החיפוש החם ביותר של 2017 היה "אמיר פרישמן גוטמן"

Google מפרסמת את רשימות סיכום "השנה בחיפוש" לשנת 2017. הסיכום השנתי מספק מבט מרתק על השנה החולפת באמצעות הנושאים, המושגים והאנשים שחיפשו אותם הכי הרבה השנה. זו השנה ה-17 ש- Google מספקת הצצה – מפתיעה לעיתים – לשנה החולפת דרך דירוג החיפושים החמים והמובילים ברשת במגוון קטגוריות.



לידיעת המשווקים – גידול משמעותי בשאלות ה"איך"', ובהן השאלה איך לרוץ לנשיאות ארה"ב.



ברשימת החיפושים תמצאו את מה שהכי עניין את הישראלים והעולם בשנה החולפת ובמגוון נושאים כמו אקטואליה, טלוויזיה, אישים ועוד. אלו הטרנדים של 2017, מושגי חיפושי שהכי זינקו השנה לעומת השנה הקודמת.





מה בישראל?



החיפוש החם ביותר של השנה החולפת בישראל היה "אמיר פרישמן גוטמן" שסיפורו הדרמטי סוקר בהרחבה בתקשורת עד לסיומו הטראגי. אחריו ברשימה: טירוף הסטטיסטיקות של המשחק קלאש רויאל ב-stats royale , אתר "עשר אצבעות" המציע גישה חדשה וייחודית ללימוד מתמטיקה לילדי גן עד כיתה ו' באמצעות משחקים ופעילויות אינטראקטיביות, הלהיטים "טודו בום" ו"זהב" של סטטיק ובן אל תבורי ו"שלומית מלכה" שעלתה לכותרות בשני אירועים שונים. האחד בעקבות תאונת הקורקינט והשני בשל חתונתה עם יהודה לוי.



החיפושים החדשותיים החמים של השנה מראים את הרגעים האקטואליים שעניינו את הישראלים, בראשם שלוש תאונות מתוקשרות. זו של פרישר גוטמן, שהסתיימה במותו בטרם עת, ואלו של שלומית מלכה ולוסי דובינצ'יק. המושג הכלכלי החם של השנה, הביטקוין, נכנס לרשימה, ומופיע גם ברשימת שאלות ה"איך" עם השאלה "איך קונים ביטקוין". הסערה סביב חוק ההמלצות לא נפקדה גם היא מרשימת עשרת המושגים האקטואליים המחופשים של השנה החולפת.



תכניות הריאליטי כבשו את פסגת תכניות הטלוויזיה המחופשות גם השנה. דה וייס מובילה את הרשימה, ואחריה מגיעות הישרדות, זוג מנצח וחתונה ממבט ראשון.



למרות הבאזז העצום לו זכה וונדר וומן בכיכובה של גל גדות, הסרט שקטף את המקום הראשון ברשימת הסרטים החמים של 2017, הוא דווקא מהיר ועצבני 8, הסרט האחרון בסדרת הסרטים הפופולרית בה כיכבה גדות בעבר. הסרט הישראלי היחיד שזכה להיכלל ברשימה הוא פוקסטרוט, ככל הנראה בשל הסערה הפוליטית שהתחוללה על רקע יציאתו לאקרנים וזכייתו בפרסים בארץ ובחו"ל.



זה הזמן גם לקחת רגע בכדי להיזכר בכל אותם אנשים, מישראל ומחוצה לה, שעזבו אותנו השנה, ביניהם מאיר בנאי, נאוה סמל ומאיר איינשטיין.






ומה בעולם?



הוריקן אירמה היה החיפוש החם ביותר בעולם בשנה החולפת ולאחריו שני מכשירים חדשים של אפל. מאט לאוור, המגיש הוותיק של תכנית הבוקר " Today " של ערוץ NBC , שפוטר בשל טענות להטרדה מינית, ממוקם במקום הרביעי ברשימת החיפושים המובילים ונמצא בראש רשימת האנשים המחופשים ביותר של השנה החולפת. רשימת האנשים כוללת עוד כמה מפורסמים שעלו לכותרות השנה בנסיבות דומות בהם הארווי ויינסטיין וקווין ספייסי. גל גדות הישראלית תופסת מקום של כבוד והיא ממוקמת במקום השישי ברשימה. החיפושים אחר אירועי החדשות החמים כוללים השנה ארבעה הוריקנים ובראשם הוריקן אירמה. הביטקוין מתמקם במקום השני ולאחריו אירוע הירי ההמוני בלאס ווגאס.



בעשור האחרון ישנו גידול של 150 אחוז בשאלות ה״איך״ והשנה סוג חיפוש זה הגיע לשיא של כל הזמנים. ברשימה העולמית וגם בישראלית השאלה ״איך להכין סליים״ הגיעה למקום הראשון.


אולי יעניין אותך

 פולג צילום רמי זרנגר
resized_pexels-photo-6153354
document-marketing-strategy-business-concept
X1_PR_press_release_image
hand-arrange-white-letters-as-seo
metavech-software

שתפו את הכתבה

הכתבות החמות

BOSE - מחיר מומלץ לצרכן - 1490שח צילום באדיבות המותג (1)
 גלידה נינג'ה צילום יחצ
 ביבר הררי - למייל - צלמת לילך רז(5)
בכיר בחברה גדולה שעבר אירוע מוחי חמור יזכעובד בכיר בחברת גדולה נאלץ להפסיק את עבודתו בעקבות אירוע מוחי קשה שפקד אותו. עקב האירוע החלה חברת הביטוח שביטחה אותו בביטוח אובדן כושר עבודה, להעביר לו תגמולים חודשיים גבוהים. אך כעבור תקופה, ומבלי שחל שיפור במצבו של הבכיר, קבעה חברת הביטוח כי הוא יכול לשוב לעבודתו, והפסיקה באחת את תשלום התגמולים. בצר לו, פנה הבכיר לעורכת הדין לירון ביבר-הררי ממשרד עורכי הדין ביבר לקואה חייקין הררי, אשר הגישה תביעה נגד חברת הביטוח לביהמ"ש השלום בבת ים. על פי התביעה, התובע עבר אירוע מוחי שהותיר אותו עם מגבלות רפואיות משמעותיות. הוא סובל משיתוק חלקי בפנים, הפרעות בשמיעה ובראייה, כאבים והגבלות בתנועה, חוסר שיווי משקל, נפילות וקשיי דיבור, שפגעו ביכולתו לעבוד בתפקידו הקודם ולתקשר עם הסביבה. חרף המגבלות הקשות, חברת הביטוח הכירה באובדן כושר העבודה שלו רק במשך כשנה וחצי. לאחר מכן דחתה את תביעתו להמשך תשלום התגמולים, בטענה כי מצבו השתפר והוא מסוגל לחזור לעבודה. אל התביעה צורפה חוות דעת של מומחה ברפואה תעסוקתית, אשר בדק את התובע וקבע כי הוא אינו מסוגל לשוב לתפקידו הקודם וכי הוא סובל מאובדן כושר עבודה לצמיתות. לדברי עו"ד ביבר הררי, התנהלות חברת הביטוח מנוגדת לחוזה הביטוח ונעשתה שלא בתום לב. "התובע רכש כיסוי ביטוחי למקרה של אובדן כושר עבודה, וכעת, כשהוא זקוק לתגמולים המגיעים לו על פי הפוליסה, החברה מסרבת לשלם לו", ציינה. לאחר הגשת התביעה לבית משפט השלום בבת ים, הגיעו הצדדים להסכם פשרה. על פי ההסכם, ישולמו לתובע תגמולים בסך כ- 850 אלף שקלים, הכוללים פיצוי בגין אובדן כושר עבודה והוצאות משפט ושכר טרחת עורך דין. כבוד השופטת אידית קליימן-בלק מבית משפט השלום בבת ים אישרה את ההסכם ונתנה לו תוקף של פסק דין. לדברי עו"ד לירון ביבר-הררי: "אני שמחה על הפשרה שהושגה בסופו של דבר, לאחר שנאלצנו להגיש תביעה נגד חברת הביטוח. הפיצוי לו יזכה מרשי ודאי יסייע לו בהתמודדות עם המגבלות הקשות שנגרמו לו בעקבות האירוע המוחי בו לקה. מקרה זה מדגיש את החשיבות העליונה של העמידה על זכויות המבוטחים מול חברות הביטוח, במיוחד כאשר אלה בוחרות להתנער מחובותיהן". עו"ד לירון ביבר-הררי https://www.biber-law.co.il / עוסקת בתביעות סיעוד וביטוח, ומייצגת מבוטחים מול חברות הביטוח השונות. היא שותפה במשרד עורכי הדין ביבר לקואה חייקין הררי, העוסק בתביעות ביטוח, נזקי גוף ודיני עבודה.ה בפיצויי עתק לאחר מאבק ארוך מול חברת הביטוח