הפתעה לתל אביביים: המובילים בישיבה בבתי-הקפה בשנה החולפת – תושבי רעננה והוד-השרון



מנתוני חברת Cal, לקראת כנס הקפה הישראלי שיתקיים ביום רביעי ה-28.11.07 עולה כי הישראלי מוציא 405 ₪ בשנה בבתי הקפה, כאשר 5% מהמבקרים בבתי-קפה מוציאים יותר מ- 1,500 ₪ בשנה בבתי קפה.


מי מזמין?- למרות שגברים ונשים יושבים בבית-קפה באותה מידה, לפי נתוני Cal הגברים מוציאים 442 ₪ בשנה בבתי-קפה ואילו הנשים 357 ₪ – כנראה שבבית קפה הישראלי נשאר ג'נטלמן ושולף ראשון את כרטיס האשראי.


33% (שליש) מהישראלים ביקרו פעם אחת בבית-קפה במהלך שנת 2007, 2% מהישראלים מבקרים פעם בשבוע בבית-קפה.



לא כל מי שיושב בבתי-הקפה בתל-אביב הוא תל-אביבי – למרות מספרם הרב של בתי-הקפה, התל-אביבים נמצאים רק במקום ה-11 מבחינת אחוז התושבים המבקרים בבתי-קפה. כאשר המובילים הם תושבי רעננה והוד השרון – 60% מתושבי הערים הללו ביקרו בבית-קפה לפחות פעם אחת במהלך השנה האחרונה, לעומת 45% מהתל-אביבים , 25% מהירושלמים ו-15% מתושבי קרית-שמונה.



30% ממבקרי בתי הקפה הם בגילאי 31 עד 40, 23% הינם בגילאי 51-60 ו-12% הם בני 60 פלוס. הישראלים מעדיפים לשבת בבית-קפה בקיץ – כמות הביקורים בבתי הקפה בקיץ גבוהה ב- 22% מאשר בעונת החורף. כאשר כמות הביקורים בסתיו ובאביב זהה וגבוהה ב-10% מעונת החורף. ביום שישי אגב, הישראלים שותים הכי הרבה קפה- 8% מכל העסקאות במהלך שבוע אחד נעשות ביום שישי בין השעות 10:00-14:00. יום שבת הוא היום בו מבקרים הכי מעט בבתי-קפה.



גודל העסקה בבית-הקפה עולה עם מחוגי השעון – בבוקר לוקחים קפה והולכים ולקראת הערב בית הקפה הופך למקום בילוי – העסקה הממוצעת בבית קפה בשעות הבוקר היא 50 ₪ ואילו בשעות הלילה המאוחרות העסקה הממוצעת מגיעה לכ-88 ₪. השעות הפופולאריות ביותר לישיבה בבתי הקפה הן בין 11:00-14:00, שליש מהביקורים נעשים בשעות הללו.



נתון מעניין נוסף העולה מהסקר: 48% מיושבי בתי הקפה משלמים בכרטיס אשראי ו-51% משלמים במזומן. 9% נאמנים לאותו בית-קפה, ו-34% הולכים כל-פעם לבית-קפה אחר. ולמי שחשב שהקפה השכונתי מנצח הנה נתון מסכם אחרון: ענף בתי הקפה נחלק ל- 60% מהפעילות המתבצעת ברשתות הקפה הגדולות ואילו רק 40% בבתי-קפה פרטיים.

אולי יעניין אותך

 וקס צילום עדו לביא (Large)
 צוואר הרחם - האגודה למלחמה בסרטן
 חיים בריא מפחית משמעותית את הסיכון לסרטן - תמונה אילוסטרציה - האגודה למלחמה בסרטן-022
cpgr-sm-key-visual-1920x1080

שתפו את הכתבה

הכתבות החמות

BOSE - מחיר מומלץ לצרכן - 1490שח צילום באדיבות המותג (1)
 גלידה נינג'ה צילום יחצ
 ביבר הררי - למייל - צלמת לילך רז(5)
בכיר בחברה גדולה שעבר אירוע מוחי חמור יזכעובד בכיר בחברת גדולה נאלץ להפסיק את עבודתו בעקבות אירוע מוחי קשה שפקד אותו. עקב האירוע החלה חברת הביטוח שביטחה אותו בביטוח אובדן כושר עבודה, להעביר לו תגמולים חודשיים גבוהים. אך כעבור תקופה, ומבלי שחל שיפור במצבו של הבכיר, קבעה חברת הביטוח כי הוא יכול לשוב לעבודתו, והפסיקה באחת את תשלום התגמולים. בצר לו, פנה הבכיר לעורכת הדין לירון ביבר-הררי ממשרד עורכי הדין ביבר לקואה חייקין הררי, אשר הגישה תביעה נגד חברת הביטוח לביהמ"ש השלום בבת ים. על פי התביעה, התובע עבר אירוע מוחי שהותיר אותו עם מגבלות רפואיות משמעותיות. הוא סובל משיתוק חלקי בפנים, הפרעות בשמיעה ובראייה, כאבים והגבלות בתנועה, חוסר שיווי משקל, נפילות וקשיי דיבור, שפגעו ביכולתו לעבוד בתפקידו הקודם ולתקשר עם הסביבה. חרף המגבלות הקשות, חברת הביטוח הכירה באובדן כושר העבודה שלו רק במשך כשנה וחצי. לאחר מכן דחתה את תביעתו להמשך תשלום התגמולים, בטענה כי מצבו השתפר והוא מסוגל לחזור לעבודה. אל התביעה צורפה חוות דעת של מומחה ברפואה תעסוקתית, אשר בדק את התובע וקבע כי הוא אינו מסוגל לשוב לתפקידו הקודם וכי הוא סובל מאובדן כושר עבודה לצמיתות. לדברי עו"ד ביבר הררי, התנהלות חברת הביטוח מנוגדת לחוזה הביטוח ונעשתה שלא בתום לב. "התובע רכש כיסוי ביטוחי למקרה של אובדן כושר עבודה, וכעת, כשהוא זקוק לתגמולים המגיעים לו על פי הפוליסה, החברה מסרבת לשלם לו", ציינה. לאחר הגשת התביעה לבית משפט השלום בבת ים, הגיעו הצדדים להסכם פשרה. על פי ההסכם, ישולמו לתובע תגמולים בסך כ- 850 אלף שקלים, הכוללים פיצוי בגין אובדן כושר עבודה והוצאות משפט ושכר טרחת עורך דין. כבוד השופטת אידית קליימן-בלק מבית משפט השלום בבת ים אישרה את ההסכם ונתנה לו תוקף של פסק דין. לדברי עו"ד לירון ביבר-הררי: "אני שמחה על הפשרה שהושגה בסופו של דבר, לאחר שנאלצנו להגיש תביעה נגד חברת הביטוח. הפיצוי לו יזכה מרשי ודאי יסייע לו בהתמודדות עם המגבלות הקשות שנגרמו לו בעקבות האירוע המוחי בו לקה. מקרה זה מדגיש את החשיבות העליונה של העמידה על זכויות המבוטחים מול חברות הביטוח, במיוחד כאשר אלה בוחרות להתנער מחובותיהן". עו"ד לירון ביבר-הררי https://www.biber-law.co.il / עוסקת בתביעות סיעוד וביטוח, ומייצגת מבוטחים מול חברות הביטוח השונות. היא שותפה במשרד עורכי הדין ביבר לקואה חייקין הררי, העוסק בתביעות ביטוח, נזקי גוף ודיני עבודה.ה בפיצויי עתק לאחר מאבק ארוך מול חברת הביטוח