המנהל הישראלי מאמין שקשרי הון ושלטון מקדמים את המגזר העסקי


59% מהמנכ"לים סבורים שקשר הון שלטון מקדם את האינטרסים של המגזר העסקי. כך עולה מסקר שערך מכון גיאוקרטוגרפיה בראשות ד"ר רינה דגני לקראת ועידת המנהלים של המי"ל (המרכז הישראלי לניהול) שתתקיים ב- 26 בינואר במרכז וואהל. הסקר נערך בקרב 300 מנהלים בכירים (מנכ"לים, סמנכ"לים ויו"ר דירקטוריון) במשק הישראלי באמצעות שאלונים במייל, והוא כלל שאלות הנוגעות לעמדותיהם ביחס לשורה של נושאים מרכזיים כגון יחסי הון שלטון, השפעתה של התקשורת, שכר מנהלים והפרטת המשק.


75% מהמנהלים הם בני 40 עד 65; 29% הם בעלי תואר ראשון, 44% הם בעלי תואר שני, ו- 7% הם בעלי דוקטורט.



קשר הון ושלטון: קשרי הון ושלטון מקדמים את האינטרסים של המגזר העסקי


על פי תוצאות הסקר עולה ש- 59% מאמינים שקשרי הון ושלטון מקדמים את האינטרסים של המגזר העסקי: 26% חושבים שהקשר מקדם את האינטרסים של המגזר העסקי, ו- 33% בטוחים שקשר הון שלטון מקדמים את האינטרסים של המגזר העסקי.


30% מהמשיבים בטוחים שהקשר לא מקדם את האינטרסים של המגזר (17%) או חושבים שהקשר לא מקדם את האינטרסים של המגזר העסקי (13%).



האם לתקשורת השפעה על מקבלי החלטות? חד משמעית כן!


נראה שהרוב המוחלט של המנהלים מאמינים שלתקשורת יש השפעה על מקבלי החלטות במשק (משרד האוצר, בנק ישראל) בתהליך קבלת ההחלטות, כאשר 58% בטוחים שלתקשורת יש השפעה על מקבלי החלטות המשק, ו- 31% חושבים שלתקשורת יש השפעה. רק 6% בטוחים או חושבים שלתקשורת אין השפעה על מקבלי החלטות.


ביחס לשאלה האם התקשורת הגזימה בתיאור המשבר, 54% מהמשיבים ענו שכן: כאשר 30% סברו שהתקשורת הגזימה במידה בינונית, 20% סברו שבמידה רבה ו- 4% סברו שבמידה רבה מאוד. 43% ענו שהתקשורת כלל לא הגזימה או הגזימה במידה נמוכה עד נמוכה מאוד.



המנהלים אופטימיים לגבי סיומו של המשבר


כחלק מהסקר גם נשאלו המנהלים האם להערכתם המשק הישראלי יוצא מהמשבר הכלכלי. 59% מהמשיבים ענו שהם חושבים שכן, ו- 13% מהמשיבים בטוחים שכן.


רק 11% בטווחים שלא (3%) או חושבים שלא (8%). 16% מהמשיבים ענו שככה ככה.



שכר המנהלים גבוה מדי לדעת המנהלים


המנהלים נשאלו גם האם לדעתם שכר המנהלים בארץ הולם, נמוך או גבוה מדי.


49% מהמנהלים העריכו ששכר המנהלים בארץ גבוה מדי; 45% סבורים ששכר המנהלים בארץ הולם ו- 6% בלבד סברו ששכר המנהלים בארץ נמוך מדי.



האם יש להמשיך במגמת ההפרטה? רוב המנהלים סבורים שכן, כרבע סבורים שלא


לגבי מגמת ההפרטה בישראל, תמכו רוב המנהלים במגמת ההפרטה: 35% חושבים שיש להמשיך במגמת ההפרטה, ו- 23% בטוחים שיש להמשיך בה.


יחד עם זאת כ- 26% מהמשיבים מתנגדים למגמת ההפרטה: 5% חושבים שאין להמשיך בה ו- 21% בטוחים שאין להמשיך בה. 14% סבורים שאולי.



הניהול בחברות עסקיות טוב יותר מהניהול בחברות ממשלתיות


המשיבים בסקר נשאלו גם האם לדעתם הניהול בחברות עסקיות / פרטיות טוב יותר או פחות מהניהול בחברות ממשלתיות. גם כאן התשובות הן חד משמעיות. 81% מהמנהלים סבורים שהניהול בחברות הפרטיות יותר טוב (31%) או הרבה יותר טוב מהניהול בחברות ממשלתיות (50%).


רק 4% סבורים שניהול בחברות פרטיות פחות טוב או הרבה פחות טוב מהניהול בחברות ממשלתיות. 15% סבורים שהניהול בשני המגזרים טוב באותה מידה.



ד"ר רינה דגני מנכ"ל קבוצת גיאוקרטוגרפיה אמרה על תוצאות הסקר, ש"המנהל העסקי רואה את ההשפעה הגדולה של התקשורת על הלכי הרוח של מקבלי ההחלטות (58%). 59% מהמנהלים הישראליים מאמינים שהמדינה יצאה מהמשבר, והאמונה – כבר בכוחה להצעיד אותנו אל מחוץ למשבר. עוד עולה מהסקר שכ-80% מהמנהלים מאמינים בכוחם לנהל טוב יותר מאשר בסקטור הממשלתי, אולם יש להדגיש שכמחציתם סבורים שהמנהלים מקבלים שכר גבוה מדי ובעצם מעלים בכך את דרישות השכר במדינה כולה".



פנינה שנהב, מנכ"ל המי"ל הוסיפה ש"הסקר מוכיח שהמנהל הישראלי מכיר בשני כוחות משמעותיים: כוח התקשורת וכוח הקשר עם השלטון, וכנראה כתוצאה מכך למד לעבוד מול שני גורמים אילו למינוף עסקיו. השפעת התקשורת ניכרת גם בעמדת כ- 50% מהמנהלים שחושבים ששכר המנהלים גבוה מדי, שהרי התקשורת הכלכלית מטפלת בנושא שכר המנהלים באינטנסיביות".



הסקר כאמור נערך על ידי מכון גיאוקרטוגרפיה בראשות ד"ר רינה דגני, לקראת ועידת המנהלים של המי"ל (המרכז הישראלי לניהול) שתתקיים ביום שלישי, ה- 26.1.10 במרכז וואהל ליד אוניברסיטת בר אילן.

בוועידה יתקיימו
דיונים בנושאים העומדים במרכז סדר היום של הכלכלה הישראלית, לאור השינויים והתנודות בכלכלה העולמית והשפעתם על השוק הישראלי בשנה האחרונה.


את הועידה יפתח שר הביטחון אהוד ברק והיא תיחתם בהרצאתה של יו"ר האופוזיציה ח"כ ציפי לבני.

לוועידה יגיע במיוחד פרופ' יצחק אדיג'ס, מומחה עולמי בניהול המשמש כיועץ לארגונים ולמנהלים בכירים בחברות בינלאומיות גדולות. כמו כן ישתתפו בוועידה בכירי המשק הישראלי ביניהם: פרופ' ישראל (איזי) בורוביץ; ארז מלצר, מנכ"ל גדות; ישראל מקוב, יו"ר קבוצת גיוון אימג'ינג ויו"ר נטפים; גזי קפלן, מנכ"ל קבוצת אסם; פרופ' צבי אקשטיין, המשנה לנגיד בנק ישראל; אורי יוגב, יו"ר הוועדה המייעצת למועצה הלאומית לכלכלה; פרופ' רפי מלניק מהמרכז הבינתחומי הרצליה; ושלמה מעוז, הכלכלן הראשי באקסלנס נשואה; עו"
ד פנחס רובין; וניצב בדימוס יעקב בורובסקי.


אולי יעניין אותך

 וקס צילום עדו לביא (Large)
 צוואר הרחם - האגודה למלחמה בסרטן
 חיים בריא מפחית משמעותית את הסיכון לסרטן - תמונה אילוסטרציה - האגודה למלחמה בסרטן-022
cpgr-sm-key-visual-1920x1080

שתפו את הכתבה

הכתבות החמות

BOSE - מחיר מומלץ לצרכן - 1490שח צילום באדיבות המותג (1)
 גלידה נינג'ה צילום יחצ
 ביבר הררי - למייל - צלמת לילך רז(5)
בכיר בחברה גדולה שעבר אירוע מוחי חמור יזכעובד בכיר בחברת גדולה נאלץ להפסיק את עבודתו בעקבות אירוע מוחי קשה שפקד אותו. עקב האירוע החלה חברת הביטוח שביטחה אותו בביטוח אובדן כושר עבודה, להעביר לו תגמולים חודשיים גבוהים. אך כעבור תקופה, ומבלי שחל שיפור במצבו של הבכיר, קבעה חברת הביטוח כי הוא יכול לשוב לעבודתו, והפסיקה באחת את תשלום התגמולים. בצר לו, פנה הבכיר לעורכת הדין לירון ביבר-הררי ממשרד עורכי הדין ביבר לקואה חייקין הררי, אשר הגישה תביעה נגד חברת הביטוח לביהמ"ש השלום בבת ים. על פי התביעה, התובע עבר אירוע מוחי שהותיר אותו עם מגבלות רפואיות משמעותיות. הוא סובל משיתוק חלקי בפנים, הפרעות בשמיעה ובראייה, כאבים והגבלות בתנועה, חוסר שיווי משקל, נפילות וקשיי דיבור, שפגעו ביכולתו לעבוד בתפקידו הקודם ולתקשר עם הסביבה. חרף המגבלות הקשות, חברת הביטוח הכירה באובדן כושר העבודה שלו רק במשך כשנה וחצי. לאחר מכן דחתה את תביעתו להמשך תשלום התגמולים, בטענה כי מצבו השתפר והוא מסוגל לחזור לעבודה. אל התביעה צורפה חוות דעת של מומחה ברפואה תעסוקתית, אשר בדק את התובע וקבע כי הוא אינו מסוגל לשוב לתפקידו הקודם וכי הוא סובל מאובדן כושר עבודה לצמיתות. לדברי עו"ד ביבר הררי, התנהלות חברת הביטוח מנוגדת לחוזה הביטוח ונעשתה שלא בתום לב. "התובע רכש כיסוי ביטוחי למקרה של אובדן כושר עבודה, וכעת, כשהוא זקוק לתגמולים המגיעים לו על פי הפוליסה, החברה מסרבת לשלם לו", ציינה. לאחר הגשת התביעה לבית משפט השלום בבת ים, הגיעו הצדדים להסכם פשרה. על פי ההסכם, ישולמו לתובע תגמולים בסך כ- 850 אלף שקלים, הכוללים פיצוי בגין אובדן כושר עבודה והוצאות משפט ושכר טרחת עורך דין. כבוד השופטת אידית קליימן-בלק מבית משפט השלום בבת ים אישרה את ההסכם ונתנה לו תוקף של פסק דין. לדברי עו"ד לירון ביבר-הררי: "אני שמחה על הפשרה שהושגה בסופו של דבר, לאחר שנאלצנו להגיש תביעה נגד חברת הביטוח. הפיצוי לו יזכה מרשי ודאי יסייע לו בהתמודדות עם המגבלות הקשות שנגרמו לו בעקבות האירוע המוחי בו לקה. מקרה זה מדגיש את החשיבות העליונה של העמידה על זכויות המבוטחים מול חברות הביטוח, במיוחד כאשר אלה בוחרות להתנער מחובותיהן". עו"ד לירון ביבר-הררי https://www.biber-law.co.il / עוסקת בתביעות סיעוד וביטוח, ומייצגת מבוטחים מול חברות הביטוח השונות. היא שותפה במשרד עורכי הדין ביבר לקואה חייקין הררי, העוסק בתביעות ביטוח, נזקי גוף ודיני עבודה.ה בפיצויי עתק לאחר מאבק ארוך מול חברת הביטוח