקשורת זה להשפיע על המורל. אני מוצאת היום לאחר המלחמה עיתונאים מתלבטים לגבי התנהלות התקשורת העוברת היום חשבון נפש". האלוף במיל. יוסי פלד הוסיף מצידו ש"אם המלחמה הייתה מצליחה במהלכיה הצבאיים אז דיון כזה כלל לא היה מתקיים. צה"ל נכשל במלחמה הזו. מה שקורה בחברה שלנו קורה גם בתקשורת".



העיתונאי הותיק מתי גולן (גלובס) הפתיע את הנוכחים בהרצאתו כשאמר: "היום אין יותר אתיקה בעיתונות. אפילו שישנם עיתונאים שמוכרים לנו שכביכול יש אתיקה. צריך להגיד לציבור את האמת: אנחנו עסק כלכלי ועסק צריך להקפיד על החוק, אבל אין דבר כזה אתיקה. לכל אחד יש את האתיקה של עצמו. לא יכול להיות פיקוח על האתיקה ומצער שיש עיתונאים שמוליכים שולל את הציבור ואומרים שהם פועלים על פי האתיקה. מזמן כבר היה צריך לקיים הלוויה המונית לאתיקה".



בכנס העניקה יו"ר האיגוד ליחסי ציבור ודוברות, סילביה בית הלחמי, בשם האיגוד את אות איש השנה בתקשורת לעדי אלדר, יו"ר מרכז השלטון המקומי וראש עיריית כרמיאל. בנוסף, התקיים מפגש עם תא כתבי הצפון ועם ראש עיריית טבריה, זהר עובד.

אולי יעניין אותך

 סתיו מנכל בלנדר ישראל צילום סיון פרג'
 משרדי
 פרטנר
 רייבנבך צילום דקלה הוסטיק (9)
allmarketing262
allmarketing284

שתפו את הכתבה

הכתבות החמות

BOSE - מחיר מומלץ לצרכן - 1490שח צילום באדיבות המותג (1)
 גלידה נינג'ה צילום יחצ
 ביבר הררי - למייל - צלמת לילך רז(5)
בכיר בחברה גדולה שעבר אירוע מוחי חמור יזכעובד בכיר בחברת גדולה נאלץ להפסיק את עבודתו בעקבות אירוע מוחי קשה שפקד אותו. עקב האירוע החלה חברת הביטוח שביטחה אותו בביטוח אובדן כושר עבודה, להעביר לו תגמולים חודשיים גבוהים. אך כעבור תקופה, ומבלי שחל שיפור במצבו של הבכיר, קבעה חברת הביטוח כי הוא יכול לשוב לעבודתו, והפסיקה באחת את תשלום התגמולים. בצר לו, פנה הבכיר לעורכת הדין לירון ביבר-הררי ממשרד עורכי הדין ביבר לקואה חייקין הררי, אשר הגישה תביעה נגד חברת הביטוח לביהמ"ש השלום בבת ים. על פי התביעה, התובע עבר אירוע מוחי שהותיר אותו עם מגבלות רפואיות משמעותיות. הוא סובל משיתוק חלקי בפנים, הפרעות בשמיעה ובראייה, כאבים והגבלות בתנועה, חוסר שיווי משקל, נפילות וקשיי דיבור, שפגעו ביכולתו לעבוד בתפקידו הקודם ולתקשר עם הסביבה. חרף המגבלות הקשות, חברת הביטוח הכירה באובדן כושר העבודה שלו רק במשך כשנה וחצי. לאחר מכן דחתה את תביעתו להמשך תשלום התגמולים, בטענה כי מצבו השתפר והוא מסוגל לחזור לעבודה. אל התביעה צורפה חוות דעת של מומחה ברפואה תעסוקתית, אשר בדק את התובע וקבע כי הוא אינו מסוגל לשוב לתפקידו הקודם וכי הוא סובל מאובדן כושר עבודה לצמיתות. לדברי עו"ד ביבר הררי, התנהלות חברת הביטוח מנוגדת לחוזה הביטוח ונעשתה שלא בתום לב. "התובע רכש כיסוי ביטוחי למקרה של אובדן כושר עבודה, וכעת, כשהוא זקוק לתגמולים המגיעים לו על פי הפוליסה, החברה מסרבת לשלם לו", ציינה. לאחר הגשת התביעה לבית משפט השלום בבת ים, הגיעו הצדדים להסכם פשרה. על פי ההסכם, ישולמו לתובע תגמולים בסך כ- 850 אלף שקלים, הכוללים פיצוי בגין אובדן כושר עבודה והוצאות משפט ושכר טרחת עורך דין. כבוד השופטת אידית קליימן-בלק מבית משפט השלום בבת ים אישרה את ההסכם ונתנה לו תוקף של פסק דין. לדברי עו"ד לירון ביבר-הררי: "אני שמחה על הפשרה שהושגה בסופו של דבר, לאחר שנאלצנו להגיש תביעה נגד חברת הביטוח. הפיצוי לו יזכה מרשי ודאי יסייע לו בהתמודדות עם המגבלות הקשות שנגרמו לו בעקבות האירוע המוחי בו לקה. מקרה זה מדגיש את החשיבות העליונה של העמידה על זכויות המבוטחים מול חברות הביטוח, במיוחד כאשר אלה בוחרות להתנער מחובותיהן". עו"ד לירון ביבר-הררי https://www.biber-law.co.il / עוסקת בתביעות סיעוד וביטוח, ומייצגת מבוטחים מול חברות הביטוח השונות. היא שותפה במשרד עורכי הדין ביבר לקואה חייקין הררי, העוסק בתביעות ביטוח, נזקי גוף ודיני עבודה.ה בפיצויי עתק לאחר מאבק ארוך מול חברת הביטוח