תורת הפרסום באינטרנט נמצאת בחיתוליה בארץ והקריטריונים למדידת הצלחה או כשלון של קמפיין ברשת לא התגבשו עדיין. המצב העגום השורר בעולם הפרסום הישראלי מבחינת היערכותו לחדירת מדית האינטרנט מקשה על קביעת סטנדרטים, שכן קיים מחסור חריף באנשי פרסום שהתמקצעו בנושא האינטרנט ומסוגלים לתת פתרונות.
קיימים כיום משרדי פרסום ספורים בלבד המסוגלים להרים ולנהל בכוחות עצמם קמפיין אינטרנט, שינוהל בצורה מקצועית מבחינת בחירת הקונספט, ההפקה ופריסת המדיה.
המדד המקובל כיום בקרב המפרסמים הינו CTR (אחוזי הקלקה) המודד את אחוז הגולשים המקליקים על הבאנר מבין כלל הנחשפים אליו. אולם נתון זה אינו בהכרח החשוב ביותר, ואינו מבטא תמיד הצלחת קמפיין. ישנם מדדים רבים אחרים שעל-פיהם ניתן לבחון את הצלחת הפרסום ברשת: כמות נרשמים ומשאירי פרטים, דפים נצפים לאלף חשיפות, הגברת המכירות, זמן שהייה בעמוד הפרסומי ועוד.
כאשר מטרת הפרסום ברשת למשל, היא להגביר את רמת הזכירות למותג והבאנר עוצב כדי להשיג מטרה זו, הרי של-CTR אין כמעט משמעות. אם מטרת הקמפיין ברשת היא ליצור מאגר נתונים של נרשמים, אחוז הקלקה גבוה אינו מבטא בהכרח הצלחה, אלא כמה מבין כל אותם "מקליקים" גם מילאו את שאלון הפרטים לאחר ההקלקה.
בסופו של דבר, הנתון שעל פיו תמדד הצלחת הפרסום ברשת צריך להקבע נקודתית עבור כל קמפיין וקמפיין לאור מטרתו של הקמפיין הספציפי.
* הכותב הוא מנהל פיתוח עסקי בחברת E-Dologic המתמחה בפרסום באינטרנט.