האגודה למלחמה בסרטן קוראת לחולי הסרטן להקדים ולהתחסן נגד שפעת

בצל המלחמה וההסלמה בצפון האגודה למלחמה בסרטן קוראת לציבור חולות וחולי הסרטן להקדים לגשת לקופת החולים ולקבל את החיסון נגד שפעת. באגודה מסבירים כי ממועד קבלת החיסון חולפים כשבועיים עד שמתפתחים הנוגדנים בגוף כנגד נגיף השפעת ולכן חשוב להקדים על מנת להיות ערוכים לשפעת שמתחוללת בישראל מדי שנה בחודשי החורף. למתמודדים עם מחלת הסרטן במיוחד כאלו שנמצאים בעיצומם של טיפולים כימותרפיים, ישנה נטייה מוגברת ללקות בסיבוכי מחלת השפעת. לכן הדרך הטובה ביותר לציבור בכלל ולחולי הסרטן בכלל על מנת להתגונן מפני המחלה ולמנוע את הסיבוכים האפשריים שלה היא להתחסן מכיוון שהחיסון עוזר למערכת החיסונית של גוף האדם לזהות ולהילחם בנגיפי השפעת. עוד מדגישים באגודה למלחמה בסרטן כי החיסונים בטוחים ומותאמים  נגד זני השפעת הצפויים על ידי ארגון הבריאות העולמי בחורף 2025.

פרופ' משה מיטלמן, יו"ר האגודה למלחמה בסרטן, הסביר כי: "גם בשנת מלחמה כשכולנו חיים באי ודאות ביטחונית חשוב לגשת ולהתחסן שכן המערכת החיסונית של חולי הסרטן הנמצאים בטיפולים אונקולוגיים פגיעה יותר לשפעת לעומת שאר האוכלוסייה. הידבקות בשפעת עלולה להביא לסיבוכים מסכני חיים ואף חלילה למוות. הוכח מחקרית כי התחסנות של אוכלוסייה בסיכון מפחיתה אשפוזים, סיבוכים ואף תמותה, ואנו ממליצים וקוראים לחולי הסרטן להתחסן על מנת שגופם יחל ביצירת נוגדנים. במקרה של ספק או התלבטות – מומלץ להתייעץ עם הרופא המטפל".

את החיסון ניתן לקבל בכל קופות החולים ללא תשלום באמצעות הזמנת תור בטלפון או און ליין. ביום קבלת החיסון ייתכן שיופיע כאב מקומי קל, נפיחות באזור ההזרקה, אודם או חום, אך תופעות אלה צפויות לחלוף בתוך יום.

===
האגודה למלחמה בסרטן היא ארגון ללא כוונות רווח וכל שירותיה ניתנים לחולים ולבריאים ללא תשלום, הודות לתרומות הציבור מאז הקמתה בשנת 1952. האגודה פועלת בכל הדרכים לקידום המחקר, דרכי המניעה, האבחון המוקדם ושיפור אמצעי הטיפול והשיקום של חולים ומחלימים. באגודה פועלים כ-3,500 מתנדבים הפרוסים בכ-70 סניפים ברחבי הארץ, השותפים לקידום המאבק בסרטן בקהילה המקומית. כיו"ר האגודה למלחמה בסרטן בהתנדבות מכהן בשנים האחרונות פרופ' משה מיטלמן. לצדו בתפקיד סגן יו"ר אגודה מכהן מר ליאון רקנאטי העושה זאת בהתנדבות מאז 1988. בין היתר פועלים בשנים האחרונות בוועד המנהל של האגודה למלחמה בסרטן גם פרופ' עידו וולף, פרופ' ברוך ברנר ופרופ' סיגל טל. כל חברי הוועד המנהל וחברי ועדות המומחים המייעצות של האגודה למלחמה בסרטן פועלים בהתנדבות, מאז הקמתה בשנת 1952. כך בין היתר גם פרופ' רונית סצ'י פאינרו ופרופ' איתן פרידמן חברי ועדת המחקר של האגודה וכן פרופ' אהרון צ'חנובר, זוכה פרס נובל לכימיה לשנת 2004 המכהן בהתנדבות בתפקיד נשיא הכבוד של האגודה למלחמה בסרטן. למידע נרחב על אודות שירותי התמיכה והמידע בנושא סרטן השד, היכנסו לאתר האגודה למלחמה בסרטן, או התקשרו 24/7 בשיחת חינם לטלמידע שמספרו 1-800-599-995

אולי יעניין אותך

3
''ד עמנואל יוזוק - למייל - צלם גיא גואטה
 דובדבני - צלם אהרון כהן
 אנקורי_ קרדיט צלם - בוב ברלין

שתפו את הכתבה

הכתבות החמות

BOSE - מחיר מומלץ לצרכן - 1490שח צילום באדיבות המותג (1)
 גלידה נינג'ה צילום יחצ
 ביבר הררי - למייל - צלמת לילך רז(5)
בכיר בחברה גדולה שעבר אירוע מוחי חמור יזכעובד בכיר בחברת גדולה נאלץ להפסיק את עבודתו בעקבות אירוע מוחי קשה שפקד אותו. עקב האירוע החלה חברת הביטוח שביטחה אותו בביטוח אובדן כושר עבודה, להעביר לו תגמולים חודשיים גבוהים. אך כעבור תקופה, ומבלי שחל שיפור במצבו של הבכיר, קבעה חברת הביטוח כי הוא יכול לשוב לעבודתו, והפסיקה באחת את תשלום התגמולים. בצר לו, פנה הבכיר לעורכת הדין לירון ביבר-הררי ממשרד עורכי הדין ביבר לקואה חייקין הררי, אשר הגישה תביעה נגד חברת הביטוח לביהמ"ש השלום בבת ים. על פי התביעה, התובע עבר אירוע מוחי שהותיר אותו עם מגבלות רפואיות משמעותיות. הוא סובל משיתוק חלקי בפנים, הפרעות בשמיעה ובראייה, כאבים והגבלות בתנועה, חוסר שיווי משקל, נפילות וקשיי דיבור, שפגעו ביכולתו לעבוד בתפקידו הקודם ולתקשר עם הסביבה. חרף המגבלות הקשות, חברת הביטוח הכירה באובדן כושר העבודה שלו רק במשך כשנה וחצי. לאחר מכן דחתה את תביעתו להמשך תשלום התגמולים, בטענה כי מצבו השתפר והוא מסוגל לחזור לעבודה. אל התביעה צורפה חוות דעת של מומחה ברפואה תעסוקתית, אשר בדק את התובע וקבע כי הוא אינו מסוגל לשוב לתפקידו הקודם וכי הוא סובל מאובדן כושר עבודה לצמיתות. לדברי עו"ד ביבר הררי, התנהלות חברת הביטוח מנוגדת לחוזה הביטוח ונעשתה שלא בתום לב. "התובע רכש כיסוי ביטוחי למקרה של אובדן כושר עבודה, וכעת, כשהוא זקוק לתגמולים המגיעים לו על פי הפוליסה, החברה מסרבת לשלם לו", ציינה. לאחר הגשת התביעה לבית משפט השלום בבת ים, הגיעו הצדדים להסכם פשרה. על פי ההסכם, ישולמו לתובע תגמולים בסך כ- 850 אלף שקלים, הכוללים פיצוי בגין אובדן כושר עבודה והוצאות משפט ושכר טרחת עורך דין. כבוד השופטת אידית קליימן-בלק מבית משפט השלום בבת ים אישרה את ההסכם ונתנה לו תוקף של פסק דין. לדברי עו"ד לירון ביבר-הררי: "אני שמחה על הפשרה שהושגה בסופו של דבר, לאחר שנאלצנו להגיש תביעה נגד חברת הביטוח. הפיצוי לו יזכה מרשי ודאי יסייע לו בהתמודדות עם המגבלות הקשות שנגרמו לו בעקבות האירוע המוחי בו לקה. מקרה זה מדגיש את החשיבות העליונה של העמידה על זכויות המבוטחים מול חברות הביטוח, במיוחד כאשר אלה בוחרות להתנער מחובותיהן". עו"ד לירון ביבר-הררי https://www.biber-law.co.il / עוסקת בתביעות סיעוד וביטוח, ומייצגת מבוטחים מול חברות הביטוח השונות. היא שותפה במשרד עורכי הדין ביבר לקואה חייקין הררי, העוסק בתביעות ביטוח, נזקי גוף ודיני עבודה.ה בפיצויי עתק לאחר מאבק ארוך מול חברת הביטוח