כיצד בעלי עסקים יכולים למצות את הזכויות המגיעות להם?

בניגוד לזכויות עובדים שלגביהם יש יריעה רחבה של מקורות מידע רבים הנגישים לכל באינטרנט, כאן אין מידע מונגש הנוגע לזכויות עסקים.

מדוע זה כך?

אחת הסיבות היא עניין תרבותי, בעלי עסקים נתפסים היסטורית כבעלי הון, רווחיים, בניגוד לעובד השכיר הבודד שנתפס כמי שיש להגן על זכויותיו אל מול המעסיק בעל הכוח.
במציאות זה לא כך, מרבית העסקים בישראל הם עסקים קטנים וקטנים מאוד.

עו"ד נועה טלבי נותנת דוגמא למצב די שכיח של דיסאינפורמציה, במסגרתו נכסים המוצעים למכירה כנכסים עסקיים, חסרים בפועל את ההיתרים הרלוונטיים מהרשויות. לכן, בטרם רכישת נכס לטובת הקמת עסק, עליכם לגשת לעירייה ולבקש לקבל את תיק הבניין, להבין את שימושי העסק, האם קיימות חריגות בניה וכו'.

לאחר מכן, יש לגשת למחלקת הארנונה ולהבין את תשלום הארנונה הנדרש עבור הנכס.

במצב שבו עובד מקיים עסק מתוך ביתו, לדוגמא משרד עורכי דין, הארנונה תחולק כך שהחלק שמשמש למגורים יהיה בתעריף מגורים והחלק שמשמש כעסק יהיה בתעריף עסקי, שהוא גבוה יותר מתעריף מגורים.


בישראל קיימות 257 רשויות מקומיות, הרשויות המקומיות יכולות להיות ערים או מחוזות, כמו למשל עמק חפר שמאגדת מספר ישובים בתוכה.

מדובר בכמות גבוהה מאוד של רשויות, שמתנהלות בנפרד כלפי העסקים הקיימים בתוכן, במידה ומדובר ברשת שיש לה כמה עסקים ברחבי הארץ, כמו לדוגמא חברת השכרת רכב, היא צריכה להתנהל עם מספר רב של רשויות וראשי מועצות שפועלים בצורה שונה והדבר מקשה מאוד על ההתנהלות של רשתות ועסקים.

בתקופה האחרונה, עו"ד טלבי מספרת, שחל שינוי תודעתי כלפי העסקים, כך שכיום כולם מעודדים את העסקים הישראליים, גאים בהם, רוצים בהצלחתם ומבינים כי הצלחה של העסקים הישראליים הקטנים היא הצלחה של כל המשק.

גם שינויים רגולטוריים חלו בתקופה האחרונה כדי לתמוך בעסקים מקומיים, כך שבהחלט יש מקום לאופטימיות ושיקום של העסקים המקומיים בשנה הקרובה בתמיכה של הממשלה והרשויות המקומיות.

הכתבה מבוססת על פרק הפודקאסט של עמותת מתייעלים, לקישור לפרק: >>
https://anchor.fm/mityaalim/episodes/–eq01fl

עמותת מתייעלים פועלת להנגיש ידע כלים וכישורים פיננסיים בצורה פשוטה וקלילה כדי שהידע הפיננסי יגיע לכולם.

הרווחים כולם מועברים למלגות לסטודנטים, המטרה שלנו היא לקדם את הקהילה ולקדם אתכם.

*עו"ד נועה טלבי היא בעלת משרד נועה טלבי ושות' העוסק בקידום זכויות עסקים בישראל ומציע פתרונות משפטיים לפישוט הבירוקרטיה והרגולציה בהליכי רישוי עסקים, קבלת היתרים ואישורי תכנון ובניה ובהפחתת חיובי ארנונה. לאתר המשרד

אולי יעניין אותך

 זהבי במילואים - צילום פרטי (1)
-ברכה-בעלים-שותף-חברת-MOXIE-צילום-גיל-זבלודובסקי
 נהיגה
 שמול - מנכל חברת שניר
 של 06

שתפו את הכתבה

הכתבות החמות

BOSE - מחיר מומלץ לצרכן - 1490שח צילום באדיבות המותג (1)
 גלידה נינג'ה צילום יחצ
 ביבר הררי - למייל - צלמת לילך רז(5)
בכיר בחברה גדולה שעבר אירוע מוחי חמור יזכעובד בכיר בחברת גדולה נאלץ להפסיק את עבודתו בעקבות אירוע מוחי קשה שפקד אותו. עקב האירוע החלה חברת הביטוח שביטחה אותו בביטוח אובדן כושר עבודה, להעביר לו תגמולים חודשיים גבוהים. אך כעבור תקופה, ומבלי שחל שיפור במצבו של הבכיר, קבעה חברת הביטוח כי הוא יכול לשוב לעבודתו, והפסיקה באחת את תשלום התגמולים. בצר לו, פנה הבכיר לעורכת הדין לירון ביבר-הררי ממשרד עורכי הדין ביבר לקואה חייקין הררי, אשר הגישה תביעה נגד חברת הביטוח לביהמ"ש השלום בבת ים. על פי התביעה, התובע עבר אירוע מוחי שהותיר אותו עם מגבלות רפואיות משמעותיות. הוא סובל משיתוק חלקי בפנים, הפרעות בשמיעה ובראייה, כאבים והגבלות בתנועה, חוסר שיווי משקל, נפילות וקשיי דיבור, שפגעו ביכולתו לעבוד בתפקידו הקודם ולתקשר עם הסביבה. חרף המגבלות הקשות, חברת הביטוח הכירה באובדן כושר העבודה שלו רק במשך כשנה וחצי. לאחר מכן דחתה את תביעתו להמשך תשלום התגמולים, בטענה כי מצבו השתפר והוא מסוגל לחזור לעבודה. אל התביעה צורפה חוות דעת של מומחה ברפואה תעסוקתית, אשר בדק את התובע וקבע כי הוא אינו מסוגל לשוב לתפקידו הקודם וכי הוא סובל מאובדן כושר עבודה לצמיתות. לדברי עו"ד ביבר הררי, התנהלות חברת הביטוח מנוגדת לחוזה הביטוח ונעשתה שלא בתום לב. "התובע רכש כיסוי ביטוחי למקרה של אובדן כושר עבודה, וכעת, כשהוא זקוק לתגמולים המגיעים לו על פי הפוליסה, החברה מסרבת לשלם לו", ציינה. לאחר הגשת התביעה לבית משפט השלום בבת ים, הגיעו הצדדים להסכם פשרה. על פי ההסכם, ישולמו לתובע תגמולים בסך כ- 850 אלף שקלים, הכוללים פיצוי בגין אובדן כושר עבודה והוצאות משפט ושכר טרחת עורך דין. כבוד השופטת אידית קליימן-בלק מבית משפט השלום בבת ים אישרה את ההסכם ונתנה לו תוקף של פסק דין. לדברי עו"ד לירון ביבר-הררי: "אני שמחה על הפשרה שהושגה בסופו של דבר, לאחר שנאלצנו להגיש תביעה נגד חברת הביטוח. הפיצוי לו יזכה מרשי ודאי יסייע לו בהתמודדות עם המגבלות הקשות שנגרמו לו בעקבות האירוע המוחי בו לקה. מקרה זה מדגיש את החשיבות העליונה של העמידה על זכויות המבוטחים מול חברות הביטוח, במיוחד כאשר אלה בוחרות להתנער מחובותיהן". עו"ד לירון ביבר-הררי https://www.biber-law.co.il / עוסקת בתביעות סיעוד וביטוח, ומייצגת מבוטחים מול חברות הביטוח השונות. היא שותפה במשרד עורכי הדין ביבר לקואה חייקין הררי, העוסק בתביעות ביטוח, נזקי גוף ודיני עבודה.ה בפיצויי עתק לאחר מאבק ארוך מול חברת הביטוח