הצרכן הישראלי אוהב פטריות, המוצר נקנה על ידי מעל 60% ממשקי הבית ואחוז החדירה שלו גדל בהתמדה. ישראלים לומדים ממיטב השפים לבשל עם פטריות ומבינים שניתן לשלב אותן בכל מתכון, יחד עם הבנת סגולותיהן הבריאותיות. ענף גידול הפטריות ידידותי לסביבה מקפיד על מחזור מים וצריכה מוקטנת וחכמה. מעל ל- 85% מן הגידול הוא פטריות שמפיניון, כ- 12% פטריות פורטובלו ובמגמת עליה מתמדת בשל טעמה המופלא (זן ממשפחת השמפיניון אגריקוס), ולאחרונה החלו פטריות אקזוטיות שונות כמו פלאורוטוס ,שיטקי, שימג'י חום ולבן, אנוקי ופטריות חוף, לתפוס יותר ויותר את מקומם בשוק הישראלי. על רקע חיזוק המגמה להעדפת מזון בריאות, טבעי וטבעוני ופחות מעובד,