הפוסט טראומטיים הותיקים והמוכרים מדברים עם הפוסט טראומה החדשים במסגרת פעילויות פברואר יוצא מן הכלל של החברה למתנסים

הסטנדאפיסט והסופר גדי וילצ'רסקי וגלעד ויטל מ"שוטי הנבואה", המתמודדים עם פוסט טראומה בעצמם, נרתמו להעלאת המודעות לנושא

 

האירועים מתקיימים במסגרת 'פברואר יוצא מן הכלל' – חודש המודעות להשתלבות א.נשים עם מוגבלות המתקיים בכל הארץ, ביוזמת החברה למתנ"סים

 

על רקע המלחמה הנמשכת בעזה והעימות בגבול הצפון, "פברואר יוצא מן הכלל", חודש המודעות להשתלבות א.נשים עם מוגבלות של החברה למתנ"סים יוצא לדרך זו השנה השישית ברציפות. השנה, הפרויקט הופך להיות עוד יותר רלוונטי וחשוב, לאחר שבחודשים האחרונים נוספו אלפי פצועים ומתמודדי נפש, חיילים ואזרחים, מאז ה–7 באוקטובר.  

 

עד השנים האחרונות ההתמודדות עם פוסט טראומה כמעט ולא עלתה לשיח הציבורי וכעת במסגרת אירועי 'פברואר יוצא מהכלל' ישתפו עידן מור המוכר בדמותו כגדי וילצ'רסקי וגלעד ויטל מייסד להקת "שוטי הנבואה" על האופן בו הם התמודדו עם הטראומה מהעבר האישי שלהם.  

 

גלעד ויטל מופיע עם המופע שלו בשם "יהלומי קרב". מופע ערכי חוויתי מלווה בניגון ושירה בו משתף גלעד את סיפורו האישי, מהיותו לוחם גולני ברצועת הביטחון, שחרורו מצה"ל, הדחקת פוסט טראומה במשך שנים ולבסוף מציאת דרכי התמודדות עימה. תוך פיתוח מודעות עצמית למתחולל בנפש, 

הדגשת חשיבות לתמיכה וסיוע חיצוניים והתמדה בתהליכי השיקום.

 

גלעד ויטל "שוטי הנבואה": "שירתי כלוחם בגולני, עברתי בצבא דברים לא פשוטים, ואחד הדברים המטורפים שקרו לי התרחש בסמוך לגדר המערכת, ליד קיבוץ משגב עם, על גבול לבנון. פתאום, משום מקום, מתוך השקט, אני קולט שמישהו יורה עלי צרורות. מטח מטורף. לאחר מכן התברר לנו שכמה מחבלים לבנונים ניסו לחדור לשטח ישראל, ואחד מהם גם הצליח. הוא התחבא טוב, והתחיל לירות עלינו כמו משוגע מטווח אפס. מסביבי כדורים שורקים, פחד מוות ריחף באוויר ובנשמה, אבל יחד עם זאת הרגשתי שמישהו שומר עלי. לאחר מעשה הבנתי שכנראה זה לא היה הזמן שלי ללכת.

 

בהרצאתו "לשבור את המטריקס – לחיות עם פוסט-טראומה ולנצח", עידן מור, קומיקאי המתמודד עם פוסט טראומה, שהתפרסם בדמות האלטר-אגו שלו ״גדי וילצ׳רסקי״, בהרצאה מרתקת על הבחירה שלו להוציא לעולם את האני-האמיתי שלו ולתת לו חיים משל עצמו, כשהוא קורא לכולנו לזהות בתוכנו את הגרסה הכי טובה שלנו ולתת לה חיים. כאחד שחי עם פוסט טראומה מורכבת בעקבות ילדות בצל אמא עם מאניה דיפרסיה קשה ולא מטופלת, מציג בפנינו עידן את הכלים להפוך את הפוסט טראומה לכוח, את הטרגדיה לצמיחה (ואפילו לקומדיה!) ואת הסבל לריפוי. אתם מוזמנים למסע של התגברות, צחוק, בכי ובחירה בחיים.

 

במסגרת הפרויקט, יתקיימו במהלך חודש פברואר במרכזים קהילתיים בכל הארץ מאות אירועים משולבים בהשתתפות מאות אלפי אנשים עם וללא מוגבלות. בין האירועים שיערכו במאות מרכזיה הקהילתיים של החברה למתנ"סים, יכללו השנה מפגשי שיח, הרצאות, אירועי תרבות וספורט ואירועי הסברה, כולם אירועים משולבים בהשתתפות מאות אנשים עם וללא מוגבלות. מטרת הפעילות היא להציף את הנושא על סדר היום הציבורי ולהעלות את המודעות והצורך שלנו כחברה לפעול למען מתן הזדמנות שווה בכל תחומי החיים.

 

ארי צוקרמן, יו"ר החברה למתנ"סים: "חוסן קהילתי נתפס בין היתר כגורם ליבה בהתמודדות עם אירועי חירום ואסון ולכן החלטנו גם ובמיוחד השנה, להמשיך במיזם, לצד פעולות רבות נוספות לשיקום הקהילות שנפגעו וחיזוק החוסן הלאומי. במהלך חודש פברואר הקרוב ייערכו במרכזים הקהילתיים של החברה למתנ"סים, מהגולן ועד אילת, אירועים מיוחדים שיגרמו לציבור הישראלי להכיר, להשתלב ולהתרגש. בצל הפציעות הרבות, פיזיות ונפשיות כאחד, של אזרחים וחיילים במלחמה, חשוב לנו במיוחד השנה להעלות למודעות את הנושא."

 

כל האירועים ברחבי הארץ מתפרסמים באתר "פברואר יוצא מן הכלל"
https://www.fabulous-feb.org.il/

אולי יעניין אותך

יקיר ליסיצקי וחכ רביבו צילום רפי דלויה
table
רקנאטי קסטיאל רזיאל
מאיה רדושינסקי סמנכלית חטיבת לקוחות פרטיים פרטנר תומר לוי מנכל סיין נאו
קולורטק-צילום גיל שטיר
תמיר גורן, מנכל קבוצת SQLink עם ילדים של עובדי הקבוצה צילום באדיבות סקיולינק (1)

שתפו את הכתבה

הכתבות החמות

pizza_box
דר נועה בן -ארויה מילשטיין
משתתפים בתנועת ''לינק 20'' מבית ''שותפויות אדמונד דה רוטשילד''. קרדיט צילום - ''לינק 20''