בימים אלה, בהם כל הסטודנטים בישראל מרותקים לביתם והלמידה מתבצעת מרחוק, עולה הדרישה להנגשת השיעורים על ידי ציבור הסטודנטים כבדי השמיעה. בימים רגילים, מעניקה איטייפ מקבוצת מלם תים תמלול אוטומטי המתבצע באולם הלימוד עצמו, על ידי מערכת תמלול בזמן אמת "שירי", כשהמיקרופון מכוון למרצה וכעת, כל סטודנט רואה את התמלול במחשב האישי שלו, בביתו.
אוניברסיטת בן גוריון בנגב רכשה לאחרונה מחברת איטייפ רישיונות שנתיים, אותם היא מעבירה לסטודנטים שלה המוגדרים כבדי שמיעה או חרשים, אשר צופים בשיעור באמצעות אפליקציית "זום". הדבר מתבצע על ידי קבלת יוזר וסיסמא אישיים. הסטודנטים מקבלים את התמלול הסימולטני באופן אוטומטי, אשר "רץ" בצידי המסך שלהם ובתום השיעור נשאר בידיהם קובץ מתומלל של השיעור.
במרכז האקדמי פרס שברחובות מקבלים הסטודנטים כבדי השמיעה כתוביות מתחלפות בתחתית המסך, במהלך ההרצאה. התמלול עובר טיוב על ידי עובדי המכללה, כך שתהיה התאמה מוחלטת לשיעורים המתקיימים וסטודנטים מקבלים את השיעור המתומלל יום לאחר שהתקיים.
"איטייפ מסייעת רבות בהנגשה עבור אוכלוסיות רבות וביניהן ציבור כבדי השמיעה בישראל ובימים אלה אנו שמחים על האפשרות לסייע לסטודנטים אשר מתקשים יותר כשמדובר בשיעורים המועברים באמצעי מתווך כמו 'זום', אומר יוסי צור, מנכ"ל איטייפ מקבוצת מלם תים. "מזה שנים רבות שאיטייפ מספקת שירותי תמלול השיעורים עבור מוסדות אקדמיה רבים, אולם זו הפעם הראשונה שאנו עוברים לתמלול אוטומטי המופיע על גבי המחשב האישי של הסטודנט".
איטייפ (eType) מקבוצת מלם תים, החברה המובילה בישראל במתן שירותי תמלול, תרגום, הנגשה ופיתוח טכנולוגיות מתקדמות בתחומי ההקלטה התמלול והתרגום, פיתחה מוצר חדשני בשם "שירי", המציע תמלול אוטומטי על ידי המרת קבצים קוליים (בזמן אמת או הקלטה) לטקסטים כתובים Voice To Text)).
מדובר במנוע זיהוי קולי, אשר מותקן באולם ההרצאה, מקליט את השיעור והופך את השמע לכתוביות בתחתית המסך בזמן אמת. זוהי מערכת לומדת (Machine Learning) On Premise, עם אבטחה מלאה, הכוללת מנגנון תיקון טעויות.
המערכת החלה לפעול בישראל בבתי הדין לעררים בהצלחה רבה, לטובת תמלול הדיונים השונים והפיכתם למסמך כתוב.