העיתונים הכלכליים מתחזקים

נתוני סקר TGI המסכם את כל שנת 2011 מצביעים כי "ישראל היום" ממשיך להוביל, באופן מובהק, כעיתון היומי הנקרא ביותר בישראל עם שיעור חשיפה של 38.1% ביום חול ממוצע. הנתון משקף עלייה בהשוואה לשיעור החשיפה לשנת 2010 (ינואר-דצמבר) שעמד על 36.3% ביום חול ממוצע. במקביל בניתוח שנתי גם "ידיעות אחרונות" מתחזק לשיעור חשיפה של 35.8% ב-2011 לעומת 34.9% ב-2010, "מעריב" יורד ל-11.5% לעומת 13% ו"הארץ" שומר על שיעור קריאה זהה של 6.6% .



בסופי שבוע שומר "ידיעות אחרונות" על המובילות בקריאת עיתוני סוף השבוע בשיעור של 43.4% ללא שינוי בין השנים 2010 ל-2011 . במקביל נמשכת מגמת התחזקות של "ישראל היום" בגיליון סוף שבוע אשר עלה, באופן מובהק במהלך 2011, מ-28.0% ב-2010 ל-31.3% ב-2011 .



התוצאות השנתיות מושפעות בין השאר מנתוני חציון 1 לשנת 2011 בה חל גידול בקריאת 2 העיתונים המובילים. בניתוח המחצית השניה של השנה קימת ירידה בשיעור החשיפה לגיליון יום חול של "ישראל היום" ו"ידיעות אחרונות". שיעור החשיפה של 2 העיתונים חזר לרמה דומה לממצאי יולי-דצמבר 2010.



איתן כסיף מנכ"ל קנטאר מדיה ישראל המבצעת את סקר TGI בישראל מציין כי התופעה המעניינת בחציון 2 של 2011 לעומת חציון 1 לשנת 2011 הנו התחזקות הקריאה בעיתונות הכלכלית בימי חול זאת הן ברמת סה"כ קריאת העיתונים ,("גלובס", "דה מרקר" ו"כלכליסט") לרמה של 19.3% לעומת 18.1% [בתקופה ינואר-יולי 2011, והן ברמת התחזקות העיתונים כל אחד בנפרד.



"כלכליסט" השיג חשיפה של 12.3% בחציון השני לעומת 11.9% בחציון הראשון , "דה-מרקר" 7.7% לעומת 6.9% ו"גלובס" 4.6% בהשוואה ל- 4.2%.



למרות שהעליות והירידות ברמת העיתון הבודד אינן מובהקות סטטיסטית אזי סה"כ קריאת עיתונים ביום חול ירדה בחציון 2 ל- 63% לעומת 65.2% בחציון הראשון, מדובר בשבירת מגמה חריגה שאפיינה את ישראל בשנים האחרונות לפיה, בניגוד למגמות העולמיות של ירידה בקריאת עיתונות מודפסת, אזי בישראל חזינו משנת 2009 התחזקות מחציון לחציון ברמת סה"כ קריאת עיתונים ביום חול.



הרדיו שומר על יציבות



שיעור ההאזנה ביום חול ממוצע שומר על יציבות ועומד על 74.6% מהאוכלוסייה הבוגרת היהודית ב-2011 לעומת 74.5% ב-2010. ברמה החצי שנתית קימת עליה קלה ל-75.2% חציון 2 2011 לעומת 74.0% בחציון 1 2011. בהשוואה חצי שנתית בין 2 החציונים של 2011, נשמרת יציבות ההאזנה גם בקרב הקבוצות השונות: תחנות "קול ישראל", תחנות האזוריות המשווקות על ידי "רדיו שפ"א" ותחנות "גל"צ", למרות שמבחינה מספרית מוצגת ירידה קלה אך פער זה אינו מובהק סטטיסטי.



כידוע TGI אינו רק סקר מדיה אלא מאגר נתונים רחב העוקב אחר התנהגות צריכה ושירותים וכן פעילויות ועמדות הציבור המשפיעות על סגנון החיים של תושבי ישראל. המחאה החברתית שהתרחשה בקיץ האחרון קיבלה ביטוי גם בשינוי עמדות הקהל הישראלי בנושאים פיננסיים וחברתיים:



לדוגמה ביולי-דצמבר 2011 73% מהאוכלוסייה הסכימו כי "חשוב לחסוך כסף לימים קשים יותר" לעומת 68% אשר הסכימו עם היגד זה בחציון הקודם. כמו גם 58% הביעו הסכמה כי הם "מוציאים כסף יותר בזהירות" בהשוואה ל-55% בחציון הקודם. מבחינת התייחסות לחברות היצרניות ותודעת ה"חרם הצרכני" , ביולי-דצמבר 2011 66% מהאוכלוסייה טוענים כי הם מסרבים לקנות מוצרים מחברה שהם מסתייגים ממנה וזאת לעומת 59% שדיווחו על כך בחציון הקודם.

אולי יעניין אותך

Disney100
alon-loria(6)
pexels-pixabay-48148(3)
podcast10
dismey1
gadi1

שתפו את הכתבה

הכתבות החמות

BOSE - מחיר מומלץ לצרכן - 1490שח צילום באדיבות המותג (1)
 גלידה נינג'ה צילום יחצ
 ביבר הררי - למייל - צלמת לילך רז(5)
בכיר בחברה גדולה שעבר אירוע מוחי חמור יזכעובד בכיר בחברת גדולה נאלץ להפסיק את עבודתו בעקבות אירוע מוחי קשה שפקד אותו. עקב האירוע החלה חברת הביטוח שביטחה אותו בביטוח אובדן כושר עבודה, להעביר לו תגמולים חודשיים גבוהים. אך כעבור תקופה, ומבלי שחל שיפור במצבו של הבכיר, קבעה חברת הביטוח כי הוא יכול לשוב לעבודתו, והפסיקה באחת את תשלום התגמולים. בצר לו, פנה הבכיר לעורכת הדין לירון ביבר-הררי ממשרד עורכי הדין ביבר לקואה חייקין הררי, אשר הגישה תביעה נגד חברת הביטוח לביהמ"ש השלום בבת ים. על פי התביעה, התובע עבר אירוע מוחי שהותיר אותו עם מגבלות רפואיות משמעותיות. הוא סובל משיתוק חלקי בפנים, הפרעות בשמיעה ובראייה, כאבים והגבלות בתנועה, חוסר שיווי משקל, נפילות וקשיי דיבור, שפגעו ביכולתו לעבוד בתפקידו הקודם ולתקשר עם הסביבה. חרף המגבלות הקשות, חברת הביטוח הכירה באובדן כושר העבודה שלו רק במשך כשנה וחצי. לאחר מכן דחתה את תביעתו להמשך תשלום התגמולים, בטענה כי מצבו השתפר והוא מסוגל לחזור לעבודה. אל התביעה צורפה חוות דעת של מומחה ברפואה תעסוקתית, אשר בדק את התובע וקבע כי הוא אינו מסוגל לשוב לתפקידו הקודם וכי הוא סובל מאובדן כושר עבודה לצמיתות. לדברי עו"ד ביבר הררי, התנהלות חברת הביטוח מנוגדת לחוזה הביטוח ונעשתה שלא בתום לב. "התובע רכש כיסוי ביטוחי למקרה של אובדן כושר עבודה, וכעת, כשהוא זקוק לתגמולים המגיעים לו על פי הפוליסה, החברה מסרבת לשלם לו", ציינה. לאחר הגשת התביעה לבית משפט השלום בבת ים, הגיעו הצדדים להסכם פשרה. על פי ההסכם, ישולמו לתובע תגמולים בסך כ- 850 אלף שקלים, הכוללים פיצוי בגין אובדן כושר עבודה והוצאות משפט ושכר טרחת עורך דין. כבוד השופטת אידית קליימן-בלק מבית משפט השלום בבת ים אישרה את ההסכם ונתנה לו תוקף של פסק דין. לדברי עו"ד לירון ביבר-הררי: "אני שמחה על הפשרה שהושגה בסופו של דבר, לאחר שנאלצנו להגיש תביעה נגד חברת הביטוח. הפיצוי לו יזכה מרשי ודאי יסייע לו בהתמודדות עם המגבלות הקשות שנגרמו לו בעקבות האירוע המוחי בו לקה. מקרה זה מדגיש את החשיבות העליונה של העמידה על זכויות המבוטחים מול חברות הביטוח, במיוחד כאשר אלה בוחרות להתנער מחובותיהן". עו"ד לירון ביבר-הררי https://www.biber-law.co.il / עוסקת בתביעות סיעוד וביטוח, ומייצגת מבוטחים מול חברות הביטוח השונות. היא שותפה במשרד עורכי הדין ביבר לקואה חייקין הררי, העוסק בתביעות ביטוח, נזקי גוף ודיני עבודה.ה בפיצויי עתק לאחר מאבק ארוך מול חברת הביטוח