דן אנד ברדסטריט: בתי הקולנוע בישראל מציגים גידול בהכנסות


הפידיון של בתי הקולנוע ממכירות כרטיסים צפוי להסתכם השנה בכ-280-300 מיליון שקל, גידול של כ-7%-10% ביחס לשנה שעברה. כך מעריכים כלכלני דן אנד ברדסטריט בסקירה על ענף בתי הקולנוע. להערכת הכלכלנים, פדיון המזנונים הצמודים לבתי הקולנוע והמשרתים את הצופים צפוי להסתכם בכ-100 מיליון שקל, כך שהפדיון הכולל של רשתות בתי הקולנוע בארץ יעמוד השנה על כ-400 מיליון שקל.



מספר הכרטיסים שיימכר השנה צפוי להסתכם ב-10 מיליון כרטיסים לעומת כ-9.5-9 מיליון כרטיסים בשנת 2007.



הסקירה מבוססת על ניתוח הדו"חות הכספיים של החברות המובילות בענף ומגורמים נוספים בענף.



"הגידול בהכנסות בתי הקולנוע נובע בעיקר מן הגידול בהיקף הסרטים המוצגים בשנה האחרונה" טוענים כלכלני דן אנד ברדסטריט, ומציינים כי כאשר בוחנים את הענף על פני מספר שנים נמצא שהענף צומח בשיעורים נמוכים יחסית. למעשה הצמיחה בהכנסות השנה ביחס לשנה שעברה היא חריגה יחסית כאשר בסה"כ בשנים האחרונות הענף קופא על שמריו – הגידול בחמש השנים האחרונות הוא בממוצע נמוך מ-2% בשנה.



הפדיון בענף רגיש גם ללהיטים הקולנועיים. תקופות יבשות בלהיטים יתבטאו בפדיון נמוך, ולהיפך – שנים עם מספר רב של להיטים יתבטאו בפדיון גבוה.



הסיבות לקיפאון היחסי במספר המבקרים בבתי קולנוע בשנים האחרונות הוא השיפור המשמעותי בחוויית הצפייה בטלוויזיה הביתית וזה במקביל להחדרת טכנולוגיות חדשות ומסכי טלוויזיה גדולים. כמו כן, השירותים של חברת הכבלים המאפשרים צפייה בסרטים דרך הטלוויזיה הביתית פוגעת בבתי הקולנוע לצד פגיעה משמעותית יותר בחנויות להשכרת סרטים.



כלכלני דן אנד ברדסטריט מציינים כי , בענף בתי הקולנוע המונה קרוב ל-70 בתי קולנוע המכילים קרוב ל-300 מסכים, ישנם בארץ שני שחקנים מרכזיים – קבוצת תיאטראות ישראל שפועלת גם בחו"ל ומחזיקה בכ- 120 מסכים וקבוצת גלובוס גרופ מחזיקה בכ-110-120 מסכים. בנוסף, מרכז הסינמה סיטי הפך בשנים האחרונות לגורם משמעותי מאוד בענף בתי הקולנוע והוא מהווה כ-20% מהפדיון הכולל בענף.



במקביל לפריחה של הסינמה סיטי הכניסה קבוצת גלובוס גרופ בשנת 2004 את מסכי ה-IMAX לישראל כשהקימה באילת מתחם של בתי קולנוע שמשתמשים בטכנולוגיה הזו המאפשרת לצופה לראות תמונה תלת מימדית. בהמשך נפתח גם מתחם IMAX בקריון שבחיפה וכן צפוי בחודשים הקרובים להיפתח מתחם גם בבאר שבע.



בד בבד, הקימה תיאטראות ישראל שני מתמחים גדולים של בתי קולנוע כחלק מהמגמה של סגירת בתי קולנוע קטנים ומתחמים קטנים ויצירת מתחמים ענקיים עם מספר רב של בתי קולנוע.


לפני כשנתיים השיקה תיאטראות ישראל מתחם בתי קולנוע גדול בקניון איילון שברמת גן הכולל 15 בתי קולנוע ולאחרונה היא פתחה את מתחם בתי הקולנוע הגדול בארץ בקניון לב המפרץ בחיפה. המתחם כולל 23 אולמות קולנוע.



מעבר לכך, מסבירים בדן אנד ברדסטריט שהענף הנתון לעונתיות (המחצית השנייה טובה משמעותית מהמחצית הראשונה של השנה בעיקר בגלל החופשות ותקופות החגים)



כך או אחרת, בדן אנד ברדסטריט מציינים כי הרווחיות בענף נמוכה כאשר העלויות המרכזיות הם תשלום עבור הסרטים למפיצי הסרטים, השכרת הנכסים ותשלום משכורות לעובדים.



דוחות, דירוגים וסקירות שוק ניתנים לרכישה והזמנה באמצעות האתר שלנו Allmarketing.co.il


אולי יעניין אותך

Disney100
alon-loria(6)
pexels-pixabay-48148(3)
podcast10
dismey1
gadi1

שתפו את הכתבה

הכתבות החמות

BOSE - מחיר מומלץ לצרכן - 1490שח צילום באדיבות המותג (1)
 גלידה נינג'ה צילום יחצ
 ביבר הררי - למייל - צלמת לילך רז(5)
בכיר בחברה גדולה שעבר אירוע מוחי חמור יזכעובד בכיר בחברת גדולה נאלץ להפסיק את עבודתו בעקבות אירוע מוחי קשה שפקד אותו. עקב האירוע החלה חברת הביטוח שביטחה אותו בביטוח אובדן כושר עבודה, להעביר לו תגמולים חודשיים גבוהים. אך כעבור תקופה, ומבלי שחל שיפור במצבו של הבכיר, קבעה חברת הביטוח כי הוא יכול לשוב לעבודתו, והפסיקה באחת את תשלום התגמולים. בצר לו, פנה הבכיר לעורכת הדין לירון ביבר-הררי ממשרד עורכי הדין ביבר לקואה חייקין הררי, אשר הגישה תביעה נגד חברת הביטוח לביהמ"ש השלום בבת ים. על פי התביעה, התובע עבר אירוע מוחי שהותיר אותו עם מגבלות רפואיות משמעותיות. הוא סובל משיתוק חלקי בפנים, הפרעות בשמיעה ובראייה, כאבים והגבלות בתנועה, חוסר שיווי משקל, נפילות וקשיי דיבור, שפגעו ביכולתו לעבוד בתפקידו הקודם ולתקשר עם הסביבה. חרף המגבלות הקשות, חברת הביטוח הכירה באובדן כושר העבודה שלו רק במשך כשנה וחצי. לאחר מכן דחתה את תביעתו להמשך תשלום התגמולים, בטענה כי מצבו השתפר והוא מסוגל לחזור לעבודה. אל התביעה צורפה חוות דעת של מומחה ברפואה תעסוקתית, אשר בדק את התובע וקבע כי הוא אינו מסוגל לשוב לתפקידו הקודם וכי הוא סובל מאובדן כושר עבודה לצמיתות. לדברי עו"ד ביבר הררי, התנהלות חברת הביטוח מנוגדת לחוזה הביטוח ונעשתה שלא בתום לב. "התובע רכש כיסוי ביטוחי למקרה של אובדן כושר עבודה, וכעת, כשהוא זקוק לתגמולים המגיעים לו על פי הפוליסה, החברה מסרבת לשלם לו", ציינה. לאחר הגשת התביעה לבית משפט השלום בבת ים, הגיעו הצדדים להסכם פשרה. על פי ההסכם, ישולמו לתובע תגמולים בסך כ- 850 אלף שקלים, הכוללים פיצוי בגין אובדן כושר עבודה והוצאות משפט ושכר טרחת עורך דין. כבוד השופטת אידית קליימן-בלק מבית משפט השלום בבת ים אישרה את ההסכם ונתנה לו תוקף של פסק דין. לדברי עו"ד לירון ביבר-הררי: "אני שמחה על הפשרה שהושגה בסופו של דבר, לאחר שנאלצנו להגיש תביעה נגד חברת הביטוח. הפיצוי לו יזכה מרשי ודאי יסייע לו בהתמודדות עם המגבלות הקשות שנגרמו לו בעקבות האירוע המוחי בו לקה. מקרה זה מדגיש את החשיבות העליונה של העמידה על זכויות המבוטחים מול חברות הביטוח, במיוחד כאשר אלה בוחרות להתנער מחובותיהן". עו"ד לירון ביבר-הררי https://www.biber-law.co.il / עוסקת בתביעות סיעוד וביטוח, ומייצגת מבוטחים מול חברות הביטוח השונות. היא שותפה במשרד עורכי הדין ביבר לקואה חייקין הררי, העוסק בתביעות ביטוח, נזקי גוף ודיני עבודה.ה בפיצויי עתק לאחר מאבק ארוך מול חברת הביטוח