בחודש מאי עמד מדד דן אנד ברדסטריט להערכת החוסן הפיננסי במשק על 31.75, זו ירידה של 0.47% לעומת החודש הקודם. מגמת הירידה במדד, שהחלה במאי 2015, נמשכת עקב שחיקת מרווחים במרבית ענפי המשק.
צח ברקי, סמנכ"ל מנהל אגף כלכלה מידע ומחקר דן אנד ברדסטריט: "מנוע הצמיחה העיקרי בשנים האחרונות היא הצריכה הפרטית, ובאופן מדאיג, לא רק שהממשלה לא רואה בזה בעיה, אלא היא רואה בזה דבר חיובי והיא אף מעודדת את ההתבססות על מנוע הצמיחה הזה. מנועי הצמיחה המסורתיים של המדינה – יצוא והשקעות, התפוגגו כלא היו, ואנו לא מזהים כל אינדיקציה לחזרתם כמנועי צמיחה".
"תפישת הממשלה היא שהיצוא מושפע מהאטה בסחר העולמי, ומאחר שמדובר במשתנה שאין לה יכולת להשפיע עליו, היא אינה יכולה לעודד את היצוא, אך לממשלה יש כלים לעידוד היצוא, ועליה להשתמש בהם גם אם אינם פופולריים. מדינות נלחמות היום על יצירה ו/או שמירה על היתרון התחרותי שיש להן ביצוא וכך גם צריכה הממשלה לנהוג. המשק הישראלי הוא משק קטן שחייב להיות מבוסס על יתרונות תחרותיים בשווקי היצוא".
כ-10% ממשרות השכיר בישראל מסופקות על ידי מגזר התעשייה והתרומה של המגזר לתוצר עומדת על 27%. בשלוש השנים האחרונות, התוספת נטו של עסקים במגזר התעשייה היא שלילית. במהלך התקופה הזו נסגרו 500 מפעלים יותר מאשר נפתחו.