המחזור הראשון של תוכנית היזמיות שנערך על ידי עיריית ראשון-לציון בשיתוף עם ארגון "יזמיות" הסתיים בשבוע שעבר בהשתתפות 20 נשים, תושבות העיר.
מטרת התוכנית, שנמשכה לאורך עשרה שבועות והתקיימה במרכז ראשון סטארט-אפ בעיר, היא להעניק לנשים את מכלול הכלים להקמת חברת סטארט-אפ וכן התהליכים הכרוכים בבניית מיזם חדש. בין הנושאים שנלמדו היו בניית מיזם מרמת המוצר, כיצד לגייס הון ממשקיעים, בניית מצגת מנצחת, היבטים משפטיים, הקמת מערך שיווקי אפקטיבי ועוד. כל השיעורים הועברו על ידי נשים בעלות ניסיון כיזמיות וכן נשים הפועלות כמשקיעות בסטארט-אפים ובכירות בהיי-טק. לתוכנית נרשמו מעל 200 נשים שיש להן רעיון לסטארטאפ ומתוכן נבחרו 20 לתוכנית.
ראש העירייה, רז קינסטליך, אמר כי "אני מברך על שיתוף הפעולה וצופה גְּדוֹלוֹת וּנְצוּרוֹת מהנשים שהשתתפו בקורס. מתחם Rishonstartup מעניק כר פורה ליזמות, יצירתיות וחדשנות. אנו תומכים ומסייעים רבות לסטארט-אפים ישראלים להגשים את חזונם ושמחים לראות נשים יזמיות, אנרגטיות ויצירתיות שמתמודדות בעולם טכנולוגי ותחרותי. יישר כוח לכל מי שלקח חלק בפרויקט".
הילה אוביל ברנר, מייסדת ומנהלת "יזמיות", אשר בעצמה הקימה כבר מספר חברות סטארט-אפ, אמרה כי "אנו שמחות כי עיריית ראשון לציון, תוך עידוד מלא מצד ראש העיר רז קינסטליך ושיתוף הפעולה והיוזמה של מוטי קופיטו, מנהל מרכז ראשון סטארט-אפ, לקחה על עצמה להוביל מהלך כזה. היה מרגש לראות את ההיענות הגבוהה מצד נשים בעיר לקחת חלק בתוכנית והמוטיבציה של המשתתפות להמשיך למרות הקורונה והתקופה המורכבת שאילצה גם מעבר ללימוד באמצעות הזום. אין ספק כי הצלחת המחזור מכשירה את התשתית למחזורים נוספים ולהפיכת ראשון לציון למוקד יזמות נשית."
אלין קופרמן, שותפה מנהלת בארגון יזמיות, יזמית סטארט-אפ ומי שהובילה את הפרויקט, אמרה כי "הפרויקט נועד לאפשר לנשים יזמיות בעיר להגשים את חלום היזמות שלהן באמצעות תשתית הידע והניסיון של נשים שכבר 'עשו את זה'".
בין הפרויקטים שהוצגו היו: HIVE– קהילות צ׳ט מבוססות מקום, Holisticare – מערכת חכמה לניהול חיי המבוגר ועוד
באירוע הסיום של התוכנית התקיים דמו-דיי בו היזמיות הציגו את המיזם שלהם במשך חמש דקות ולאחר מכן נשאלו שאלות. האירוע התקיים בהשתתפות חברת מועצת העיר, וסמנכ"לית הרכש של חברת אינטל, מעיין פלח.