המסלול האקדמי המכללה למינהל הקים מרכז לפעילות עסקית בינלאומית בארצות מזרח הים התיכון

המסלול האקדמי המכללה למינהל הקים מרכז לפעילות עסקית בארצות מזרח הים התיכון. מטרתו של המרכז לקדם שיתופי פעולה עסקיים וכלכליים בין ישראל, יוון וטורקיה, מתוך תפיסה, כי יצירת כוח מדיני-כלכלי אזורי ירחיב את מגוון ההזדמנויות העסקיות הן בין המדינות לבין עצמן והן שלהן, כמקשה אחת מול השווקים הבינלאומיים.



המרכז, הנקרא EMC, מוקם בשיתוף עם בית הספר למינהל עסקים באוניברסיטת מישיגן, אוניברסיטת סבנג'י באיסטנבול, האוניברסיטה האמריקאית באתונה, ועם חברת הייעוץ לוגוטק היוונית, המתמחה במיזמי השוק האירופי המשותף. בראש מועצת המנהלים עומד ג'ון פסארוטאקיס, משקיע ואיש עסקים אמריקני ממוצא יווני וחברים בו גם אנשי עסקים אמריקנים מגופים השקעות מובילים ואבי ברגר, השותף המנהל של PWC ישראל. ההנהלה האקדמית כוללת את פרופ' תמיר אגמון מבית הספר למינהל עסקים במסלול האקדמי המכללה למינהל, מייסד המרכז ונציגים מהאוניברסיטאות השותפות לפרויקט.



לדברי פרופ' אגמון, המשימות המרכזיות של המרכז יהיו לחקור את תחום ה-Private Equity כזרז של פיתוח כלכלי ועסקי, פיתוח השקעות ועסקים בינלאומיים ופיתוח קורסי הכשרה ולימוד בין מוסדיים בתחום הפעילות העסקית הרב לאומית.



המרכז מקיים כבר היום מגעים עם הקהילה העסקית ביוון, טורקיה, ישראל, ארה"ב ואירופה והחל לנהל פרויקט ראשון עבור האיחוד האירופי הבוחן מדיניות חדשנות באירופה.



בניגוד לתפיסה הקיימת ישראל היא חלק משכונה ידידותית


"מדינת ישראל נתפסת כמדינה מבודדת בסביבתה הגיאוגרפית והיא עצמה שבויה בתפיסה שאין לה שכנים ידידותיים ושוק אזורי לפעול בו", אומר פרופ' אגמון. "בפועל ישראל היא חלק משכונה ידידותית של מדינות מזרח הים התיכון וכבר מקיימת בפועל מערכות יחסים עסקיות עם יוון וטורקיה, אך יש להעצימן מתוך מטרה לייצר כוח אזורי-עסקי כלכלי ואף מדיני בדומה לסקנדינביה, או מרכז אמריקה . יצירת כוח כזה, יאפשר למדינות להגביר את שיתוף הפעולה העסקי בינם לבין עצמן והן ככוח אחד הפועל בשווקים הבינלאומיים.

אולי יעניין אותך

pexels-photo-8472919_1726033750064

שתפו את הכתבה

הכתבות החמות

table
3
''ד אביחי יהוסף